Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Carlsberg Италия се доверява на ICI Caldaie за своя парен генератор. Защо? Вижте в коментара на Ви Ей Си България

10.12.2019 г.


Основана през 1877 г., Industrie Poretti е една от историческите пивоварни в Италия. През 1975 г. тя придобива лиценз за производството на бира Tuborg, а днес е управлявана от Carlsberg Italia. На кой производител се доверява международният пивоварски бранд за една от най-важните части от своето оборудване и защо, разказаха пред Инженер.bg от Ви Ей Си България, водеща българска инженерингова компания в областта на отоплителните, вентилационните, климатичните, газовите инсталации и промишлените вентилационни и обезпрашителни системи.Основател на Carlsberg е Якоб Кристиян Якобсен, който първоначално изучава пивоварните технологии в пивоварната на Габриел Седлмайер – Spaten, в Мюнхен, Германия. През лятото на 1845 г. той се прибира в Дания с пощенската кола, като успява да донесе със себе си две бурканчета мая Spaten, скрити в кутия за шапки. Първата си собствена лагер бира Якоб забърква в коритото за пране на майка си. И така започва историята на една империя.


Наименованието Carlsberg всъщност включва името на 5-годишния тогава син на Якоб – Карл, и датската дума за хълм – bjerg.

 

Когато италианското дружество на мултинационалния гигант в пивоварската индустрия Carlsberg стартира проект за изграждане на нова топлоелектрическа централа, е ясно, че изискванията към изпълнението ще бъдат изключително високи. За доставчик на оборудването е избран италианският производител на водни котли за промишлени нужди и парогенератори ICI Caldaie. „След внимателен анализ на нуждите на клиента, нашите партньори от ICI Caldaie предложиха като решение парен котел GX 10000, който може да осигури мощност от 606 kW“, заявиха от Ви ЕЙ Си.Компанията ICI Caldaie е основана във Верона, Италия, през 1958 г., като производител на стоманени котли. През следващите десетилетия тя се превръща в най-големия производител на котли за централизизирани отоплителни системи в Италия, а продуктовата ѝ гама по-късно е разширена с измервателни системи. През 2009 г. ICI Caldaie разработва собствен софтуер и хардуер за дистанционно управление на системите за генериране на топлина – eterm™, а през следващите две години развива и два нови проекта, насочени към енергийната ефективност – SIDERA 30 и CHP Net.


„През 2017-та, година преди да отпразнува своя 60-годишен юбилей, ICI Caldaie представя своя иновативна система за производство на пара Ecovapor. Това е първият парен котел с напълно интегрирана горелка, благодарение на което той изисква по-ниски експлоатационни разходи, като гарантира намалени емисии и по-голяма гъвкавост, без да се компрометира околната среда и въздействието върху хората“, разказаха от Ви Ей Си.


Повече информация за Ви Ей Си България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Carlsberg, ICI Caldaie

Още от ОВК