Внедрявания

 • ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  В свят, в който устойчивият живот е все по-важен, устойчивото отопление заема първостепенно място. Поради тази причина от Henco, в сътрудничество с друга холандска инсталационна компания, са изградили система за подово отопление в работен хангар, собственост на строителна компания, базирана в град Лемер, Холандия. За изпълнението на инсталацията са използвани полиетиленови тръби Henco PE-RT, които са устойчиви на променливи температури и могат да се използват и за охлаждане.

 • Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Бизнес сградата Eurotheum, в която се помещава и хотел Innside, се намира в „сърцето“ на банковия квартал на Франкфурт на Майн, непосредствено до небостъргача Main Tower, който е четвъртата най-висока сграда в Германия. Параметрите на микроклимата в тази висока 110 m сграда се поддържат от 113 броя двуструйни вентилаторни конвектори от касетъчен тип Kampmann KaDeck. Те се отличават с висока гъвкавост и могат да се монтират в окачен таван или непосредствено под таванната плоча, както и на стена.

 • 2342 броя вентили от серията QCV на Belimo гарантират комфорта в сградата GENO-Haus в Щутгарт

  2342 броя вентили от серията QCV на Belimo гарантират комфорта в сградата GENO-Haus в Щутгарт

  Центърът за провеждане на срещи и събития GENO-Haus в Щутгарт е построен през 1970 г. С годините използваните решения за отопление и климатизация на сградата се оказват неефективни, което налага тяхната подмяна. За да се осигури ефективната работа на системата, инсталирането на нови отоплителни тела е придружено и от монтажа на около 2342 вентила от серията QCV (Quick Compact Valve) на водещият швейцарски производител Belimo.

 • Системно решение на Hoval се грижи за комфорта на служителите в производствената база на ABB в Раковски

  Системно решение на Hoval се грижи за комфорта на служителите в производствената база на ABB в Раковски

  Производственото предприятие на ABB в град Раковски, в което се произвеждат компоненти ниско и средно напрежение, носи на компанията три престижни отличия: „Сграда на годината“ в България, „Инвеститор на годината” и „Награда на германската икономика в България". Принос за тези награди има и фактът, че при изграждането на производствената база, от компанията залагат на създаването на съвременни условия за работа на служителите и на осигуряването на оптимален вътрешен климат и комфорт.

 • Акватерм: Свеж въздух и отличен комфорт в квалификационния център на Volkswagen с решенията на Kampmann

  Акватерм: Свеж въздух и отличен комфорт в квалификационния център на Volkswagen с решенията на Kampmann

  Квалификационният център на Volkswagen се намира в новопостроена сграда с много добри енергийни характеристики в баварския град Фрайзинг. Той разполага с 10 многофункционални учебни зали, имащи капацитет да поемат до 6000 служители на компанията. С цел постигане на оптимален комфорт в сградата са предвидени два броя рекуперативни вентилационни камери Kampmann Klimanaut 3. Те осигуряват пресен обработен въздух и изхвърлят отработения въздух.

 • Булклима: VRF система на Fujitsu Air Conditioning осигурява охлаждане и отопление на ресторант във Великобритания

  Булклима: VRF система на Fujitsu Air Conditioning осигурява охлаждане и отопление на ресторант във Великобритания

  Енергоспестяваща двутръбна система с променлив дебит на хладилния агент AirstageTM V-III VRF (б.ред. VRF) на Fujitsu Air Conditioning климатизира тайландския ресторант Yum-Sa, построен през 2017 г. в Лондон, Великобритания. Тя се състои от едно въшно тяло, комплект с 12 вътрешни тела касетъчен тип за таванен монтаж. Системата работи както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане, споделиха за Инженер.bg от компания Булклима, представител на Fujitsu General за България.

 • Интерметал: Газови горелки на Riello допринасят за оптималното отопление на музея на Ferrari в Маранело, Италия

  Интерметал: Газови горелки на Riello допринасят за оптималното отопление на музея на Ferrari в Маранело, Италия

  Музеят на Маранело разказва историята на Ферари, като отвежда посетителите на едно великолепно пътуване чрез най-известните и успешни автомобили на емблематичната марка за Формула 1, легендарни спортни прототипи и пистовия автомобил GT. Обикаляйки музея, ще се докоснете и до пътните модели, разбира се, превърнали се в символ на иновациите, високите скорости и спортния дух за цялата автомобилна индустрия. В помещенията на музея са инсталирани четири блока за промишлени газови горелки.

 • Ви Ей Си България: Schwank осигури енергоспестяващо и комфортно отопление в дистрибуторски склад на Magna

  Ви Ей Си България: Schwank осигури енергоспестяващо и комфортно отопление в дистрибуторски склад на Magna

  Magna Industries е водещ световен производител на автомобилни части. Предприятието в Генк, Белгия, разработва брони за различни марки автомобили. Обичайна практика е автомобилната индустрия да поддържа определени количества готови стоки на склад, за да може да ги доставя на базата на моментни поръчки. Поради огромната площ на склада с размер от 6500 кв.м. и дългия отоплителен сезон, е взето решение той да се отоплява с газови инфрачервени тръбни излъчватели на Schwank.

 • Юроком 2000: Отоплителната система на унгарския парламент е реновирана с решенията на KAN Group

  Юроком 2000: Отоплителната система на унгарския парламент е реновирана с решенията на KAN Group

  „Когато трябва да се реновира историческа сграда, която е не просто архитектурен шедьовър, но и символ на единство, на културно и историческо наследство, то предизвикателството е наистина сериозно“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Юроком 2000, като ни разказаха за модернизацията на отоплителната и охладителна система на унгарския парламент, която техният партньор и доказан производител на ОВК решения KAN Group е изпълнил.

 • Акватерм: Отоплителни тела на Kampmann осигуряват топлинния комфорт в шоурума на Porsche в Москва

  Акватерм: Отоплителни тела на Kampmann осигуряват топлинния комфорт в шоурума на Porsche в Москва

  Шоурумът на Porsche в Москва е един от най-големите търговски обекти на компанията в Източна Европа. Върху площ от 2500 кв.м. са изградени огромен автосалон, работни и сервизни зони. Шоурумът се намира на основна пътна артерия в руската столица. За приятния престой на гостите се грижат отоплителни тела на Kampmann. „В сградата, на достъпно място за ремонт и ревизия, са инсталирани висококачествени съоръжения за поддържане на топлинния комфорт“, съобщиха от Акватерм.

Още от ОВК