Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  През 2016 г. врати отваря втората по височина сграда във Варшава, а и в цяла Полша, която е носител и на престижното отличие за най-добър офис и бизнес проект по време на Международния панаир на имотите MIPIM в Кан, Франция. В допълнение, проектът е изпълнен съгласно стандартите за устойчивост BREEAM*, за което допринася внедрената система за централизирана климатизация DVM S Water, комбинирана с решение за контрол и оптимизация на VRF системи на Samsung.

 • Акватерм: Най-големият и красив унимаг в Европа възкръсна, при това оборудван с климатични решения на Kampmann

  Акватерм: Най-големият и красив унимаг в Европа възкръсна, при това оборудван с климатични решения на Kampmann

  Колко точно история може да събере сградата на един мол? Отговорът е „много“, когато говорим за днешния „LP12 Mall of Berlin“, разположен на знаковия Leipziger Platz (Лайпцигер Плац) в немската столица. Най-разкошният и най-голям универсален магазин в Европа – Warenhaus Wertheim, преминава през ужаса на Втората световна война, потъва в забвение по време на Студената война, за да възкръсне днес като модерен търговски център и неизменна част от берлинския градски пейзаж.

 • Преместете кухнята пред погледа на клиентите с вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Преместете кухнята пред погледа на клиентите с вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Усещате го нали – деликатния аромат на прясно месо, поръсено със зелени билки и току що хвърлено на скарата? Изкушаващо, но не и ако тази миризма се пропие в дрехите ни. В същото време ресторантьорската индустрия залага все повече на прясна, вкусна и здравословна храна. А готвенето… колкото по-близо е до клиента, толкова по-добре. Тази прозрачност и свежест в културата на хранене премести кухнята от задната част на заведенията в салона, пред погледа на гостите.

 • Оборудване на Oventrop е внедрено в сградата на някогашната Имперска пощенска служба в Берлин, Германия

  Оборудване на Oventrop е внедрено в сградата на някогашната Имперска пощенска служба в Берлин, Германия

  Красива, старинна, обявена за исторически паметник, сградата на някогашната Имперска пощенска служба на ул. „Oranienburger“ е важна част от центъра на Берлин. От 2012 г. постройката е собственост на производителя на медицински технологии Biotronik. „По време на модернизацията между 2016 и 2018 г. в старото пощенско здание е внедрена съвременна технология за отопление и производство на битова гореща вода на Oventrop“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на международния производител.

 • Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Сещате ли се за онези ресторанти и заведения с уютни градини, които са топли през пролетните и есенни вечери, а понякога, дори и през зимата? Е, днес ще си поговорим именно за тях! За целта се допитахме до специалистите от утвърдената компания Ви Ей Си България, специализирана в проектирането, внедряването и поддръжката на ОВК решения, която е и официален представител на производителя на газови инфрачервени нагреватели Schwank у нас. Ето какво разказаха те пред екипа на Инженер.bg.

 • Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Bella Italia – посрещни ни пак! Вярваме, че „Красивата Италия“ отново ще ни примами със своите приказни градове, слънчеви дни и спиращи дъха гледки – надяваме се възможно най-скоро. Днес обаче обръщаме внимание на една конкретна характерна черта на тази изключителна страна и това е католицизмът. Италия е обсипана с църкви, катедрали и параклиси. Но как се избира климатично оборудване за толкова „деликатни“ обекти? Пред Инженер.bg разказаха от българското дружество Акватерм.

 • Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung.

 • Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Говорейки за отоплителни инсталации, се стремим едновременно да спестим както енергия, така и пространство – особено когато става дума за големи сгради, каквито са производствените например. Съвременно, ефективно и изпълняващо горните две условия решение предлага Hoval. На българския пазар вече се предлага системата от външно котелно Cabin Slim и газов кондензен котел UltraGas. Повече за блестящата комбинация и къде у нас такава вече работи, разказаха пред Инженер.bg от Ховал.

 • Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  „Mir wëlle bleiwe wat mir sinn“, или в превод „Искаме да останем това, което сме“, е неофициалното национално мото на народа на Люксембург. Този леко консервативно звучащ лозунг може да се отнася до много неща, но не и до градския пейзаж. „В столицата на Великото хергцогство луксозни и престижни сгради изникват като гъби една след друга, което превръща Kampmann в желан партньор за района“, заявиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, доказана българска компания в областта на ОВК инсталациите.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

Още от ОВК