Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Котли на Viessmann отопляват сградата на най-старото техническо учебно заведение у нас – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

  Котли на Viessmann отопляват сградата на най-старото техническо учебно заведение у нас – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

  Знаете ли, че най-старото техническо учебно заведение в България е Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“? Историята му всъщност започва не в морската столица Варна, където се намира в момента, а в Русе през далечната 1881 г. Още любопитни факти за училището пред Инженер.bg разказаха от Висман – българското дъщерно дружество на европейския лидер в отоплителната техника Viessmann, с чиито решения е изпълнена отоплителната инсталация на сградата.

 • Виното оживява в музея Cité du Vin. Комфортът на гостите е гарантиран с решенията на Oventrop

  Виното оживява в музея Cité du Vin. Комфортът на гостите е гарантиран с решенията на Oventrop

  Седми най-добър музей в света според National Geographic, той е магнит за туристи, той е отворена врата към света на виното! Днес ще ви разкажем за Cité du Vin (Град на виното). Разположен в сърцето на винарския регион Бордо, Франция, музеят е място, на което виното оживява чрез сетивни, всепоглъщащи атракциони, въздействаща природа и завладяваща архитектура. За цялостното усещане допринася оптималният микроклимат в сградата, за което заслуга имат решенията на Oventrop.

 • ТермоДизайнТотал: Подово отопление Henco спасява от студения под гостите на спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия

  ТермоДизайнТотал: Подово отопление Henco спасява от студения под гостите на спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия

  Представете си, че сте се отпуснали в басейн с топла минерална вода, цялото ви тяло е загрято, релаксирано и в него текат с пълна сила възстановителни и оздравителни процеси. И тогава, излизайки от басейна, ви се наложи да стъпите върху студен под. „Спасението“ в този случай е подово отопление. Така че, ако сте собственик, проектант, архитект или строител на подобни съоръжения или просто искате топъл под у дома, следващият разказ на ТермоДизайнТотал е специално за вас.

 • Помпи Wilo-Stratos осигуряват ефективна симбиоза между отопление и охлаждане в Музея на немския футбол в Дортмунд

  Помпи Wilo-Stratos осигуряват ефективна симбиоза между отопление и охлаждане в Музея на немския футбол в Дортмунд

  Той е страст, той е магия! Футболът, скъпи читатели, владее света! А историята на немския футбол има собствен дом. През 2015 г. в Дортмунд врати отваря Музеят на немския футбол. „Арена за действие“, зона за мероприятия и ресторантски комплекс допълват изживяването. Многофункционалната концепция обаче е и сериозно предизвикателство по отношение на климатизацията. За да се осигури на посетителите комфортна температура навсякъде, е изработена специална „тактическа“ концепция.

 • Интерметал: Луксозен сграден комплекс в Истанбул използва тръбните системи на Rehau за отопление и водоснабдяване

  Интерметал: Луксозен сграден комплекс в Истанбул използва тръбните системи на Rehau за отопление и водоснабдяване

  От 2018 г. Истанбул има още един оазис в своя изумителен градски пейзаж. Sinpaş Palas се състои от 180 независими строителни единици, включващи 169 жилищни и 11 търговски сгради върху площ от 7 300 кв.м. „В независими изследвания, проведени от списание Forbes за текущи проекти в Истанбул, Sinpaş е избран за проект, който предлага най-висок жизнен стандарт и най-висок потенциал за възвръщаемост на инвестициите“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Интерметал, партньор на Rehau за България. Именно техни продукти ще бъдат използвани за отопление, водоснабдяване и канализация на комплекса.

 • Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  Иновативен и устойчив – два термина, които сякаш започнахме да използваме прекалено често и невинаги на място. Те обаче са в пълна сила за новата сграда HoHo Wien, която ще допълни модернистичния ландшафт на Виена. „Става дума за Виена „от другата страна на Дунав“, където романтизмът на града прераства в съвременни, нестандартни квартали, търсещи устойчиви градски концепции. В тези решения място намира и ОВК оборудването на Kampmann”, разказаха за Инженер.bg от Акватерм.

 • ТермоДизайнТотал: Цялостно решение на Caleffi осигурява отопление и охлаждане в новия архитектурен символ на Тбилиси

  ТермоДизайнТотал: Цялостно решение на Caleffi осигурява отопление и охлаждане в новия архитектурен символ на Тбилиси

  Модерният облик на грузинската столица Тбилиси има своя нов символ! В квартал Ваке, близо до паметника на знаменития грузински поет Галактион Табидзе, се издигат две идентични кули с общи основи. „Axis Towers е първата структура в света, при която две кули се въртят около собствената си ос (всеки етаж на 2°), създавайки спирала. А за безупречните централизирани системи за отопление и охлаждане в кулите се грижи оборудването на нашия партньор Caleffi“, съобщиха от ТермоДизайнТотал.

 • SEACE: Уникалниият дизайн на климатика 360 Cassette на Samsung го прави идеален, дори за авантюрата Flystation

  SEACE: Уникалниият дизайн на климатика 360 Cassette на Samsung го прави идеален, дори за авантюрата Flystation

  Равномерно разпределение на въздуха и цялостно охлаждане на пространството – именно това са успели да постигнат от Samsung с техния касетъчен климатик System Air Conditioner 360 Cassette. Липсата на перки минимизира натрупването на прах, а четиристранното му разпределение елиминира възникващите в помещенията „мъртви“ точки. Но това не е всичко! Благодарение на уникалния си дизайн, новият климатик на Samsung успява да намери своето място навсякъде.

 • „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  Уембли е един от най-емблематичните футболни стадиони в света не само заради историческите спортни събития, провели се на него, но и защото е място, на което плеяда световноизвестни изпълнители събират хиляди фенове на концертите си. Освен със забележителния си архитектурен дизайн, стадионът се отличава и с висококачествено оборудване. За целта специалистите, ангажирани с обновяването на съоръжението, се доверяват на утвърдения производител на отоплителна техника Hoval.

 • Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Една от най-големите круизни компании в света – Carnival Corporation & plc, обяви нова, устойчива ера в круизните лайнери. „ Aidanova – круизен кораб, който се захранва с втечнен природен газ (LNG) и по този начин свежда до минимум вредните си емисии, е вече факт. Електрическата енергия за него също се генерира от екологично чист втечнен газ, а за оптимален микроклимат помага оборудване на Oventrop”, разказаха за Инженер.bg от Овентроп България.

Още от ОВК