Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Кулата Eqho, разположена в модернистичния парижки квартал Défense, Франция, е подложена на основен ремонт преди няколко години. При обновяването ѝ са модернизирани електрическата и ОВК инсталации. Небостъргачът разполага с 80 000 m² офис пространства. Поради високите изисквания и огромното количество тръби и фитинги, от Belimo са предложили решение на проблема с иновативните им шестпътни вентили, споделиха за Инженер.bg от Белимо България.

 • Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Булклима: Дренажните помпи на Aspen надеждно поддържат нормалното функциониране на болници

  Надеждността на помпите в болнична среда е задължителна, както и гарантираното незамърсяване на въздуха и минималните изисквания по отношение на поддръжката им. Следователно, от решаващо значение е наличието на помпа, която може да работи непрекъснато и отговаря на изключително строгите изисквания за охлаждане и хигиена. „Помпите Aspen Max Hi-Flow покриват тези високи изисквания“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, оторизирана да предлага изделията на британския производител.

 • ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

  „По-висока ефективност, надеждност и устойчивост – нашето обещание за вашия успех“ е мотото на Wieland, водеща компания в производството и търговията с медни тръби и фитинги. В спортната зала Lilli-Henoch-Halle в Берлин, новото поколение играчи по хандбал работят върху мечтата си за професионална кариера при най-добрите условия, благодарение на технологии на Wieland, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма ТермоДизайнТотал, представител на Wieland за България.

 • ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  ТермоДизайнТотал: Тръби на Henco са в основата на устойчиво подово отопление в база на строителна компания

  В свят, в който устойчивият живот е все по-важен, устойчивото отопление заема първостепенно място. Поради тази причина от Henco, в сътрудничество с друга холандска инсталационна компания, са изградили система за подово отопление в работен хангар, собственост на строителна компания, базирана в град Лемер, Холандия. За изпълнението на инсталацията са използвани полиетиленови тръби Henco PE-RT, които са устойчиви на променливи температури и могат да се използват и за охлаждане.

 • Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

  Бизнес сградата Eurotheum, в която се помещава и хотел Innside, се намира в „сърцето“ на банковия квартал на Франкфурт на Майн, непосредствено до небостъргача Main Tower, който е четвъртата най-висока сграда в Германия. Параметрите на микроклимата в тази висока 110 m сграда се поддържат от 113 броя двуструйни вентилаторни конвектори от касетъчен тип Kampmann KaDeck. Те се отличават с висока гъвкавост и могат да се монтират в окачен таван или непосредствено под таванната плоча, както и на стена.

 • 2342 броя вентили от серията QCV на Belimo гарантират комфорта в сградата GENO-Haus в Щутгарт

  2342 броя вентили от серията QCV на Belimo гарантират комфорта в сградата GENO-Haus в Щутгарт

  Центърът за провеждане на срещи и събития GENO-Haus в Щутгарт е построен през 1970 г. С годините използваните решения за отопление и климатизация на сградата се оказват неефективни, което налага тяхната подмяна. За да се осигури ефективната работа на системата, инсталирането на нови отоплителни тела е придружено и от монтажа на около 2342 вентила от серията QCV (Quick Compact Valve) на водещият швейцарски производител Belimo.

 • Системно решение на Hoval се грижи за комфорта на служителите в производствената база на ABB в Раковски

  Системно решение на Hoval се грижи за комфорта на служителите в производствената база на ABB в Раковски

  Производственото предприятие на ABB в град Раковски, в което се произвеждат компоненти ниско и средно напрежение, носи на компанията три престижни отличия: „Сграда на годината“ в България, „Инвеститор на годината” и „Награда на германската икономика в България". Принос за тези награди има и фактът, че при изграждането на производствената база, от компанията залагат на създаването на съвременни условия за работа на служителите и на осигуряването на оптимален вътрешен климат и комфорт.

 • Акватерм: Свеж въздух и отличен комфорт в квалификационния център на Volkswagen с решенията на Kampmann

  Акватерм: Свеж въздух и отличен комфорт в квалификационния център на Volkswagen с решенията на Kampmann

  Квалификационният център на Volkswagen се намира в новопостроена сграда с много добри енергийни характеристики в баварския град Фрайзинг. Той разполага с 10 многофункционални учебни зали, имащи капацитет да поемат до 6000 служители на компанията. С цел постигане на оптимален комфорт в сградата са предвидени два броя рекуперативни вентилационни камери Kampmann Klimanaut 3. Те осигуряват пресен обработен въздух и изхвърлят отработения въздух.

 • Булклима: VRF система на Fujitsu Air Conditioning осигурява охлаждане и отопление на ресторант във Великобритания

  Булклима: VRF система на Fujitsu Air Conditioning осигурява охлаждане и отопление на ресторант във Великобритания

  Енергоспестяваща двутръбна система с променлив дебит на хладилния агент AirstageTM V-III VRF (б.ред. VRF) на Fujitsu Air Conditioning климатизира тайландския ресторант Yum-Sa, построен през 2017 г. в Лондон, Великобритания. Тя се състои от едно въшно тяло, комплект с 12 вътрешни тела касетъчен тип за таванен монтаж. Системата работи както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане, споделиха за Инженер.bg от компания Булклима, представител на Fujitsu General за България.

 • Интерметал: Газови горелки на Riello допринасят за оптималното отопление на музея на Ferrari в Маранело, Италия

  Интерметал: Газови горелки на Riello допринасят за оптималното отопление на музея на Ferrari в Маранело, Италия

  Музеят на Маранело разказва историята на Ферари, като отвежда посетителите на едно великолепно пътуване чрез най-известните и успешни автомобили на емблематичната марка за Формула 1, легендарни спортни прототипи и пистовия автомобил GT. Обикаляйки музея, ще се докоснете и до пътните модели, разбира се, превърнали се в символ на иновациите, високите скорости и спортния дух за цялата автомобилна индустрия. В помещенията на музея са инсталирани четири блока за промишлени газови горелки.

Още от ОВК