Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

11.03.2020 г.


Устойчивостта като концепция e изключително важна и за туристическия бранш. Прилагането на добри практики и съвременни методи, които намаляват влиянието върху околната среда, е вече почти задължително за хотелиерите, а изключение не прави и българският бранд Грифид. Това е и една от причините хотел Вистамар, част от веригата, да се довери на енергийно ефективните системи VRF DVM S от Samsung, комбинирани с 360° кръгла касета и хидромодули за битова гореща вода. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).Хотел Вистамар се намира в к.к. „Златни пясъци“, предоставяйки на своите гости уют в градски архитектурен стил, разнообразни развлечения, както и няколко ресторанта със съвременна концепция. „Ние, в Грифид Хотели, осъзнаваме колко важна е околната среда и нейното съхраняване, за да съществува и да се развива нашият бизнес. Винаги си поставяме и достигаме нови цели не само по отношение на изпълнение на изискванията на нашите гости, но и такива, които целят редуцирането на разходите на електроенергия, газ, вода, опасни за околната среда препарати и др.“, гласи политиката на хотелската верига.


Ето защо комфортът на посетителите е гарантиран с климатичните решения на Samsung, които освен оптимален микроклимат, осигуряват и висока енергийна ефективност. „VRF системите DVM S от Samsung обхващат модели с висока енергийна ефективност, достижима с помощта на DSI технологията, която използва двоен инверторен компресор“, поясниха от SEACE – дружеството в структурата на концерна Samsung, специализирано в областта на климатичната техника.


За иновативната система ще ви разкажем в статия, посветена на Ретро музея във Варна, която очаквайте скоро на виртуалните ни страници. А днес ще съсредоточим вниманието ни върху предимствата на кръглата касета, използвана във Вистамар.


За да покрие високите изисквания по отношение на комфорта на Грифид Хотели, в помещенията е инсталирана 360° кръгла касета. Тя, за разлика от 4-пътните касети, които създават зони с неравномерен въздушен поток, осигурява студен въздух във всички посоки. „По този начин температурата е една и съща във всеки ъгъл на помещението. Освен това благодарение на дизайна без клапи, студеният въздух плавно се разпространява в помещението, като създава усещане за хлад, а не за студено течение“, подчертаха от SEACE.Кръглата касета осигурява 25% повече въздух и го разпространява на по-голямо разстояние. Това се постига с т.нар. „Коанда“ ефект, който функционира по следния начин: Бустер вентилаторът позволява навлизането на студения въздушен поток под много по-малък ъгъл. Така той създава зона на ниско налягане около отвора и студеният въздух излиза успоредно на тавана, като се разпространява в по-обширна зона и значително по-бързо.


„Не на последно място, иновативният кръгъл дизайн на касетата е подходящ за всеки тип интериор. Минималистичен и модерен, този стил придава изтънчен вид на едно иначе тривиално оборудване“, коментираха от компанията.Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: SEACE, Грифид Хотелс

Още от ОВК