Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Hoval достави и внедри вентилационната, отоплителната и слънчевата инсталация за БГВ в завода на Hilti в Кечкемет, Унгария

11.11.2019 г.

 

Hilti е утвърдена международна компания, предоставяща продукти и услуги за строителната промишленост. В гр. Кечкемет, Унгария, е разположена базата ѝ за производство на шила, свредла, секачи и диамантени боркорони. При разширяване на мощностите в завода, Hilti внедрява вентилационни и отоплителни системи, както и слънчеви колектори за осигуряване на необходимото количество битова гореща вода на Hoval, съобщиха за Инженер.bg от Ховал България.


 

 Град Кечкемет е разположен в Централна Унгария. Той е административен център на окръг Бач-Кишкун. Населението на града е около 108 000 души, с което се нарежда на 8-мо място по население в страната. През Кечкемет преминава железопътната линия Будапеща – Сегед.


Hoval и Hilti са не само международнопризнати брандове, а и компании, обединени от общи принципи. Фирмите обръщат специално внимание на производствените си технологии и на възможностите за осигуряване на оптимални условия на труд като база за разработване на собствени продукти и решения, покриващи и най-строгите изисквания на потребителите.

 

След като Hilti разширява територията на своята база, предприема и някои стъпки за намаляване на необходимата отоплителна мощност от 1700 kW на 900 kW, благодарение на оползотворяването на отпадната топлина, както и на производството на битовата гореща вода посредством енергията от слънцето.

 

Отоплението се осигурява от UltraGas® (900D)

 

„Инсталираната система за отопление в завода на Hilti включва сдвоен кондензен газов котел UltraGas® (900D). Високия си коефициент на ефективност от 110% той дължи на интегрирания топлообменник aluFer®“, посочиха от българското дружество.

 

„Големият воден капацитет на котлите UltraGas® води със себе си и други техни предимства, например оптимизирани хидравлични системи, ниска консумация на енергия и отсъствие на необходимост от използването на първична помпа. Двата инсталирани котела работят само с един комин, което улеснява работата при ремонти и разширяване на отопляемите площи. Контролът на каскадната система се осъществява от управлението TopTronic® Т“, разказаха още от Ховал България.

 

Топла вода от слънцето

 

Общо 30 са слънчевите колектори UltraSol, монтирани върху покрива на сградата на Hilti, заемащи площ от 75 m2. За съхранението на битовата гореща вода се използват буферни съдове.


Обновена е и вентилационната система с RoofVent LKW 9


Вентилационната система на Hoval се състои от 7 покривни вентилационни апарата RoofVent LKW 9. Четирите съществуващи досега в сградата RoofVent апарата са обновени с модели LKW и разполагат с модерни контролери.

 

От Ховал България допълниха, че с помощта на новото оборудване се намалява температурната стратификация, което води и до минимизиране на загубите на топлина през покрива. Контролът на апаратите се извършва самостоятелно, с което се цели също редуциране на енергийните разходи.

 

Повече информация за Ховал EООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ховал България, Hoval, Hilti

Още от ОВК