Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

03.05.2019 г.


Phoenix Contact е глобална корпорация с над 13 000 служители. Централата ѝ се намира в гр. Бломберг, в немската провинция Източна Вестфалия. При обновяване на системата за климатизация в офис сградата на компанията са използвани решения на Kampmann и по-специално вътрешни касетъчни и климатични тела KaCool, както и тела KaCool W, предназначени за висок стенен монтаж. Температурата в отделните помещения се регулира индивидуално от надеждни контролери KaController, споделиха за Инженер.bg от фирма Акватерм – доказана българска инженерингова и търговска фирма, която е търговски представител на Kampmann у нас.


 

Phoenix Contact влага разработваните от компанията средства и системи за автоматизация и при модернизацията на офис сградата си, която е на повече от десет години и е придобита от производителя на осветление Hella. Максималният възможен комфорт и удобството на служителите са от решаващо значение при избора на ново решение за климатизация на сградата.


При реализацията на проекта, от Kampann са предоставили 103 вътрешни тела от касетъчен тип KaCool и 3 тела KaCool W, разработени специално за висок стенен монтаж.Техническите решения на Kampmann могат лесно да се включат към системи за сградна автоматизация – дори и BMS решението на Phoenix Contact. „Това ги прави изключително удобни за специалистите по автоматизация. Kaсетите KaCool се управляват централизирано от BMS контролер и са интегрирани в цялостната система на сградата. Тази опция, съчетана с експертните познания и предложенията на инженерите на Kampmann, в крайна сметка са решаващи при избора“, поясниха от фирма Акватерм.Наред с централното управление е предвидена и възможност температурата да се настройва индивидуално в стаите. За тази цел са инсталирани 66 стайни контролери от гамата KaControllers. „Висококачествените комбинирани контролери на Kampmann са лесни за програмиране и интуитивни при работа“, допълниха от фирма Акватерм.„Касетите KaCool са надеждни и дискретни, модерният им като дизайн корпус ги прави естетически съвместими с окачени тавани, а вентилаторите, които са задвижвани от ефективен EC мотор, са безшумни и не създават дискомфорт на работещите и посетителите“, заявиха в заключение от Акватерм.


Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Kampmann, Акватерм

Още от ОВК