Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

12.03.2020 г.

        


Има планински връх в сърцето на Европа, от който можете да видите цели 6 държави! Точно на 2501.9 m над морското равнище се издига вр. Сентис, част от масива Алпщайн, и от него при ясно време погледът Ви може да обхване Швейцария, Австрия, Германия, Лихтенщайн, Франция и Италия. Пак там 123-метрова антена се врязва в небето, предавайки радио, телевизия, телефон и мобилни мрежови сигнали, а близкият хан „Стария Сентис“ приема гостите на планината. Как успяват да се стоплят те – за Инженер.bg разказаха от Ховал, българския офис на един от световните лидери в решенията за отопление, охлаждане и рекуперация Hoval.На юг от Сентис се разстилат меките сини води на езерото Констанс, а Цюрихското езеро се вижда на запад. На север се намира море от величествени планински върхове. Заради важността на антената, обслужващият я персонал работи без прекъсване 24 часа, 7 дни в седмицата. И докато зимната слана превръща антената в странна скулптура, гостите на планината са добре настанени в стария хан – единственото място, където можете да седнете на тази височина. „В своята „страноприемница“ Рюди Мансер, правнук на основателя, казва, че приютява планинари, астролози, поклонници на пълнолунието, хора, търсещи спокойствие, и тези, които просто бягат от мъглата. Не е нужно да подчертаваме колко са ниски температурите, колко труднодостъпно е мястото и как отоплението е истинско предизвикателство“, споделиха от Ховал.


Но Сентис е дом не само на спокойствието и красотата. Уютът се настанява трайно, когато преди няколко години с въжения лифт са пренесени два котела Hoval Uno-3. „Оттогава те се грижат за комфортното отопление изключително надеждно, което е изключително важно, тъй като сервизните техници не са в състояние да се отзоват в кратък срок до тази
труднодостъпна точка“, подчертаха от българското дружество.


Hoval Uno-3 е нискотемпературен, нискобюджетен нафтов/газов котел с диапазон на мощността между 110 и 360 kW. Триходовите котли Uno-3 са подходящи за отопление на малки и средни търговски или индустриални сгради, като гарантират ниска първоначална инвестиция. Освен това те се грижат за околната среда, отличавайки се с ниски NOx емисии. Котлите могат да се оборудват с интелигентно управление TopTronic®T за лесно управление, дори и в каскада.

 

В подножието на вр. Сентис се намира чудато градче Апенцел.

 

В него всяка фасада на сграда е уникална и е същинско произведение на изкуството. Легенда разказва, че първият аптекар в града искал да намери някаква работа на зет си, който бил художник. Затова го накарал да изрисува фасадата на аптеката. На съседите обаче им харесало... и от къща на къща – целият град се превърнал в галерия.Повече информация за Ховал EООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ховал, pixabay.com

Още от ОВК