Внедрявания

ТермоДизайнТотал: Подовото отопление на Henco прави италианския замък Чекони уютен дом на фотографията

12.12.2019 г.

       

Комфортно отопление, чист и приятен въздух, енергийна ефективност, лесна поддръжка и нулево вмешателство в интериора – има ли такъв вариант да се стоплим през зимните дни! Да, и това са системите за подово отопление. Как обаче да изберем сред предложенията, наситили пазара? Логичният начин е да се доверим на вече изпробван и одобрен вариант. Ето защо днес с помощта на доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал ви разказваме за един италиански замък, разположен в Североизточните Алпи, в който е внедрена инсталация за подово отопление Henco.

 


Замъкът на граф Чекони се намира в северната част на провинция Порденоне. Изграден в неоготически стил и заобиколен от алпийските гори, замъкът е перлата на долината на р. Арзино. Именно в него е инсталирана система за подово отопление с многослойните тръби и специалните фитинги и скоби на нашия партньор Henco”, разказаха за Инженер.bg от ТермоДизайнТотал – фирма с изключителни права за продажба на продуктите на Henco у нас.

 

Кой е Джакомо Секони?


Роден през 1833 г., Джакомо започва работа като общ работник на осемнадесет години. Посещавайки вечерно училище, успява да стане помощник в строителството, а след това и предприемач. През 1857 и 1887 г. печели големи договори за изграждане на железницата на Хапсбургската империя. През 1879 г. получава австрийско гражданство, а по-късно и звание граф.

 

Замъкът е построен между края на ХIX и началото на ХХ век с идеята графът да си осигури резиденция, подходяща за титлата му.


Вълшебният дух на сградата и заобикалящата я природа правят замъка притегателна точка за посетители от цял свят. Италианското графично студио Graphistudio дори инвестира в локацията, за да я превърне в световен фотографски център и дом на всички професионални фотографи. Тяхната идея е там да се организират семинари, изложби и образователни събития.Уютът в замъка Чекони е гарантиран от оптималния микроклимат през студените месеци. А ето и на какво се дължи той:


Многослойната тръба на Henco се състои от цяла запечатана алуминиева тръба, снабдена с вътрешен и външен слой от омрежен с електронен лъч полиетилен (PE-Xc). „За разлика от стандартните синтетични тръби, алуминиевият слой на тази тръба предотвратява проникването на кислород. А това означава много по-малка вероятност от корозия“, поясниха от ТермоДизайнТотал.


Контрукцията на тръбите е допълнена от висококачествен свързващ слой, положен между алуминия и PE-Xc.


„След огъване, тръбата запазва необходимата форма. Тя няма термична памет и следователно няма да се „върне“ обратно при инсталирането. По този начин се опростява и ускорява монтажът“, посочиха още от българското дружество.


Многослойната тръба Henco се „ражда“ през 1992 г., когато е основана едноименната компания. Нейният създател е находчивият предприемач Луис Хендрикс, чиято кариера стартира през далечната 1948 г. с магазин за печки.


Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТоталHenco, Graphistudio

Още от ОВК