Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Интерметал: Луксозен сграден комплекс в Истанбул използва тръбните системи на Rehau за отопление и водоснабдяване

  Интерметал: Луксозен сграден комплекс в Истанбул използва тръбните системи на Rehau за отопление и водоснабдяване

  От 2018 г. Истанбул има още един оазис в своя изумителен градски пейзаж. Sinpaş Palas се състои от 180 независими строителни единици, включващи 169 жилищни и 11 търговски сгради върху площ от 7 300 кв.м. „В независими изследвания, проведени от списание Forbes за текущи проекти в Истанбул, Sinpaş е избран за проект, който предлага най-висок жизнен стандарт и най-висок потенциал за възвръщаемост на инвестициите“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Интерметал, партньор на Rehau за България. Именно техни продукти ще бъдат използвани за отопление, водоснабдяване и канализация на комплекса.

 • Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  Иновативен и устойчив – два термина, които сякаш започнахме да използваме прекалено често и невинаги на място. Те обаче са в пълна сила за новата сграда HoHo Wien, която ще допълни модернистичния ландшафт на Виена. „Става дума за Виена „от другата страна на Дунав“, където романтизмът на града прераства в съвременни, нестандартни квартали, търсещи устойчиви градски концепции. В тези решения място намира и ОВК оборудването на Kampmann”, разказаха за Инженер.bg от Акватерм.

 • ТермоДизайнТотал: Цялостно решение на Caleffi осигурява отопление и охлаждане в новия архитектурен символ на Тбилиси

  ТермоДизайнТотал: Цялостно решение на Caleffi осигурява отопление и охлаждане в новия архитектурен символ на Тбилиси

  Модерният облик на грузинската столица Тбилиси има своя нов символ! В квартал Ваке, близо до паметника на знаменития грузински поет Галактион Табидзе, се издигат две идентични кули с общи основи. „Axis Towers е първата структура в света, при която две кули се въртят около собствената си ос (всеки етаж на 2°), създавайки спирала. А за безупречните централизирани системи за отопление и охлаждане в кулите се грижи оборудването на нашия партньор Caleffi“, съобщиха от ТермоДизайнТотал.

 • SEACE: Уникалниият дизайн на климатика 360 Cassette на Samsung го прави идеален, дори за авантюрата Flystation

  SEACE: Уникалниият дизайн на климатика 360 Cassette на Samsung го прави идеален, дори за авантюрата Flystation

  Равномерно разпределение на въздуха и цялостно охлаждане на пространството – именно това са успели да постигнат от Samsung с техния касетъчен климатик System Air Conditioner 360 Cassette. Липсата на перки минимизира натрупването на прах, а четиристранното му разпределение елиминира възникващите в помещенията „мъртви“ точки. Но това не е всичко! Благодарение на уникалния си дизайн, новият климатик на Samsung успява да намери своето място навсякъде.

 • „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  „Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

  Уембли е един от най-емблематичните футболни стадиони в света не само заради историческите спортни събития, провели се на него, но и защото е място, на което плеяда световноизвестни изпълнители събират хиляди фенове на концертите си. Освен със забележителния си архитектурен дизайн, стадионът се отличава и с висококачествено оборудване. За целта специалистите, ангажирани с обновяването на съоръжението, се доверяват на утвърдения производител на отоплителна техника Hoval.

 • Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

  Една от най-големите круизни компании в света – Carnival Corporation & plc, обяви нова, устойчива ера в круизните лайнери. „ Aidanova – круизен кораб, който се захранва с втечнен природен газ (LNG) и по този начин свежда до минимум вредните си емисии, е вече факт. Електрическата енергия за него също се генерира от екологично чист втечнен газ, а за оптимален микроклимат помага оборудване на Oventrop”, разказаха за Инженер.bg от Овентроп България.

 • Решения на Belimo са в основата на оптималната работна среда в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Решения на Belimo са в основата на оптималната работна среда в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) е един от най-големите производители на интегрални схеми в света, както и най-мащабната компания в Тайван, която е с годишен общ капацитет от 4.3 млн. броя печатни платки. Решение за поддържане на оптимални стойности на параметрите на микроклимата в завода на TSMC в гр. Нанкин, Китай, тайванското предприятие открива сред богатия набор от продукти на швейцарския производител Belimo, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • ТермоДизайнТотал: Подовото отопление на Henco прави италианския замък Чекони уютен дом на фотографията

  ТермоДизайнТотал: Подовото отопление на Henco прави италианския замък Чекони уютен дом на фотографията

  Комфортно отопление, чист и приятен въздух, енергийна ефективност, лесна поддръжка и нулево вмешателство в интериора – има ли такъв вариант да се стоплим през зимните дни! Да, и това са системите за подово отопление. Как обаче да изберем сред предложенията, наситили пазара? Логичният начин е да се доверим на вече изпробван и одобрен вариант. Ето защо днес с помощта на ТермоДизайнТотал ви разказваме за един италиански замък, в който е внедрена инсталация за подово отопление Henco.

 • Carlsberg Италия се доверява на ICI Caldaie за своя парен генератор. Защо? Вижте в коментара на Ви Ей Си България

  Carlsberg Италия се доверява на ICI Caldaie за своя парен генератор. Защо? Вижте в коментара на Ви Ей Си България

  Основана през 1877 г., Industrie Poretti е една от историческите пивоварни в Италия. През 1975 г. тя придобива лиценз за производството на бира Tuborg, а днес е управлявана от Carlsberg Italia. На кой производител се доверява международният пивоварски бранд за една от най-важните части от своето оборудване и защо, разказаха пред Инженер.bg от Ви Ей Си България, водеща българска инженерингова компания в областта на ОВК инсталациите.

 • Как да отидем на опера, ако навън е 40 °С? Отговорът за Дубай са системните решения на Oventrop

  Как да отидем на опера, ако навън е 40 °С? Отговорът за Дубай са системните решения на Oventrop

  Опера във формата на лодка със стъклена фасада? Къде другаде, ако не в Дубай. Сградата на дубайската опера е поредната перла в един от най-космополитните градове в света и от 2016 г. приема любителите на класическите изкуства. Температурите в тази част на света обаче налагат да се използва надеждна и ефективна техника за климатизация. „Дори при 40 °С външна температура, комфортът на гостите е гарантиран с интелигентните системи на Oventrop”, коментираха за Инженер.bg от фирма Овентроп.

Още от ОВК