Внедрявания

 • Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Съгласно немската нормативна уредба за питейни води, собствениците и управителите на сгради са длъжни да осигурят трайна превенция срещу бактерията Легионела в системите за битова гореща вода в жилищни и обществени сгради. Най-често използваното решение за това е загряването на питейната вода в системата и осигуряване на кратък път на водата от постъпването ѝ в сградата до нейната консумация. Децентрализираните плоски станции предлагат именно тези хигиенни предимства. Допълнителни съображения за комфорт и минимални разходи са в основата на решението на проектантите на комплекса Weitblick да изберат плоските станции на Danfoss EvoFlat, разказаха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Любителите на морски пътешествия и истории със смели моряци със сигурност са чували за световноизвестното пристанище на град Бристол, Великобритания, на което десетилетия е кипяла оживена търговия. Именно там е закотвена холандска баржа, превърната в плаващ хотел. Нейният собственик – инженер по образование, е решен да изгради отопление с екологичен източник на топлина. Това резултира в инсталирането на нова технология, първа по рода си в Обединеното кралство.

 • Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  BPI France е публична инвестиционна банка, намираща се във френското предградие Мезон Елфорд (Maisons-Alfort), разположено югоизчотно от столицата Париж. Банката е специализирана в корпоративно консултиране, подпомагане на иновациите и партньорско финансиране на компании, занимаващи се с цифрова трансформация. Новият център за обучения на BPI е климатизиран с вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Kampmann Katherm HK.

 • Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Един необикновен зимен ден! Пълен стадион, екзалтирана публика, щастливи лица. Какво повече му трябва на човек? Надеждна конструкция и сигурни сградни инсталации, за да продължи денят да е спортен празник! Зимите в Лугано, Швейцария, са сурови, с много сняг и лед. При обследване на съществуващия покрив на една от трибуните на градския стадион е установено, че тя не е достатъчно надеждна, за да издържи тежестта на снега в случаи на обилен снеговалеж.

 • Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Всеки, който пътува по работа за период от дни, седмици или дори месеци, би оценил предимствата на наетия от него хотелски апартамент. „Жилищните абонатни станции Regudis W на Oventrop са разработени именно като отговор и на най-взискателните потребители. Те представляват оборудвани колекторни табла за подово отопление, допълнителен кръг за вентилаторни конвектори и топлообменник за битово горещо водоснабдяване“, коментираха от Овентроп България.

 • Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Има места, на които човек усеща с пълна сила величието на природата! Като Ниагарския водопад, който не е нито най-високият, нито най-големият на Земята, но безспорно е най-известният! В превод от ирокезки името му означава Гръмотевични води! В непосредствена близост до подковата на Ниагарския водопад, е изградено хитовото заведение Table Rock Welcome Centre и двуетажна закрита галерия Grand Hall, осигуряваща спиращи дъха гледки към водопада.

 • Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Phoenix Contact е глобална корпорация с над 13 000 служители. При обновяване на системата за климатизация в офис сградата на компанията са използвани решения на Kampmann и по-специално вътрешни касетъчни и климатични тела KaCool, както и тела KaCool W, предназначени за висок стенен монтаж. Температурата в отделните помещения се регулира индивидуално от надеждни контролери KaController, споделиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която е търговски представител на Kampmann у нас.

 • Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Кулата Eqho, разположена в модернистичния парижки квартал Défense, Франция, е подложена на основен ремонт преди няколко години. При обновяването ѝ са модернизирани електрическата и ОВК инсталации. Небостъргачът разполага с 80 000 m² офис пространства. Поради високите изисквания и огромното количество тръби и фитинги, от Belimo са предложили решение на проблема с иновативните им шестпътни вентили, споделиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Надеждността на помпите в болнична среда е задължителна, както и гарантираното незамърсяване на въздуха и минималните изисквания по отношение на поддръжката им. Следователно, от решаващо значение е наличието на помпа, която може да работи непрекъснато и отговаря на изключително строгите изисквания за охлаждане и хигиена. „Помпите Aspen Max Hi-Flow покриват тези високи изисквания“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, оторизирана да предлага изделията на британския производител.

 • ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  „По-висока ефективност, надеждност и устойчивост – нашето обещание за вашия успех“ е мотото на Wieland, водеща компания в производството и търговията с медни тръби и фитинги. В спортната зала Lilli-Henoch-Halle в Берлин, новото поколение играчи по хандбал работят върху мечтата си за професионална кариера при най-добрите условия, благодарение на технологии на Wieland, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма ТермоДизайнТотал, представител на Wieland за България.

Още от ОВК