Внедрявания

 • Wilo Smart Factory осигурява среда за креативност, ориентирана към работа според стандартите на Индустрия 4.0

  Wilo Smart Factory осигурява среда за креативност, ориентирана към работа според стандартите на Индустрия 4.0

  Ултрамодерната фабрика на бъдещето на Wilo бе официално открита със символична церемония. „Простираща се на площ от 55 000 кв.м., „умната“ фабрика обхваща развойно звено и производствени халета, отговарящи на стандартите на Индустрия 4.0. Същинската работа в нея стартира сега, през октомври“, съобщиха за Инженер.bg от Вило България. След 36 месеца строителство, новата фабрика на Wilo бе открита в присъствието на над 80 участници в амбициозния проект.

 • ТермоДизайнТотал: Газовият котел Modena HE combi заменя котел на Ferolli, работил без проблем 18 години

  ТермоДизайнТотал: Газовият котел Modena HE combi заменя котел на Ferolli, работил без проблем 18 години

  В град Кардиф, столицата на Уелс, се намира емблематична църковна зала на Армията на спасението. Тя се отоплява с комбиниран газов котел Ferroli Modena HE combi с мощностх 32 kW, който захранва 16 радиатора. „Ferolli не са ново име в този храм. Старият котел Modena 102 e поддържал параметрите на микроклимата цели 18 години. Новият модел Modena се отличава с по-нисък разход на газ и по този начин води до генерирането на значителни икономии“, споделиха от ТермоДизайнТотал ЕООД.

 • Ефективно загряване на БГВ, или защо голям комплекс в Равда избра котлите Vitoplex 100 на Viessmann

  Ефективно загряване на БГВ, или защо голям комплекс в Равда избра котлите Vitoplex 100 на Viessmann

  Последните летни дни вече отминават и с носталгия си спомняме за слънчевите мигове, прекарани на плажа, и за красивите залези. Но когато стане въпрос за незабравима почивка, не можем да пропуснем един важен фактор – и не, нямаме предвид слънцезащитния, а оптималните условия, които местата за настаняване ни осигуряват. Собствениците на хотелите търсят решения, които да предлагат най-доброто съотношение цена-качество.

 • Ви Ей Си: Светли газови излъчватели на Schwank работят ефективно в трудните условия в леярна на Bosch Rexroth

  Ви Ей Си: Светли газови излъчватели на Schwank работят ефективно в трудните условия в леярна на Bosch Rexroth

  В света на техниката и технологиите, по-рано или по-късно, компаниите-лидери в определена област се срещат на приложното поле, изпълняват съвместни проекти или пък се превръщат в партньори за десетилетия. Като немския лидер в задвижващата и управляващата техника Bosch Rexroth и компанията Schwank – доказан производител на лъчисти отоплителни системи. При това Schwank внедрява свои решения от петдесет години в една от леярните на групата Bosch Rexroth.

 • Как многовековната история среща съвремието в крепостта Cetatuia в Румъния с решенията на Hoval

  Как многовековната история среща съвремието в крепостта Cetatuia в Румъния с решенията на Hoval

  Румънската област Трансилвания е обичайно асоциирана с мистичните легенди за граф Дракула и вековни замъци, давали до последно отпор срещу османските нашествия в Европа. Сред многоликото културно наследство на този район е и крепостта „Cetatuia“, разположена на хълма Комал в квартала Груя на град Клуж-Напока. От извисяващата се на 60 m над река Сомес сграда се разкрива внушителна гледка към града. Крепостта е интересна с това, че пази дългата история и интегрира модерни технологии.

 • Акватерм: Дискретни и ефективни – конвекторите Kampmann Katherm HK са оптималният избор за музея MOCAK

  Акватерм: Дискретни и ефективни – конвекторите Kampmann Katherm HK са оптималният избор за музея MOCAK

  Музеят за съвременно изкуство МОСАК в Краков, Полша, основан през 2010 г., е изграден върху основите на някогашната фабрика за емайлиране на Оскар Шиндлер. Днес това обновено градско пространство с изключителен исторически заряд е дом на съвременното изкуство, а целта му е да подкрепя творци от последните десетилетия. Съвременната сграда предоставя комфортна и вдъхновяваща среда за своите гости. Оптималният микроклимат в музея е осигурен от решенията на Kampmann.

 • ТермоДизайнТотал: Положителна обратна връзка от клиентите доказва качеството на котлите и бойлерите Ferroli

  ТермоДизайнТотал: Положителна обратна връзка от клиентите доказва качеството на котлите и бойлерите Ferroli

  Говорейки за сградни ОВК инсталации, може би най-меродавното мнение за качествата на дадено техническо решение идва от екипа, който се грижи за неговата инсталация и експлоатация. Ето защо от фирма ТермоДизайнТотал ни представиха компанията RubberduckHeating, която от години се доверява на котлите на италианския производител Ferroli. Според г-н Дъбър, собственик на RubberduckHeating, котелът Modena HE на Ferolli е сред най-ефективните и функционални модели.

 • Най-високата сграда в Полша е с оптимален хидравличен баланс. Благодарение на интелигентните системи на Oventrop

  Най-високата сграда в Полша е с оптимален хидравличен баланс. Благодарение на интелигентните системи на Oventrop

  Впечатляваща и прелестна, Sky Tower е най-високата сграда в Полша. Разположена е в сърцето на град Вроцлав. Със своите внушителни 212 m височина, постройката e симбиоза между лукс и функционалност. За оптималния хидравличен баланс на системите за поддържане на микроклимата в мащабната сграда се грижат „умните“ инсталации на Oventrop. Интелигентната интеграция на различни системи позволява автоматично да се следят параметрите на микроклимата в цялата сграда.

 • Интелигентни системи на iNELS – в основата на Националната банка на Бутан, статуята на Буда Дорденма и шоурума на Тойота

  Интелигентни системи на iNELS – в основата на Националната банка на Бутан, статуята на Буда Дорденма и шоурума на Тойота

  При изграждането на Националната банка на Бутан са интегрирани интелигентни безжични и електрически инсталации на iNELS. „Този проект е изисквал отговорно отношение, без компромиси в качеството както при материалите, така и при изпълнението. ELKO EP премина през това предизвикателство и го завърши цялостно и успешно“, коментираха пред Инженер.bg специалистите от SmartHomeBulgaria.bg – информационната платформа на системата за домашна и сградна автоматизация iNELS у нас.

 • Оборудване на Hoval осигурява вентилация и енергийна ефективност на соларна къща от състезанието Solar Decathlon

  Оборудване на Hoval осигурява вентилация и енергийна ефективност на соларна къща от състезанието Solar Decathlon

  Solar Decathlon е най-голямото международно състезание за иновативно строителство между студенти на територията на Европа. Утвърденият производител на цялостни решения за отопление, климатизация и рекуперация – Hoval, бе партньор на представителите на Румъния, осигурявайки технологията за жилищна вентилация. „В Hoval вярваме в отговорното бъдеще, в което екологията и устойчивостта са неразделна част от нашия живот", съобщиха за Инженер.bg от българския офис на Hoval.

Още от ОВК