Внедрявания

 • Leibinger съчетава активна икономия на енергия с повишен комфорт чрез контрол дебита на въздуха с Belimo COU24-A-MP

  Leibinger съчетава активна икономия на енергия с повишен комфорт чрез контрол дебита на въздуха с Belimo COU24-A-MP

  Космополитната бизнес култура и продуктивната динамика на машинопроизводителя Leibinger се отразяват в просторната като архитектура концепция на новата му производствена сграда в Германия. За първи път в историята на фирмата всички продуктови линии са обединени под един покрив. Активна оптимизация на енергията и повишен комфорт за работната сила – това са двете амбициозни цели, поставени по отношение на наскоро ремонтираната вентилационна система в завода на Leibinger.

 • Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann допринасят за оптималния климат в Културния център Вoрмс

  Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann допринасят за оптималния климат в Културния център Вoрмс

  Новият център за култура и конференции в град Вормс, Германия, е проектиран от архитектите фон Геркан и Марг и построен от техни партньори. За оптималния комфорт на центъра се грижат вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Katherm QK в комплект с ротационни решетки Optiline и ЕС вентилатор за равномерно разпределение на въздуха, които са монтирани в окачения под. Техническите решения са на водещия немски производител Kampmann, съобщиха за Инженер.bg от Акватерм.

 • Обновена газова котелна каскадна система на Viessmann гарантира комфорта на хора и животни в аквариума Blue Planet

  Обновена газова котелна каскадна система на Viessmann гарантира комфорта на хора и животни в аквариума Blue Planet

  Разположен в сграда с архитектура, наподобяваща разбиващи се вълни, аквариумът Blue Planet в графство Чешър (Cheshire), Великобритания, е дом на огромно разнообразие от морски създания, включително една от най-големите колекции на акули в Европа. Поради проблеми с техническата експлоатация на съществуващите 18-годишни котли, от ръководството на аквариума са взели решение да възложат на немския лидер в ОВК решенията Viessmann да намери оптимален вариант за подмяната им с нови. Поставените изисквания са за енергийна ефективност и екологосъобразност.

 • Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Съгласно немската нормативна уредба за питейни води, собствениците и управителите на сгради са длъжни да осигурят трайна превенция срещу бактерията Легионела в системите за битова гореща вода в жилищни и обществени сгради. Най-често използваното решение за това е загряването на питейната вода в системата и осигуряване на кратък път на водата от постъпването ѝ в сградата до нейната консумация. Децентрализираните плоски станции предлагат именно тези хигиенни предимства. Допълнителни съображения за комфорт и минимални разходи са в основата на решението на проектантите на комплекса Weitblick да изберат плоските станции на Danfoss EvoFlat, разказаха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Любителите на морски пътешествия и истории със смели моряци със сигурност са чували за световноизвестното пристанище на град Бристол, Великобритания, на което десетилетия е кипяла оживена търговия. Именно там е закотвена холандска баржа, превърната в плаващ хотел. Нейният собственик – инженер по образование, е решен да изгради отопление с екологичен източник на топлина. Това резултира в инсталирането на нова технология, първа по рода си в Обединеното кралство.

 • Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  BPI France е публична инвестиционна банка, намираща се във френското предградие Мезон Елфорд (Maisons-Alfort), разположено югоизчотно от столицата Париж. Банката е специализирана в корпоративно консултиране, подпомагане на иновациите и партньорско финансиране на компании, занимаващи се с цифрова трансформация. Новият център за обучения на BPI е климатизиран с вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Kampmann Katherm HK.

 • Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Един необикновен зимен ден! Пълен стадион, екзалтирана публика, щастливи лица. Какво повече му трябва на човек? Надеждна конструкция и сигурни сградни инсталации, за да продължи денят да е спортен празник! Зимите в Лугано, Швейцария, са сурови, с много сняг и лед. При обследване на съществуващия покрив на една от трибуните на градския стадион е установено, че тя не е достатъчно надеждна, за да издържи тежестта на снега в случаи на обилен снеговалеж.

 • Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Всеки, който пътува по работа за период от дни, седмици или дори месеци, би оценил предимствата на наетия от него хотелски апартамент. „Жилищните абонатни станции Regudis W на Oventrop са разработени именно като отговор и на най-взискателните потребители. Те представляват оборудвани колекторни табла за подово отопление, допълнителен кръг за вентилаторни конвектори и топлообменник за битово горещо водоснабдяване“, коментираха от Овентроп България.

 • Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Има места, на които човек усеща с пълна сила величието на природата! Като Ниагарския водопад, който не е нито най-високият, нито най-големият на Земята, но безспорно е най-известният! В превод от ирокезки името му означава Гръмотевични води! В непосредствена близост до подковата на Ниагарския водопад, е изградено хитовото заведение Table Rock Welcome Centre и двуетажна закрита галерия Grand Hall, осигуряваща спиращи дъха гледки към водопада.

 • Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Phoenix Contact е глобална корпорация с над 13 000 служители. При обновяване на системата за климатизация в офис сградата на компанията са използвани решения на Kampmann и по-специално вътрешни касетъчни и климатични тела KaCool, както и тела KaCool W, предназначени за висок стенен монтаж. Температурата в отделните помещения се регулира индивидуално от надеждни контролери KaController, споделиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която е търговски представител на Kampmann у нас.

Още от ОВК