Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  BPI France е публична инвестиционна банка, намираща се във френското предградие Мезон Елфорд (Maisons-Alfort), разположено югоизчотно от столицата Париж. Банката е специализирана в корпоративно консултиране, подпомагане на иновациите и партньорско финансиране на компании, занимаващи се с цифрова трансформация. Новият център за обучения на BPI е климатизиран с вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Kampmann Katherm HK.

 • Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Един необикновен зимен ден! Пълен стадион, екзалтирана публика, щастливи лица. Какво повече му трябва на човек? Надеждна конструкция и сигурни сградни инсталации, за да продължи денят да е спортен празник! Зимите в Лугано, Швейцария, са сурови, с много сняг и лед. При обследване на съществуващия покрив на една от трибуните на градския стадион е установено, че тя не е достатъчно надеждна, за да издържи тежестта на снега в случаи на обилен снеговалеж.

 • Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Всеки, който пътува по работа за период от дни, седмици или дори месеци, би оценил предимствата на наетия от него хотелски апартамент. „Жилищните абонатни станции Regudis W на Oventrop са разработени именно като отговор и на най-взискателните потребители. Те представляват оборудвани колекторни табла за подово отопление, допълнителен кръг за вентилаторни конвектори и топлообменник за битово горещо водоснабдяване“, коментираха от Овентроп България.

 • Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Има места, на които човек усеща с пълна сила величието на природата! Като Ниагарския водопад, който не е нито най-високият, нито най-големият на Земята, но безспорно е най-известният! В превод от ирокезки името му означава Гръмотевични води! В непосредствена близост до подковата на Ниагарския водопад, е изградено хитовото заведение Table Rock Welcome Centre и двуетажна закрита галерия Grand Hall, осигуряваща спиращи дъха гледки към водопада.

 • Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Phoenix Contact е глобална корпорация с над 13 000 служители. При обновяване на системата за климатизация в офис сградата на компанията са използвани решения на Kampmann и по-специално вътрешни касетъчни и климатични тела KaCool, както и тела KaCool W, предназначени за висок стенен монтаж. Температурата в отделните помещения се регулира индивидуално от надеждни контролери KaController, споделиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която е търговски представител на Kampmann у нас.

 • Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Кулата Eqho, разположена в модернистичния парижки квартал Défense, Франция, е подложена на основен ремонт преди няколко години. При обновяването ѝ са модернизирани електрическата и ОВК инсталации. Небостъргачът разполага с 80 000 m² офис пространства. Поради високите изисквания и огромното количество тръби и фитинги, от Belimo са предложили решение на проблема с иновативните им шестпътни вентили, споделиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Надеждността на помпите в болнична среда е задължителна, както и гарантираното незамърсяване на въздуха и минималните изисквания по отношение на поддръжката им. Следователно, от решаващо значение е наличието на помпа, която може да работи непрекъснато и отговаря на изключително строгите изисквания за охлаждане и хигиена. „Помпите Aspen Max Hi-Flow покриват тези високи изисквания“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, оторизирана да предлага изделията на британския производител.

 • ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  „По-висока ефективност, надеждност и устойчивост – нашето обещание за вашия успех“ е мотото на Wieland, водеща компания в производството и търговията с медни тръби и фитинги. В спортната зала Lilli-Henoch-Halle в Берлин, новото поколение играчи по хандбал работят върху мечтата си за професионална кариера при най-добрите условия, благодарение на технологии на Wieland, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма ТермоДизайнТотал, представител на Wieland за България.

 • ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  В свят, в който устойчивият живот е все по-важен, устойчивото отопление заема първостепенно място. Поради тази причина от Henco, в сътрудничество с друга холандска инсталационна компания, са изградили система за подово отопление в работен хангар, собственост на строителна компания, базирана в град Лемер, Холандия. За изпълнението на инсталацията са използвани полиетиленови тръби Henco PE-RT, които са устойчиви на променливи температури и могат да се използват и за охлаждане.

 • Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Бизнес сградата Eurotheum, в която се помещава и хотел Innside, се намира в „сърцето“ на банковия квартал на Франкфурт на Майн, непосредствено до небостъргача Main Tower, който е четвъртата най-висока сграда в Германия. Параметрите на микроклимата в тази висока 110 m сграда се поддържат от 113 броя двуструйни вентилаторни конвектори от касетъчен тип Kampmann KaDeck. Те се отличават с висока гъвкавост и могат да се монтират в окачен таван или непосредствено под таванната плоча, както и на стена.

Още от ОВК