Внедрявания

 • Покривни климатични апарати на Hoval поддържат оптимален микроклимат в завода на Kostal в Пазарджик

  Покривни климатични апарати на Hoval поддържат оптимален микроклимат в завода на Kostal в Пазарджик

  Ховал България изпълни цялостно решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода в Костал България Аутомотив, съобщиха за Инженер.bg от българското поделение на водещия европейски производител на климатична и отоплителна техника Hoval. Костал България Аутомотив е една от производствените бази на групата Kostal в България. Тя е позиционирана в гр. Пазарджик и в нея се произвеждат електромеханични компоненти за автомобили.

 • Инфрачервени нагреватели sportSchwank създават зимен оазис в сърцето на Канзас Сити

  Инфрачервени нагреватели sportSchwank създават зимен оазис в сърцето на Канзас Сити

  Преди години, изправен пред сериозни проблеми, в т.ч. и обезлюдяване, а днес един от най-посещаваните райони на града, предлагащ богато разнообразие от забавления – това е центърът на Канзас Сити (Kansas City), най-големият град в щата Мисури, Съединени американски щати. Обновяването на централната част на града започва в началото на 21 век и включва реализацията на редица проекти. В един от тях се включва и производителят на системи за отопление на открити пространства Schwank.

 • Равномeрно и ефективно отопление и охлаждане с 4Way Cassette S на Samsung

  Равномeрно и ефективно отопление и охлаждане с 4Way Cassette S на Samsung

  Независимо от интелектуалния и техническия напредък на човечеството, има области, които навярно винаги ще си останат извън неговия контрол. Климатът е сред тях. За сметка на това обаче контролът на микроклимата в дома или на работното място не е непозната територия. Равномерното и ефективно управление на параметрите на микроклимата е важен елемент от осигуряването на добър комфорт. С новия четирипътен касетъчен климатик 4Way Cassette S на Samsung Electronics се осигурява забележително добро разпределение на въздушния поток.

 • Топлинен комфорт и здравословна жилищна среда за обитателите на Резиденшъл парк София с Hoval

  Топлинен комфорт и здравословна жилищна среда за обитателите на Резиденшъл парк София с Hoval

  Резиденшъл Парк София е жилищен комплекс от затворен тип, който въплъщава в себе си концепцията за „град в града“. При неговото изграждане инвеститорът Линднер Имобилиен Мениджмънт поставя високи изисквания по отношение на качеството на живот, които комплексът предлага на своите обитатели. Сред основните изисквания е осигуряването на оптимален комфорт, здравословна среда и високо качество на въздуха в сградите. Тяхното постигане е поверено на Hoval.

 • Вентилите Belimo Energy Valve успяват да намалят с 15% разходите за електроенергия в централата на Land O 'Lakes

  Вентилите Belimo Energy Valve успяват да намалят с 15% разходите за електроенергия в централата на Land O 'Lakes

  Основана през 1921 г., Land O 'Lakes е една от най-големите земеделски кооперации в САЩ, която развива дейността си по целия свят. Тя обединява 3200 директни производители и 1000 кооператива. Един от основните приоритети на Land O 'Lakes от самото ѝ създаване е опазването на околната среда. В развитието на своята дейност кооперацията се стреми да прилага модерни технологии, които да допринасят за подобряване на устойчивостта и съхраняването на природните ресурси.

 • Стопански постройки се превръщат в комфортни и енергийно ефективни жилищни сгради с ВЕИ продукти на Viessmann

  Стопански постройки се превръщат в комфортни и енергийно ефективни жилищни сгради с ВЕИ продукти на Viessmann

  Двама ентусиасти, Питър и Лиз Джоунс, решават да превърнат две стари и неприветливи стопански постройки, намиращи се в Лестършър (Leicestershire), Англия, в удобни и уютни жилищни сгради. Желанието им е да ги отдават под наем, както и евентуално те да станат техен дом, в който да прекарат спокойно старините си. Трудностите, пред които се изправят при осъществяването на тази идея, произтичат от факта, че по сградите от момента на тяхното построяване преди повече от 125 години не е правено нищо.

 • Решения на Kampmann допринасят за спокойствието и комфорта на гостите на луксозния спа хотел Lido Palace

  Решения на Kampmann допринасят за спокойствието и комфорта на гостите на луксозния спа хотел Lido Palace

  Луксозният спа хотел Lido Palace се е утвърдил като един от най-добрите хотели в световен мащаб. Той е разположен на брега на езерото Гарда, в курортния град Рива дел Гарда, Северна Италия. Сградата, в която се помещава, датира от 19 век и нейният изискан интериор допринася съществено за усещането за лукс и комфорт. Освен с интериор, хотелът впечатлява и с приложените технически решения, подчинени на идеята за създаване на оптимален комфорт. Сред тях са и решения на Kampmann.

 • Булклима: Конвектори на Olimpia Splendid допринасят за постигнатия клас А на енергийна ефективност в жилищен комплекс

  Булклима: Конвектори на Olimpia Splendid допринасят за постигнатия клас А на енергийна ефективност в жилищен комплекс

  Ca’ del Parco Residence е жилищен комплекс от затворен тип, разположен в близост до Тревизо в Италия. При проектирането му специално внимание е обърнато както на архитектурата на сградите, така и на ландшафта. Всяка постройка е с изглед към обширни зелени площи. Друга характерна особеност на комплекса е, че в процеса на проектиране и изграждане на всяка от сградите са избрани и внедрени технически решения, осигуряващи икономия на енергия.

 • ТермоДизайнТотал: Редуциращи вентили на Caleffi гарантират добро водоснабдяване в петзвездния хотел Swissôtel The Stamford

  ТермоДизайнТотал: Редуциращи вентили на Caleffi гарантират добро водоснабдяване в петзвездния хотел Swissôtel The Stamford

  Swissôtel The Stamford е луксозен петзвезден бизнес хотел в Сингапур. Като един от най-високите хотели в Югоизточна Азия, той може да предложи на своите гости общо 1261 стаи и апартаменти за настаняване, всички те със самостоятелна тераса, от която се разкрива спираща дъха гледка към заобикалящата градска среда и към близките острови. Едно от нещата, които прави хотела предпочитан, е вниманието към гостите и стремежът да им бъде предложено едно запомнящо се изживяване.

 • Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Knickerbocker Commons е шестетажна жилищна сграда в бруклинския квартал Бушуик (Bushwick), Ню Йорк, САЩ. Сградата е съвместен проект на Департамента за жилищно строителство и развитие (Department of Housing Preservation and Development) на Ню Йорк и организацията с нестопанска цел Ridgewood Bushwick Senior Citizens Council (RBSCC). Идеята е Knickerbocker Commons да осигури жилища за семейства, отговарящи на определени критерии, с много по-нисък наем от стандартния за района.

Още от ОВК