Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Най-високата сграда в Полша е с оптимален хидравличен баланс. Благодарение на интелигентните системи на Oventrop

  Най-високата сграда в Полша е с оптимален хидравличен баланс. Благодарение на интелигентните системи на Oventrop

  Впечатляваща и прелестна, Sky Tower е най-високата сграда в Полша. Разположена е в сърцето на град Вроцлав. Със своите внушителни 212 m височина, постройката e симбиоза между лукс и функционалност. За оптималния хидравличен баланс на системите за поддържане на микроклимата в мащабната сграда се грижат „умните“ инсталации на Oventrop. Интелигентната интеграция на различни системи позволява автоматично да се следят параметрите на микроклимата в цялата сграда.

 • Интелигентни системи на iNELS – в основата на Националната банка на Бутан, статуята на Буда Дорденма и шоурума на Тойота

  Интелигентни системи на iNELS – в основата на Националната банка на Бутан, статуята на Буда Дорденма и шоурума на Тойота

  При изграждането на Националната банка на Бутан са интегрирани интелигентни безжични и електрически инсталации на iNELS. „Този проект е изисквал отговорно отношение, без компромиси в качеството както при материалите, така и при изпълнението. ELKO EP премина през това предизвикателство и го завърши цялостно и успешно“, коментираха пред Инженер.bg специалистите от SmartHomeBulgaria.bg – информационната платформа на системата за домашна и сградна автоматизация iNELS у нас.

 • Оборудване на Hoval осигурява вентилация и енергийна ефективност на соларна къща от състезанието Solar Decathlon

  Оборудване на Hoval осигурява вентилация и енергийна ефективност на соларна къща от състезанието Solar Decathlon

  Solar Decathlon е най-голямото международно състезание за иновативно строителство между студенти на територията на Европа. Утвърденият производител на цялостни решения за отопление, климатизация и рекуперация – Hoval, бе партньор на представителите на Румъния, осигурявайки технологията за жилищна вентилация. „В Hoval вярваме в отговорното бъдеще, в което екологията и устойчивостта са неразделна част от нашия живот", съобщиха за Инженер.bg от българския офис на Hoval.

 • Енерджи-Ка е изпълнител на съвременните сградни инсталации на луксозния Перформ Бизнес Център в София

  Енерджи-Ка е изпълнител на съвременните сградни инсталации на луксозния Перформ Бизнес Център в София

  Енерджи-Ка ЕООД е утвърдена българска компания, която развива своята дейност в областта на инфраструктурните проекти. Фирмата е специализирана в проектирането, изграждането и поддръжката на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, както и на пълна гама слаботокови инсталации и системи за управление на сгради. „Един от знаковите ни проекти е луксозната офис сграда Перформ Бизнес Център, разположена в централната част на София“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Ви Ей Си: Тръбни газови излъчватели на Schwank отопляват надеждно центъра на Porsche в гр. Вюрцбург, Германия

  Ви Ей Си: Тръбни газови излъчватели на Schwank отопляват надеждно центъра на Porsche в гр. Вюрцбург, Германия

  Центърът на Porsche в град Вюрцбург е един от най-старите в Германия. За да разшири капацитета си, той е преместен в предградието Естенфелд и в момента се простира на площ от 11 000 кв.м., която е три пъти по-голяма от предишните му мащаби. Поради големия дискомфорт, който създава топловъздушната отоплителна инсталация в старата сграда, от компанията са взели решение отоплението в новата да се осъществява посредством високопроизводителните лъчисти отоплителни уреди InfraSchwank.

 • Leibinger съчетава активна икономия на енергия с повишен комфорт чрез контрол дебита на въздуха с Belimo COU24-A-MP

  Leibinger съчетава активна икономия на енергия с повишен комфорт чрез контрол дебита на въздуха с Belimo COU24-A-MP

  Космополитната бизнес култура и продуктивната динамика на машинопроизводителя Leibinger се отразяват в просторната като архитектура концепция на новата му производствена сграда в Германия. За първи път в историята на фирмата всички продуктови линии са обединени под един покрив. Активна оптимизация на енергията и повишен комфорт за работната сила – това са двете амбициозни цели, поставени по отношение на наскоро ремонтираната вентилационна система в завода на Leibinger.

 • Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann допринасят за оптималния климат в Културния център Вoрмс

  Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann допринасят за оптималния климат в Културния център Вoрмс

  Новият център за култура и конференции в град Вормс, Германия, е проектиран от архитектите фон Геркан и Марг и построен от техни партньори. За оптималния комфорт на центъра се грижат вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Katherm QK в комплект с ротационни решетки Optiline и ЕС вентилатор за равномерно разпределение на въздуха, които са монтирани в окачения под. Техническите решения са на водещия немски производител Kampmann, съобщиха за Инженер.bg от Акватерм.

 • Обновена газова котелна каскадна система на Viessmann гарантира комфорта на хора и животни в аквариума Blue Planet

  Обновена газова котелна каскадна система на Viessmann гарантира комфорта на хора и животни в аквариума Blue Planet

  Разположен в сграда с архитектура, наподобяваща разбиващи се вълни, аквариумът Blue Planet в графство Чешър (Cheshire), Великобритания, е дом на огромно разнообразие от морски създания, включително една от най-големите колекции на акули в Европа. Поради проблеми с техническата експлоатация на съществуващите 18-годишни котли, от ръководството на аквариума са взели решение да възложат на немския лидер в ОВК решенията Viessmann да намери оптимален вариант за подмяната им с нови. Поставените изисквания са за енергийна ефективност и екологосъобразност.

 • Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Битова гореща вода без Легионела в модерен, нов жилищен комплекс Weitblick, осигурена от Danfoss

  Съгласно немската нормативна уредба за питейни води, собствениците и управителите на сгради са длъжни да осигурят трайна превенция срещу бактерията Легионела в системите за битова гореща вода в жилищни и обществени сгради. Най-често използваното решение за това е загряването на питейната вода в системата и осигуряване на кратък път на водата от постъпването ѝ в сградата до нейната консумация. Децентрализираните плоски станции предлагат именно тези хигиенни предимства. Допълнителни съображения за комфорт и минимални разходи са в основата на решението на проектантите на комплекса Weitblick да изберат плоските станции на Danfoss EvoFlat, разказаха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Гостите на плаващия хотел Кайл Блу са защитени от Легионела с решенията на Viessmann

  Любителите на морски пътешествия и истории със смели моряци със сигурност са чували за световноизвестното пристанище на град Бристол, Великобритания, на което десетилетия е кипяла оживена търговия. Именно там е закотвена холандска баржа, превърната в плаващ хотел. Нейният собственик – инженер по образование, е решен да изгради отопление с екологичен източник на топлина. Това резултира в инсталирането на нова технология, първа по рода си в Обединеното кралство.

Още от ОВК