Внедрявания

 • Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  Emsland Arena е многофункционална зала, която предлага чудесни възможности за провеждане на концерти, търговски панаири, спортни прояви и конференции - накратко събития от всякакъв вид и големина. Проектът за изграждане на залата се определя като един от най-мащабните в регион Емсланд (Emsland), Германия. Участие в него, с доставката на оборудване, взема и утвърденият производител на отоплителна и климатична техника Kampmann, чиито продукти у нас се предлагат от фирма Акватерм.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  След своето окончателно завършване небостъргачът Skytower в Бризбейн ще бъде най-високата жилищна сграда в Австралия. Тя предлага спираща дъха гледка, удобства от световна класа и изключително добра локация. Разположена е в самото сърце на Бризбейн, в близост до известни ресторанти, центрове за изкуство и култура, луксозни магазини, както и до известните ботанически градини. В допълнение, при строежа на небостъргача се залага на висококачествени материали и оборудване.

 • Котли на биомаса Viessmann Pyrotec KPT-1250 осигуряват „зелено” отопление в комплекса La Cité Verte в Канада

  Котли на биомаса Viessmann Pyrotec KPT-1250 осигуряват „зелено” отопление в комплекса La Cité Verte в Канада

  La Cité Verte е първият по своите мащаби жилищен комплекс в Квебек, Канада, състоящ се от „зелени“, интелигентни сгради. Той включва над 800 жилищни сгради от различен тип и РЗП. La Cité Verte обаче има и друга отличителна черта. За отопление на комплекса се използва една от най-модерните за момента отоплителни системи в Северна Америка, работеща с котли на биомаса, производство на доказаната немска компания Viessmann. С котлите се произвежда топла вода за отопление и за БГВ.

 • Акватерм: С конвекторите на Kampmann дори суровата руска зима се превръща в приятно изживяване

  Акватерм: С конвекторите на Kampmann дори суровата руска зима се превръща в приятно изживяване

  Има места, които освен с красота и богата история остават в съзнанието и с неповторимите дух и атмосфера, които създават. Един от най-известните площади в света - Червеният площад в Москва, Русия, е такова място. Сам по себе си забележителност, той е обграден от други не по-малко интересни и заслужаващи вниманието обекти. Един от тях е Държавният исторически музей. Там посетителите ще намерят милиони експонати, свързани с руската история.

 • Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели ecoSchwank и premierSchwank топлят зрителите и пазят леда на Action Arena

  Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели ecoSchwank и premierSchwank топлят зрителите и пазят леда на Action Arena

  Ледените пързалки са сред най-популярните и обичани места за забавление от малки и големи. Основен техен недостатък е сезонността. За ледените пързалки обаче, той не е непреодолим. Все по-често подобни съоръжения значително удължават периода, през които работят, а някои от тях осигуряват добри условия за пързаляне през цялата година. Това е свързано със сериозни енергийни разходи затова от ледената пързалка Action Arena инвестират в инфрачервени лъчисти нагреватели на Schwank.

 • Украшение, осигуряващо оптимален комфорт – климатикът Samsung 360, в шоурум на Mercedes-Benz в Корея

  Украшение, осигуряващо оптимален комфорт – климатикът Samsung 360, в шоурум на Mercedes-Benz в Корея

  Joongang Motors е официален дилър на Mercedes-Benz. Наскоро компанията откри нов шоурум в Сеогу, Даегу (Seogu, Daegu), Република Корея. Шоурумът е с обща площ от 15 161 m2 и включва един подземен и девет надземни етажа, което го превръща в най-големия шоурум на Mercedes-Benz на територията на Южна Корея. Внушителните му размери обаче съвсем не са най-отличителната му черта. Това, което го прави наистина различен, е уникалният интериор, вдъхновен от марката Mercedes-Benz.

 • Danfoss с участие в амбициозен проект за модернизация на топлоснабдителната мрежа в град Тузла, Босна и Херцеговина

  Danfoss с участие в амбициозен проект за модернизация на топлоснабдителната мрежа в град Тузла, Босна и Херцеговина

  Разположен в североизточната част на Босна и Херцеговина, историческият град Тузла има континентален климат, характеризиращ се със студена зима и горещо лято. Централното отопление на голям брой жилища и други обществени сгради се осъществява от подаваната топлина от голяма топлоелектроцентрала на твърдо гориво. През 2011 г. местното топлофикационно дружество започва основно обновяване на цялостната топлофикационна мрежа на града.

 • ТермоДизайнТотал: Сигурност и комфорт с термостатичните вентили 5231 на Caleffi в жилищен комплекс в Дубай

  ТермоДизайнТотал: Сигурност и комфорт с термостатичните вентили 5231 на Caleffi в жилищен комплекс в Дубай

  Кристални лагуни, великолепни плажове, просторни паркове и спираща дъха архитектура, това обещава комплексът Мохамед Бин Рашид Ал Мактум Сити в Дубай, Обединени арабски емирства. Неговите жители могат да се наслаждават на истинско спокойствие и уединение, и то на разстояние само няколко минути от центъра на града. В този комплекс луксът и комфортът са основна цел, а сред фирмите, погрижили се за постигането им, е италианската компания Caleffi.

 • Акватерм: Въздухообработваща централа на Kampmann възстановява 76% от топлината в детски център

  Акватерм: Въздухообработваща централа на Kampmann възстановява 76% от топлината в детски център

  Детският дневен център Adventureland в Нойенкирхен (Neuenkirchen), Германия, на благотворителната организация Каритас (Caritas), разполага с няколко просторни помещения, които предлагат възможност за игри и забавления на около 70 деца. За осигуряване на добър комфорт на децата и на грижещия се за тях персонал, върху покрива на сградата е инсталиран компактен вентилационен агрегат, модел Airblock KG, на утвърдения производител на отоплителна и климатична техника Kampmann.

 • Автоматични баланс вентили ASV на Danfoss възстановяват комфорта и пестят енергия в жилища в Милано

  Автоматични баланс вентили ASV на Danfoss възстановяват комфорта и пестят енергия в жилища в Милано

  Шумът от радиаторите при двутръбни отоплителни системи е често срещан проблем. С него се сблъскат и обитателите на пет 9-етажни жилищни сгради в гр. Милано, Италия. Решението идва в лицето на автоматичните баланс вентили ASV на производителя на топлофикационна автоматика Danfoss. С инсталирането на автоматичните баланс вентили се елиминира проблема с шума и се повишава енергийната ефективност на системата, като потреблението на енергия намалява с повече от 10% на година.

Още от ОВК