Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Интервю

 • Инж. Станимира Димитрова от Ховал: Инженерната професия ме направи непрестанно търсеща личност

  Инж. Станимира Димитрова от Ховал: Инженерната професия ме направи непрестанно търсеща личност

  Професията на инженера дава широк и нестандартен мироглед. Да си „в крак“ с технологичните иновации е предимство, а да балансираш между клиент, архитект и проектант е истинско предизвикателство. Така накратко вижда своята професия една красива, позитивна и усмихната дама – представяме Ви инж. Станимира Димитрова от Ховал. А как е избрала своя път и какви са хобитата ѝ, които също включват технически познания и умения, можете да прочетете в специалното интервю.

 • Инж. Боян Кусаров от Данфосс: „Работата ми е призвание и надминава ученическите ми очаквания за професионален път“

  Инж. Боян Кусаров от Данфосс: „Работата ми е призвание и надминава ученическите ми очаквания за професионален път“

  Искал е да бъде футболист, но днес успешно се занимава със системи и компоненти за отопление, вентилация и климатизация. Мечтаел е да обикаля света с инженерния екип на любимата си банда – и сега е постоянно на път в ролята си на търговски директор в голяма международна компания. И всичко това го кара да чувства работата си като призвание! Инженер.bg Ви представя инж. Боян Кусаров – търговски директор, сегмент Отопление, в Данфосс ЕООД, България.

 • Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди. През последното десетилетие компанията демонстрира бързо развитие като внедрява широка гама от продукти и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и с тези, регулиращи опазването на околната среда. TESY е сред най-добрите примери за българско предприятие.

 • Инж. Кирил Славов от Теси: „Най-важното за всеки професионалист и добър инженер е да е част от силен отбор

  Инж. Кирил Славов от Теси: „Най-важното за всеки професионалист и добър инженер е да е част от силен отбор

  Днес в рубриката „Един работен ден на...“ инж. Кирил Славов от екипа на Теси споделя какво е да си млад инженер, който е част от изключително важен проект, при това в тясно съприкосновение с технологичното бъдеще на съвременните поколения. Какво най-много му харесва в работата, какво научава всеки ден, защо се радва да бъде в „отбора“ на Теси, както и как се печели доверието на ръководителите - вижте отговорите, които инж. Славов даде пред екипа на Инженер.bg.

 • Анастас Илиев от Нови енергийни системи: „За нас високото качество е основна мисия в дейността ни“ – част I

  Анастас Илиев от Нови енергийни системи: „За нас високото качество е основна мисия в дейността ни“ – част I

  Сред утвърдените имена у нас в разработката и производството на продукти, решения и системи за отопление и БГВ е фирма Нови енергийни системи (НЕС) ООД. Компанията оперира на българския и международния пазар с двете си търговски марки – Sunsystem и BURNiT, чрез които е успяла да наложи висок стандарт в качеството на предлаганите изделия. За да разберем повече за дейността на дружеството и основните му продуктови групи, екипът ни се срещна с г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.

 • Един от първите служители в Бер-Хелла Термоконтрол: „BHTC е компанията, в която планирам дългосрочно кариерно развитие“

  Един от първите служители в Бер-Хелла Термоконтрол: „BHTC е компанията, в която планирам дългосрочно кариерно развитие“

  Стартът на едно предприятие е труден процес, дори, ако говорим за подразделение на утвърдена международна компания. Когато през 2013 г. на българския пазар стъпва производителят на електроника за климатични системи в автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), целият екип, въвлечен в новото начало, е изправен пред истинско предизвикателство. Какви обаче, са били преживяванията на един от първите служители в българското дружество, Инженер.bg научи от самия него.

 • Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  „Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж иска да се развива във фирмата дългосрочно и е ориентиран към постигане на добри резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол. Българското дружество, подразделение на утвърдения немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е специализирано в развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.

 • Андреас Вюндерлин от Belimo за иновациите и тенденциите в ОВК сектора

  Андреас Вюндерлин от Belimo за иновациите и тенденциите в ОВК сектора

  Андреас Вюндерлин е търговски директор за регион „Европа“ на Belimo, световен лидер в производството на средства за автоматизация на ОВК системи. Компанията фокусира дейността си в разработването на изпълнителни механизми и управлението на вентили. В интервю за Инженер.bg г-н Вюндерлин разказва за работата си, за Белимо България, както и за иновациите и тенденциите в ОВК сектора. Срещата ни с г-н Вюндерлин е по време на първия семинар, организиран от Белимо специално за проектанти в бранша, под надслов „Иновациите са в оранжево“.

 • От по-високите изисквания към дамите в инженерния бранш печели клиентът

  От по-високите изисквания към дамите в инженерния бранш печели клиентът

  Инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг, гостува на Инженер.bg, за да разкаже за критериите, по които избира деловите си партньори, за инженеринговата дейност на компанията, която ръководи, за амбициите и конкуренцията, която не е нещо негативно.

Още от ОВК