Внедрявания

 • Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Knickerbocker Commons е шестетажна жилищна сграда в бруклинския квартал Бушуик (Bushwick), Ню Йорк, САЩ. Сградата е съвместен проект на Департамента за жилищно строителство и развитие (Department of Housing Preservation and Development) на Ню Йорк и организацията с нестопанска цел Ridgewood Bushwick Senior Citizens Council (RBSCC). Идеята е Knickerbocker Commons да осигури жилища за семейства, отговарящи на определени критерии, с много по-нисък наем от стандартния за района.

 • Регулиращи вентили на Oventrop осигуряват комфорт и висока ефективност в Международния конгресен център в Сидни

  Регулиращи вентили на Oventrop осигуряват комфорт и висока ефективност в Международния конгресен център в Сидни

  С площ от 7 692 000 km² и многобройни природни забележителности, държавата, заемаща цял континент – Австралия, е популярна туристическа дестинация. Тя целогодишно привлича милиони туристи от всяко кътче на земното кълбо. Впечатляващата архитектура на Международния конгресен център (International Congress Centre (ICC)) в гр. Сидни също е „магнит“ за гостите на града. Строежът на сградата започва през 2014 г., след разрушаването на старата постройка.

 • ТиД Инженеринг с множество успешно реализирани проекти по части „Автоматизация“ и „Електро“ в ТЕЦ Варна

  ТиД Инженеринг с множество успешно реализирани проекти по части „Автоматизация“ и „Електро“ в ТЕЦ Варна

  Утвърдената българска инженерингова и производствена компания ТиД Инженеринг от много години развива успешно своята дейност, свързана с изграждане на индустриални мрежи от програмируеми контролери и средства за автоматизация, както и на системи за телеуправление и телесигнализция в енергетиката и индустрията. За този период фирмата е спечелила доверието на множество големи български предприятия, в които е реализирала успешно не един и два проекта. Сред тях е и ТЕЦ Варна.

 • Системно решение на Hoval гарантира оптимален топлинен комфорт в производствената сграда на PalemonTech

  Системно решение на Hoval гарантира оптимален топлинен комфорт в производствената сграда на PalemonTech

  Фирма PalemonTech е специализирана в производството на метални и мрежести палети. През март 2017 г. компанията официално откри своята производствена база в гр. Монтана, в която за отоплението, вентилацията и осигуряването на битова гореща вода отговаря техника на Hoval, съобщиха за Инженер.bg от Ховал България. Hoval осигурява системно решение, базирано на четири покривни апарата Hoval TopVent, кондензен котел Hoval UltraGas 400D и система за топла вода Hoval ModulPlus F21/I.

 • Ви Ей Си България: Оптимален топлинен комфорт за ВИП гостите на стадион Рутгърс с нагреватели sportSchwank

  Ви Ей Си България: Оптимален топлинен комфорт за ВИП гостите на стадион Рутгърс с нагреватели sportSchwank

  Стадионът Рутгърс (Rutgers) в Пискатауей (Piscataway), Ню Джърси, САЩ, част от кампуса Буш (Busch Campus) към университета Рутгърс, си е спечелил славата на един от най-ветровитите стадиони в Северна Америка. В подобни неблагоприятни климатични условия е трудно да се осигури подходящо отопление. От Рутгърс обаче намират подходящото решение – инфрачервени лъчисти нагреватели sportSchwank на утвърдения немски производител Schwank.

 • Умело съчетание на изискан стил и оптимален топлинен комфорт в Schlosshotel с помощта на ОВК решенията на Kampmann

  Умело съчетание на изискан стил и оптимален топлинен комфорт в Schlosshotel с помощта на ОВК решенията на Kampmann

  Касел е град в Централна Германия, превърнал се в притегателен център за любителите на изкуството, историята, архитектурата и приказните истории. Тук се провежда едно от най-значимите събития за съвременно изкуство – documenta. В Касел се намира и музеят на Братя Грим. Градът може да се похвали още и с богата история и красиви архитектурни паметници. На разположение на неговите гости са и не малко места за настаняване, сред които е хотелът Bad Wilhelmshöhe Schlosshotel.

 • Регулиращи вентили EPIV на Belimo подпомагат енергийната независимост на логистична база в Швейцария

  Регулиращи вентили EPIV на Belimo подпомагат енергийната независимост на логистична база в Швейцария

  Galliker Transport е утвърдена в международен план логистична компания, предлагаща разнообразни услуги, свързани с логистика, транспорт, съхранение и т.н. С най-новата си логистична база Logistikcenter 4, намираща се в Дагмерселен (Dagmersellen), Швейцария, компанията показва и своето сериозно отношение към енергийната ефективност и устойчивото развитие. Logistikcenter 4 е изцяло енергийно независим, а цялата необходима енергия се осигурява от възобновяеми енергийни източници.

 • Слънчеви колектори на Oventrop намаляват разходите за БГВ с до 40% в историческата сграда Lisgar Terrace

  Слънчеви колектори на Oventrop намаляват разходите за БГВ с до 40% в историческата сграда Lisgar Terrace

  Lisgar Terrace е жилищна сграда в гр. Лондон, построена от Southern Housing Group през 1928 г., в промеждутъка между двете световни войни. Целта е осигуряване на жилища за най-нуждаещите се. Оттогава до днес сградата е функционираща, а след един дълъг период, през който поддръжката ѝ е леко занемарена, Southern Housing Group решава да инвестира в нейното обновяване и модернизация. Целта е сградата да бъде реконструирана и да се повиши нейната енергийна ефективност.

 • ТермоДизайнТотал: Търсейки високо качество, инсталаторска фирма в Китай избира разпределителни колектори на Caleffi

  ТермоДизайнТотал: Търсейки високо качество, инсталаторска фирма в Китай избира разпределителни колектори на Caleffi

  Спазването на нормативните изисквания при строителството на нови сгради, доброто изпълнение на строителните работи, влагането на качествени материали и т.н. са важни моменти от гарантирането на надеждността, сигурността и комфорта на обитателите. С пълна сила в това има възможността да се убеди фирмата, която инсталира отоплителната инсталация в един от сравнително новите комплекси в китайския град Ченгшан. Оказва се, че разпределителните колектори не отговарят на изискванията.

 • Вентилите AB-QM на Danfoss сред иновативните решения, осигуряващи висока ефективност в Sky Tower

  Вентилите AB-QM на Danfoss сред иновативните решения, осигуряващи висока ефективност в Sky Tower

  Издигаща се на височина от 212 m, кулата Sky Tower се подрежда сред най-високите сгради в Европейския съюз. Тя се намира в гр. Вроцлав (Wroclaw), Полша, и със своята модерна архитектура и красива визия се е превърнала в емблема на града. Сградата впечатлява и с положените усилия за създаване на удобство и оптимален комфорт за хилядите работещи и живеещи в нея хора. Danfoss е сред компаниите, избрани да доставят необходимото оборудване за осигуряване на ефективно охлаждане на Sky Tower.

Още от ОВК