Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Системи Vitotrans 300 на Viessmann осигуряват надеждна защита от Легионела в знакови хотели у нас

  Системи Vitotrans 300 на Viessmann осигуряват надеждна защита от Легионела в знакови хотели у нас

  Мащабните жилищни сгради, както и хотелските комплекси изискват големи резервоари за битова гореща вода (БГВ) и по-дълги тръбопроводи за нейното транспортиране. Това означава обаче, че те са по-предразположени към възникването и развитието на Легионела и други патогенни бактерии, характерни за такъв тип инсталации. Какво е решението на европейския лидер в ОВК инсталациите Viessmann и как то успешно се прилага от българските хотелиери разказаха за Инженер.bg от Висман.

 • Ви Ей Си България: Tower Automotive си осигурява конкурентни предимства с помощта на нагревателите supraSchwank

  Ви Ей Си България: Tower Automotive си осигурява конкурентни предимства с помощта на нагревателите supraSchwank

  Tower Automotive е един от най-големите независими доставчици на компоненти за автомобилната индустрия. Сред клиентите на компанията са водещи марки автомобили, сред които Ford, Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Volvo и мн. др. Tower Automotive има над 20 производствени предприятия, сред които е и базата ѝ в гр. Елктън, САЩ. Производственото предприятие се простира на площ от близо 92 000 кв. м. и е един от най-големите заводи за производство на щамповани метални изделия.

 • Оптимален микроклимат без риск от Легионела в „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, със системно решение от Hoval

  Оптимален микроклимат без риск от Легионела в „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, със системно решение от Hoval

  През 2015 г. е направена първата копка по изграждането на една от най-модерните нови болници у нас. След инвестиция от над 120 млн. лв., днес „МБАЛ Уни Хоспитал“, Панагюрище, разполага с 325 легла и 660 човека персонал. Като медицински център от ново поколение, болницата разчита и на сградни инсталации и оборудване, отговарящи на високите критерии на сектора. За оптимален микроклимат и качествено битово горещо водоснабдяване инвеститорите се доверяват на Hoval.

 • Оборудване на Viessmann осигурява висока енергийна ефективност в новата сграда на Leica Camera в Германия

  Оборудване на Viessmann осигурява висока енергийна ефективност в новата сграда на Leica Camera в Германия

  В днешния твърде динамично развиващ се свят, производителите са принудени непрекъснато да се адаптират към променящата се среда и новите изисквания. В подобна ситуация само гъвкавите успяват да запазят своите пазарни позиции и в същото време да не отстъпят от високото качество, с което са познати. Със своите фотоапарати Leica, немската компания Leica Camera успява. За фотографите по целия свят, марката продължава да бъде символ на отлично качество и специално отношение към фотографията.

 • Hoval достави и внедри вентилационната, отоплителната и слънчевата инсталация за БГВ в завода на Hilti в Кечкемет, Унгария

  Hoval достави и внедри вентилационната, отоплителната и слънчевата инсталация за БГВ в завода на Hilti в Кечкемет, Унгария

  Hilti е утвърдена международна компания, предоставяща продукти и услуги за строителната промишленост. В гр. Кечкемет, Унгария, е разположена базата ѝ за производство на шила, свредла, секачи и диамантени боркорони. При разширяване на мощностите в завода, Hilti внедрява вентилационни и отоплителни системи, както и слънчеви колектори за осигуряване на необходимото количество битова гореща вода на Hoval, съобщиха за Инженер.bg от Ховал България.

 • Помпи Wilo обезпечават сградните и производствените инсталации в новия завод на Биовет в гр. Пещера

  Помпи Wilo обезпечават сградните и производствените инсталации в новия завод на Биовет в гр. Пещера

  На 16 септември 2019 г. в гр. Пещера бе открит новият завод на Биовет, част от групата Хювефарма. Високотехнологичното съоръжение ще произвежда фармацевтични продукти и фуражни добавки, увеличавайки общия капацитет на предприятието с 30%. Как обаче са обезпечени сградните инсталации в производствената база? Повече по темата пред Инженер.bg коментираха от Вило България – дъщерно дружество на немския лидер в помпеното оборудване Wilo.

 • Акватерм: Kampmann осигурява ефективно отопление на една от най-успешните автокъщи в Германия – Seyfarth

  Акватерм: Kampmann осигурява ефективно отопление на една от най-успешните автокъщи в Германия – Seyfarth

  Seyfarth е автокъща в гр. Гота, Германия, която, въпреки че през годините поема различни посоки на развитие, се нарежда сред най-добрите в страната. Истинският двигател за прогреса на автокъщата обаче е нейният собственик – г-н Райнер Сейфарт (Rainer Seyfarth), който не прави компромис с високото ниво на обслужване. За осигуряването на оптимален климат за клиентите и служителите си, г-н Сейфарт се е доверил на утвърден партньор в лицето на лидера в областта на отоплителните системи Kampmann.

 • ТермоДизайнТотал: Уют и през студените месеци във ваканционната къща SandiLodge с декоративна камина EVA 992 на JC Bordelet

  ТермоДизайнТотал: Уют и през студените месеци във ваканционната къща SandiLodge с декоративна камина EVA 992 на JC Bordelet

  SandiLodge е ваканционна къща, разположена в историческия център на живописното градче Sandwich в Югоизточна Англия. „За да могат гостите да се наслаждават на своята почивка през всички сезони, домакините на SandiLodge са се доверили на френската компания JC Bordelet, чиито дизайнерски камини са не само чудесно интериорно решение, но и изпълват студените зимни месеци с уют и топлина“, споделиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма ТермоДизайнТотал.

 • Wilo Smart Factory осигурява среда за креативност, ориентирана към работа според стандартите на Индустрия 4.0

  Wilo Smart Factory осигурява среда за креативност, ориентирана към работа според стандартите на Индустрия 4.0

  Ултрамодерната фабрика на бъдещето на Wilo бе официално открита със символична церемония. „Простираща се на площ от 55 000 кв.м., „умната“ фабрика обхваща развойно звено и производствени халета, отговарящи на стандартите на Индустрия 4.0. Същинската работа в нея стартира сега, през октомври“, съобщиха за Инженер.bg от Вило България. След 36 месеца строителство, новата фабрика на Wilo бе открита в присъствието на над 80 участници в амбициозния проект.

 • ТермоДизайнТотал: Газовият котел Modena HE combi заменя котел на Ferolli, работил без проблем 18 години

  ТермоДизайнТотал: Газовият котел Modena HE combi заменя котел на Ferolli, работил без проблем 18 години

  В град Кардиф, столицата на Уелс, се намира емблематична църковна зала на Армията на спасението. Тя се отоплява с комбиниран газов котел Ferroli Modena HE combi с мощностх 32 kW, който захранва 16 радиатора. „Ferolli не са ново име в този храм. Старият котел Modena 102 e поддържал параметрите на микроклимата цели 18 години. Новият модел Modena се отличава с по-нисък разход на газ и по този начин води до генерирането на значителни икономии“, споделиха от ТермоДизайнТотал ЕООД.

Още от ОВК