Внедрявания

 • Ви Ей Си България: Schwank осигури енергоспестяващо и комфортно отопление в дистрибуторски склад на Magna

  Ви Ей Си България: Schwank осигури енергоспестяващо и комфортно отопление в дистрибуторски склад на Magna

  Magna Industries е водещ световен производител на автомобилни части. Предприятието в Генк, Белгия, разработва брони за различни марки автомобили. Обичайна практика е автомобилната индустрия да поддържа определени количества готови стоки на склад, за да може да ги доставя на базата на моментни поръчки. Поради огромната площ на склада с размер от 6500 кв.м. и дългия отоплителен сезон, е взето решение той да се отоплява с газови инфрачервени тръбни излъчватели на Schwank.

 • Юроком 2000: Отоплителната система на унгарския парламент е реновирана с решенията на KAN Group

  Юроком 2000: Отоплителната система на унгарския парламент е реновирана с решенията на KAN Group

  „Когато трябва да се реновира историческа сграда, която е не просто архитектурен шедьовър, но и символ на единство, на културно и историческо наследство, то предизвикателството е наистина сериозно“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Юроком 2000, като ни разказаха за модернизацията на отоплителната и охладителна система на унгарския парламент, която техният партньор и доказан производител на ОВК решения KAN Group е изпълнил.

 • Акватерм: Отоплителни тела на Kampmann осигуряват топлинния комфорт в шоурума на Porsche в Москва

  Акватерм: Отоплителни тела на Kampmann осигуряват топлинния комфорт в шоурума на Porsche в Москва

  Шоурумът на Porsche в Москва е един от най-големите търговски обекти на компанията в Източна Европа. Върху площ от 2500 кв.м. са изградени огромен автосалон, работни и сервизни зони. Шоурумът се намира на основна пътна артерия в руската столица. За приятния престой на гостите се грижат отоплителни тела на Kampmann. „В сградата, на достъпно място за ремонт и ревизия, са инсталирани висококачествени съоръжения за поддържане на топлинния комфорт“, съобщиха от Акватерм.

 • Сред необятните сибирски простори еднофамилна къща се отоплява с термопомпи DHP-H 16 на Danfoss

  Сред необятните сибирски простори еднофамилна къща се отоплява с термопомпи DHP-H 16 на Danfoss

  Там някъде далече, далече на изток, в азиатската част на Русия, се намира един от нейните най-интересни в исторически, географски и политически аспект райони. В представите на повечето хора по света в Сибир има вековни гори, население, което живее при екстремни климатични условия, и необятни бели простори, проблясващи на слънцето като милиони диаманти. Именно там, в град Томск, се намира триетажна тухлена къща с обща жилищна площ от 332 кв.м., която се отоплява с термопомпи на Danfoss.

 • Баланс вентили на Oventrop осигуряват по-добра работа на климатичните съоръжения в най-голямата мина за добив на мед в Полша

  Баланс вентили на Oventrop осигуряват по-добра работа на климатичните съоръжения в най-голямата мина за добив на мед в Полша

  Медната мина в полския град Рудна, открита през 1974 г., е най-голямата и най-печелившата мина в полския меден пояс. Tя е собственост на компанията Gorniczo-Hutniczy-Polska Miedz, понастоящем оперираща под търговското наименование KGHM. Основана на 1 май 1961 г. първоначално като минно-металургичен комбинат, днес фирмата се е утвърдила като една от водещите в международен план в областта на добива и преработката на благородни метали.

 • Комбинирана енергийна система с термопомпи KWT и газов котел на Viessmann осигуряват отопление в логистичен център

  Комбинирана енергийна система с термопомпи KWT и газов котел на Viessmann осигуряват отопление в логистичен център

  Kiesel е семейна бизнес компания, която е един от най-големите търговци на строителни и товаро-разтоварни машини в Германия. Новият логистичен център на фирмата, намиращ се в гр. Щокщад, Германия, е изключително ефективен в своята дейност. Многобройни мотокари и роботи работят напълно автоматизирано в 13-метрова машинна зала. Оптималният комфорт и високата производителност в центъра се осигуряват от две термопомпи KWT и газов котел Vitoplex 300, производство на Viessmann.

 • Британската библиотека инвестира в по-добър микроклимат, подменяйки старите електрически задвижки с нови на Belimo

  Британската библиотека инвестира в по-добър микроклимат, подменяйки старите електрически задвижки с нови на Belimo

  Британската библиотека е едно от най-големите средища на историята и духовността както в Обединеното кралство, така и в световен мащаб. Намира се в „сърцето“ на британската столица Лондон. Като част от рутинна програма за превантивна поддръжка на библиотеката е избрана компанията Marsh Systems Limited, която има за задача да замени оригиналните линейни електрически задвижки Satchwell и Osby с такива на Belimo, заявиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • ТермоДизайнТотал: Газови котли на Ferolli допринасят за оптимален комфорт в магазин на Holland & Barrett във Великобритания

  ТермоДизайнТотал: Газови котли на Ferolli допринасят за оптимален комфорт в магазин на Holland & Barrett във Великобритания

  Holland & Barrett е водеща верига от магазини за хранителни добавки и природосъобразни продукти в Обединеното кралство. Фирменият им магазин, намиращ се в малкото градче Бъртън, Англия, изпитва значителни затруднения във връзка със сериозните си разходи за отопление. След консултация с г-н Антъни Мъри от инженеринговата компания Precise Managed Services е взето решение старите енергоемки атмосферни котли да се подменят с нова каскадна котелна инсталация.

 • Данфосс, сегмент Отопление изпраща 2018 г. с рекорден резултат в продажбите и блестящи проекти

  Данфосс, сегмент Отопление изпраща 2018 г. с рекорден резултат в продажбите и блестящи проекти

  Поредна успешна година изпраща българското дружество Данфосс, сегмент Отопление. Специализирана във високотехнологичните ОВК решения и системи, компанията изпълни редица ключови проекти, доразви собствената си програма за избор на продукти Heat Selector, наложи на пазара иновативния термостат Danfoss Eco™ и участва в мащабни професионални събития. „Календарната 2018 г. ни срещна с големи предизвикателства", коментираха за Инженер.bg от Данфосс.

 • Системно решение на Hoval се грижи за поддържане на подходящ микроклимат в завода на Osram в Пловдив

  Системно решение на Hoval се грижи за поддържане на подходящ микроклимат в завода на Osram в Пловдив

  Комфортната работна среда и наличието на достатъчно свеж въздух за служителите във всяко предприятие са сред важните условия за създаване на качествена продукцията с висока добавена стойност. Разбирайки това, водещият производител на висококачествена осветителна техника Osram се спира на Hoval като надежден партньор, който да достави подходяща климатична система за завода на компанията в гр. Пловдив. Повече за проекта за Инженер.bg разказват от Ховал България.

Още от ОВК