Новини

 • Нова услуга от Вило България гарантира надежден дистанционен сервиз и онлайн комуникация с експерт в реално време

  Нова услуга от Вило България гарантира надежден дистанционен сервиз и онлайн комуникация с експерт в реално време

  Нова сервизна услуга предлага Вило България на своите клиенти. Wilo-Live Assistant ще осигурява онлайн помощ на операторите на помпени системи Wilo, които имат нужда от сервизен техник в периода на извънредната ситуация с COVID-19 у нас. „Приложението осъществява видео и аудио връзка с наш колега и ще може да се използва допълнителна опция за скициране и отбелязване в реално време”, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество на производителя.

 • Три предимства, които ще спечелите, ако управлявате Вашата отоплителна система Viessmann с приложението ViCare

  Три предимства, които ще спечелите, ако управлявате Вашата отоплителна система Viessmann с приложението ViCare

  Сигурност, икономичност и безгрижие – това предлагат от Viessmann с тяхното приложение за управление на домашна отоплителна система ViCare. „Благодарение на семплата графична визия на ViCare управлявате Вашето отопление интуитивно и лесно. С него имате контрол върху до 3 отоплителни кръга, като можете да задавате времеви програми за работа на системите“, коментираха за Инженер.bg от Висман – българското дъщерно дружество на немския технологичен лидер.

 • Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Жечко и Красен Кюркчиеви инициираха благотворителната кампания „Помогни сега“, чиято цел е набирането на средства за ограничаване разпространението и последиците от COVID-19 в Шумен и района. Двамата индустриалци са братя и са собственици на компаниите Теси и Фикосота. Те внесоха една от първите суми по дарителската сметка, като призоваха за същото и своите колеги от местния бизнес. Парите ще се използват за закупуване на консумативи, материали, медицинско оборудване и др.

 • И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  Във връзка с извънредната ситуация в страната, доказаната инженерингова и търговска фирма Рувекс съобщи, че продължава да обслужва клиентите си от цялата страна. Българското дружество, специализирано в областта на ОВК техниката, ще работи без директен достъп на външни лица до складовите си бази и търговския отдел, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс. Компанията остава на разположение на всички свои клиенти и партньори.

 • Гамата Flexline е решението на Danfoss за ефективни термопомпени системи в индустрията

  Гамата Flexline е решението на Danfoss за ефективни термопомпени системи в индустрията

  Термопомпите се налагат като ефективно и важно решение, когато става дума за отопление в индустриалния сектор, било то от централни системи, остатъчна топлина от индустриалните процеси или възобновяеми източници на енергия. Ето защо международният лидер в разработката и производството на ОВК продукти и цялостни системи Danfoss поддържа широко портфолио от решения, предназначени специално за термопомпени системи. Какво още научи Инженер.bg по темата, ще ви разкажем днес.

 • Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Професионалните климатични системи на Samsung Electronics за търговски и жилищни обекти използват модерни технологии, чрез които намаляват консумацията на енергия и текущите разходи, работейки безшумно и осигурявайки оптимален комфорт при максимална ефективност. Един от ярките примери за това е най-компактният вътрешен модул за охлаждане в целия свят – еднопосочната касета FCU Chiller. Благодарение на тънкия си и компактен дизайн, климатикът е подходящ за всеки тип интериор.

 • Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Новите MiNi SMMS-e системи с по-висока мощност позволяват енергийно ефективно охлаждане, отопление и производство на топла вода на множество помещения чрез единно компактно техническо решение за по-голяма гъвкавост при инсталация. Toshiba, световен лидер в областта на високоефективните и висококачествени ОВК системи за търговски и битови приложения, обяви дебюта на най-новите модели от серията системи с променлив поток на хладилния агент (VRF).

 • Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Доказаната серия газови кондезационни котли на Hoval вече има ново попълнение. UltraGas® 1550 предлага изключителна мощност от 1550 kW и ефективност, като същевременно изисква много по-малко от половината площ, в сравнение с други газови котли със същата мощност. Повече за новия модел пред Инженер.bg разказаха от българския офис на производителя. UltraGas® 1550 е подходящ за отопление на големи жилищни комплекси, производствени, логистични сгради, спортни и търговски центрове.

 • Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Основни цели при разработването на нови уреди за отопление и битово горещо водоснабдяване на доказаната българска компания Теси винаги са били осигуряване на максимален комфорт, нисък разход на електроенергия и грижа за околната среда. От тази година в портфолиото на компанията фигурират термопомпени бойлери, които са нашият отговор на директивите на Европейския съюз за ефективно използване на енергията и драстично намаляване на вредните емисии, характерни при ползването на горива като въглища, газ, дърва и дървесни продукти.

 • Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  „При изграждането на най-добрата отоплителна система е необходимо на разположение да бъде надежден помощник, който да гарантира контрола на климатичните условия в дома. Такъв е безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell, който се грижи не само за благоприятния микроклимат в жилището, но и за това сметките за енергия да бъдат по-малки“, разказаха пред Инженер.bg от утвърдената българска търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс.

Още от ОВК