Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

01.04.2019 г.


В свят, в който устойчивият живот е все по-важен, устойчивото отопление заема първостепенно място. Поради тази причина от Henco, в сътрудничество с друга холандска инсталационна компания, са изградили система за подово отопление в работен хангар, собственост на строителна компания, базирана в град Лемер, Холандия. За изпълнението на инсталацията са използвани полиетиленови тръби Henco PE-RT, които са устойчиви на променливи температури и могат да се използват и за охлаждане, без да се създават проблеми от ниска температура на водата, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, търговски представители на Henco за България.Собствениците на базата търсят устойчиво отопление, което води и до първия контакт между строителя и представителите на компанията Henco. По време на среща с клиентите са обсъдени основните изисквания, например вид на топлинния източник и метод на инсталиране.

 

„Избран е индустриален под, който представлява армирана стоманобетонна настилка. Вследствие на това е приложена серпентинна система, при която тръбите са монтирани към мрежа с помощта на свързващи телове. За изпълнението на инсталацията са използвани тръби Henco PE-RT и стоманени колектори“, поясниха от ТермоДизайнТотал.Изборът на подово отопление предлага редица предимства. То представлява площно отопление, без практическите недостатъци на радиаторното отопление. Ето и някои други позитиви на подовото лъчисто отопление:

  •  - Невидима отоплителна система, по-хигиенична в сравнение с решенията с конвекционални отоплителни тела, поради недопускане натрупването на прах;

  •  - Високоефективна система за отопление на индустриални площи.


Инсталираната петслойна тръба с висока плътност PE-RT също се отличава със своите „плюсове“. Тя е устойчива на променливи температури и може да се използва за охлаждане. Специалният слой EVOH, който изпълнява ролята на кислородна бариера, е защитен в центъра на тръбата, благодарение на петслойната структура и осигурява висока степен на гъвкавост. В резултат на това този тип тръби са много леки и лесни за инсталиране. И накрая, тази тръба се отличава с висока устойчивост на химически вещества и механични въздействия.


Всички предимства на използваните продукти допринасят за реализацията на ефективни и надеждни технически решения, които са в основата на създаването на устойчиви отоплителни системи.


Полиетиленови тръби на Henco могат да бъдат намерени в магазините на ТермоДизайнТотал.


Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Henco, ТермоДизайнТотал

Още от ОВК