Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Интервю

От по-високите изисквания към дамите в инженерния бранш печели клиентът

Инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг ЕООД

 

Уважаема г-жа Атанасова, предлагате водещи марки, като Grundfos, Schneider Electric и Busch. Защо избрахте да работите именно с тези компании?

От момента на създаването на Адара Инженеринг заложихме стратегия на развитие, базирана на предлагането на висококачествени продукти от водещи, доказани производители. Важно за нас е и това, че продуктовите гами на компаниите, с които работим са много широки, което ни позволява да предложим на клиентите си точния продукт за всеки конкретен клиент и всяко отделно приложение. Не на последно място, бих искала да отбележа, че и Grundfos, и Schneider Electric, и Busch са компании, известни със сериозните си инвестиции в техническо развитие и непрекъснато разширяване и обновяване на продуктовата гама. За нас е изключително важно да предлагаме на клиентите си съвременни, иновативни решения, които не само решават технически проблеми, но дават възможност за подобряване на производителността и повишаване на енергийната ефективност.

 

Мислили ли сте как да се позиционирате така, че да не се конкурирате с останалите дистрибутори на компаниите, които предлагате?

Никога не сме възприемали конкуренцията като нещо негативно. Дори напротив, конкуренцията е тази, която ни мотивира непрекъснато да търсим начини да предложим на клиентите си не просто оборудване, а цялостни решения. За мен по-важният въпрос не е конкуренцията между дистрибуторите на една и съща търговска линия, а как да допълваме гамите от отделните производители, с които работим, така че да предложим на клиентите ни конкурентен продукт.

 

В този ред на мисли, бихте ли разширили гамата от предлагани изделия?

Разбира се! Това, обаче, зависи от състоянието на пазара, от посоката на развитието му, от търсенето на техника и технически изделия. Инвестираме и време, и средства в това да познаваме задълбочено най-новите изделия на производителите, с които работим, за да можем да ги предлагаме по най-добрия начин.

 

Какви са конкурентните предимства на Адара Инженеринг?

Ние сме компания, която е структурирана така, че отговорността не се размива между отделните служители. Затова можем да предложим бързо и качествено обслужване на клиентите ни. Смятам, че продуктовата ни гама е от взаимно допълващи се, съвременни изделия. Друго важно наше предимство е, че разполагаме с експертен потенциал да предложим оптимално решение и да осигурим качествена поддръжка на техниката, която предлагаме.

 

Разкажете повече за инженеринговата ви дейност?

Адара Инженеринг проектира и изгражда апаратура за управление на помпи и системи. Също така сме специализирани в проектирането и изграждането на вакуумни инсталации за широк спектър от приложения, включително в индустрията, обществения сектор или за крайния потребител. Имаме амбицията за разширяваме инженеринговата си дейност в областта на вакуум-техниката, но нека запазим нещо, с което да изненадаме приятно клиентите ни.

 

Открихте офис във Варна. Да очакват ли клиентите ви ваши офиси и в други градове?

Да, когато разширяването на структурата ни в страната е факт, ще разчитаме на Инженер.bg да съобщи това. Разбира се, темпът в развитието ни ще зависи от икономическата ситуация в страната.

 

Трудно ли е дама да ръководи бизнес в една доскоро типично мъжка сфера като техниката, г-жа Атанасова?

Като жена в мъжки бизнес от мен се очаква да съм по-подготвена, за да ме приемат положително. За щастие рядко се срещат хора с предрасъдъци, това зависи от интелекта на дадения човек. Аз смятам, че по-високите изисквания към дамите водят до повече професионализъм, от което определено печели клиентът.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

Още от ОВК