Внедрявания

 • „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  Уембли е един от най-емблематичните футболни стадиони в света не само заради историческите спортни събития, провели се на него, но и защото е място, на което плеяда световноизвестни изпълнители събират хиляди фенове на концертите си. Освен със забележителния си архитектурен дизайн, стадионът се отличава и с висококачествено оборудване. За целта специалистите, ангажирани с обновяването на съоръжението, се доверяват на утвърдения производител на отоплителна техника Hoval.

 • Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Една от най-големите круизни компании в света – Carnival Corporation & plc, обяви нова, устойчива ера в круизните лайнери. „ Aidanova – круизен кораб, който се захранва с втечнен природен газ (LNG) и по този начин свежда до минимум вредните си емисии, е вече факт. Електрическата енергия за него също се генерира от екологично чист втечнен газ, а за оптимален микроклимат помага оборудване на Oventrop”, разказаха за Инженер.bg от Овентроп България.

 • Решения на Belimo са в основата на оптималната работна среда в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Решения на Belimo са в основата на оптималната работна среда в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) е един от най-големите производители на интегрални схеми в света, както и най-мащабната компания в Тайван, която е с годишен общ капацитет от 4.3 млн. броя печатни платки. Решение за поддържане на оптимални стойности на параметрите на микроклимата в завода на TSMC в гр. Нанкин, Китай, тайванското предприятие открива сред богатия набор от продукти на швейцарския производител Belimo, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • ТермоДизайнТотал: Подовото отопление на Henco прави италианския замък Чекони уютен дом на фотографията

  ТермоДизайнТотал: Подовото отопление на Henco прави италианския замък Чекони уютен дом на фотографията

  Комфортно отопление, чист и приятен въздух, енергийна ефективност, лесна поддръжка и нулево вмешателство в интериора – има ли такъв вариант да се стоплим през зимните дни! Да, и това са системите за подово отопление. Как обаче да изберем сред предложенията, наситили пазара? Логичният начин е да се доверим на вече изпробван и одобрен вариант. Ето защо днес с помощта на ТермоДизайнТотал ви разказваме за един италиански замък, в който е внедрена инсталация за подово отопление Henco.

 • Carlsberg Италия се доверява на ICI Caldaie за своя парен генератор. Защо? Вижте в коментара на Ви Ей Си България

  Carlsberg Италия се доверява на ICI Caldaie за своя парен генератор. Защо? Вижте в коментара на Ви Ей Си България

  Основана през 1877 г., Industrie Poretti е една от историческите пивоварни в Италия. През 1975 г. тя придобива лиценз за производството на бира Tuborg, а днес е управлявана от Carlsberg Italia. На кой производител се доверява международният пивоварски бранд за една от най-важните части от своето оборудване и защо, разказаха пред Инженер.bg от Ви Ей Си България, водеща българска инженерингова компания в областта на ОВК инсталациите.

 • Как да отидем на опера, ако навън е 40 °С? Отговорът за Дубай са системните решения на Oventrop

  Как да отидем на опера, ако навън е 40 °С? Отговорът за Дубай са системните решения на Oventrop

  Опера във формата на лодка със стъклена фасада? Къде другаде, ако не в Дубай. Сградата на дубайската опера е поредната перла в един от най-космополитните градове в света и от 2016 г. приема любителите на класическите изкуства. Температурите в тази част на света обаче налагат да се използва надеждна и ефективна техника за климатизация. „Дори при 40 °С външна температура, комфортът на гостите е гарантиран с интелигентните системи на Oventrop”, коментираха за Инженер.bg от фирма Овентроп.

 • Акватерм: Замъкът Хелбрун крие изненади зад всеки храст в градината. Но комфортът вътре е ненадминат с Kampmann

  Акватерм: Замъкът Хелбрун крие изненади зад всеки храст в градината. Но комфортът вътре е ненадминат с Kampmann

  Как ще се почувствате, ако по време на вечеря масата ви опръска с вода? Стреснати, объркани? Вероятно така са изглеждали и гостите на принц-архиепископ Маркус Ситикус, който през 1612 г. построява своя лятна резиденция – замъка Хелбрун. Заради живописната градина и многобройните скрити фонтани, които устройват номера на посетителите, днес Хелбрун е една от най-популярните туристически дестинации в Австрия. През последните години мястото е притегателен център дори и в лошо време.

 • Системи Vitotrans 300 на Viessmann осигуряват надеждна защита от Легионела в знакови хотели у нас

  Системи Vitotrans 300 на Viessmann осигуряват надеждна защита от Легионела в знакови хотели у нас

  Мащабните жилищни сгради, както и хотелските комплекси изискват големи резервоари за битова гореща вода (БГВ) и по-дълги тръбопроводи за нейното транспортиране. Това означава обаче, че те са по-предразположени към възникването и развитието на Легионела и други патогенни бактерии, характерни за такъв тип инсталации. Какво е решението на европейския лидер в ОВК инсталациите Viessmann и как то успешно се прилага от българските хотелиери разказаха за Инженер.bg от Висман.

 • Ви Ей Си България: Tower Automotive си осигурява конкурентни предимства с помощта на нагревателите supraSchwank

  Ви Ей Си България: Tower Automotive си осигурява конкурентни предимства с помощта на нагревателите supraSchwank

  Tower Automotive е един от най-големите независими доставчици на компоненти за автомобилната индустрия. Сред клиентите на компанията са водещи марки автомобили, сред които Ford, Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Volvo и мн. др. Tower Automotive има над 20 производствени предприятия, сред които е и базата ѝ в гр. Елктън, САЩ. Производственото предприятие се простира на площ от близо 92 000 кв. м. и е един от най-големите заводи за производство на щамповани метални изделия.

 • Оптимален микроклимат без риск от Легионела в „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, със системно решение от Hoval

  Оптимален микроклимат без риск от Легионела в „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, със системно решение от Hoval

  През 2015 г. е направена първата копка по изграждането на една от най-модерните нови болници у нас. След инвестиция от над 120 млн. лв., днес „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, разполага с 325 легла и 660 човека персонал. Като медицински център от ново поколение, болницата разчита и на сградни инсталации и оборудване, отговарящи на високите критерии на сектора. За оптимален микроклимат и качествено битово горещо водоснабдяване инвеститорите се доверяват на Hoval.

Още от ОВК