Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Сещате ли се за онези ресторанти и заведения с уютни градини, които са топли през пролетните и есенни вечери, а понякога, дори и през зимата? Е, днес ще си поговорим именно за тях! За целта се допитахме до специалистите от утвърдената компания Ви Ей Си България, специализирана в проектирането, внедряването и поддръжката на ОВК решения, която е и официален представител на производителя на газови инфрачервени нагреватели Schwank у нас. Ето какво разказаха те пред екипа на Инженер.bg.

 • Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Bella Italia – посрещни ни пак! Вярваме, че „Красивата Италия“ отново ще ни примами със своите приказни градове, слънчеви дни и спиращи дъха гледки – надяваме се възможно най-скоро. Днес обаче, обръщаме внимание на една конкретна характерна черта на тази изключителна страна и това е католицизмът. Италия е обсипана с църкви, катедрали и параклиси. Но как се избира климатично оборудване за толкова „деликатни“ обекти? Пред Инженер.bg разказаха от българското дружество Акватерм.

 • Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung.

 • Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Говорейки за отоплителни инсталации, се стремим едновременно да спестим както енергия, така и пространство – особено когато става дума за големи сгради, каквито са производствените например. Съвременно, ефективно и изпълняващо горните две условия решение предлага Hoval. На българския пазар вече се предлага системата от външно котелно Cabin Slim и газов кондензен котел UltraGas. Повече за блестящата комбинация и къде у нас такава вече работи, разказаха пред Инженер.bg от Ховал.

 • Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  „Mir wëlle bleiwe wat mir sinn“, или в превод „Искаме да останем това, което сме“, е неофициалното национално мото на народа на Люксембург. Този леко консервативно звучащ лозунг може да се отнася до много неща, но не и до градския пейзаж. „В столицата на Великото хергцогство луксозни и престижни сгради изникват като гъби една след друга, което превръща Kampmann в желан партньор за района“, заявиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, доказана българска компания в областта на ОВК инсталациите.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 • Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  Има планински връх в сърцето на Европа, от който можете да видите цели 6 държави! Точно на 2501.9 m над морското равнище се издига вр. Сентис, част от масива Алпщайн, и от него при ясно време погледът Ви може да обхване Швейцария, Австрия, Германия, Лихтенщайн, Франция и Италия. Пак там 123-метрова антена се врязва в небето, предавайки радио, телевизия, телефон и мобилни мрежови сигнали, а близкият хан „Стария Сентис“ приема гостите на планината.

 • Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  Устойчивостта като концепция e изключително важна и за туристическия бранш. Прилагането на добри практики и съвременни методи, които намаляват влиянието върху околната среда, е вече почти задължително за хотелиерите, а изключение не прави и българският бранд Грифид. Това е и една от причините хотел Вистамар, част от веригата, да се довери на енергийно-ефективните системи VRF DVM S от Samsung, комбинирани с 360° кръгла касета и хидромодули за битова гореща вода.

 • Сервизът на Волво Груп България в Бургас се довери на целогодишната ефективност на термопомпа Viessmann Vitocal 300-G

  Сервизът на Волво Груп България в Бургас се довери на целогодишната ефективност на термопомпа Viessmann Vitocal 300-G

  През 2017 г. в Бургас врати отваря новият сервизен център на Волво Груп България. Построена за рекордните 9 месеца, базата разполага с модерно оборудване, което дава възможност да се обслужват по шест камиона едновременно. Съоръжението е оборудвано с три проходни канала, четири колонни подемника и три стенда. Как обаче са гарантирани комфортните работни услови в сервиза? Отговор за Инженер.bg дадоха от българския офис на Viessmann – лидер в производството на системи за отопление.

 • Италиански ресторант с немска вентилация – за перфектно изживяване. Запознайте се с решенията Kampmann от Акватерм

  Италиански ресторант с немска вентилация – за перфектно изживяване. Запознайте се с решенията Kampmann от Акватерм

  Освен вкусната храна и уютната обстановка, какво друго е изключително важно за един ресторант? Вентилацията! Колкото и да се наслаждаваме на майсторски приготвените ястия, никак не желаем усещането, че сме прекарали два часа над котлона в кухнята. Работещо решение за този проблем имат от утвърденото българско инженерингово дружество Акватерм и ни го доказват с конкретен пример. Вижте какво разказаха ОВК експертите пред екипа на Инженер.bg.

Още от ОВК