Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • Фирма Бандени посреща пролетта, анонсирайки напълно обновените си корпоративни сайт и визия

  Фирма Бандени посреща пролетта, анонсирайки напълно обновените си корпоративни сайт и визия

  Казват, че през март Баба Марта изтупвала зимния си дюшек, за да се подготви за пролетта. Тогава падал и последният сняг за годината. Със същото старание и усърдие за новия сезон се подготвиха и от фирма Бандени! Българската компания е специализирана в предоставянето на цялостни технически решения за всички индустриални области и в сферата на строителството, и вече посреща виртуално клиентите си с напълно обновен сайт и нова визия.

 • Промивна станция Oventrop Regudrain предотвратява развитието на Легионела

  Промивна станция Oventrop Regudrain предотвратява развитието на Легионела

  Поради ниската температура, която се поддържа в повечето системи за БГВ, и студената вода във водопроводната мрежа се създава благоприятна среда за развитие на бактерията Легионела, която е животозастрашаваща за човешкия организъм. Промивната станция Oventrop Regudrain избягва застояването на топла и студена питейна вода в тръбните участъци с недостатъчен поток и по този начин се избягва повишеният риск от развитието на Легионела в системите за питейна вода, които не се използват за дълъг период от време.

 • Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Високотемпературните термопомпи Sherpa AquaDue гарантират до 75 °С битова гореща вода и разполагат с двустепенен електрически нагревател, с което се намалява необходимостта от използване на високообемен бойлер. Поради високата температура, която поддържа този тип съоръжение, инсталацията за отопление и БГВ е предпазена от развитието на микроорганизми, които са опасни за човешкото здраве и живот, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима.

 • Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Оптималният микроклимат в големи търговски, индустриални или административни сгради е въпрос с повишена трудност, особено ако решението трябва да отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност и логично – да бъде финансово изгодно. От фирма Аква Системи представят на вниманието на читателите на Инженер.bg именно такова решение в лицето на въздушните завеси Wing на техния партньор – полския производител на ОВК решения – VTS Group.

 • Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Мечтали ли сте си някога да извършвате по няколко неща едновременно? Например, докато си почивате на дивана, без да мърдате от него, да включите парното или да настроите желаната от вас температура. Всичко това е възможно. Данфосс сбъдва мечти! От компанията предлагат иновативно и ефективно решение за интелигентен дом – Danfoss Link™ и Danfoss Eco™. Как се работи с новите продукти?

 • Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Във вихъра на зимата специалистите от фирма Рувекс насочват вниманието на своите клиенти и партньори към пелетните котли и камини от серията Rossi, производство на утвърдената турска компания Kozlusan heating systems. „Тази серия камини и котли са специално разработени за ценителите на качеството, надеждността и дълготрайността. Те се отличават с модерен дизайн и висока енергийна ефективност”, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс.

 • Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Монтирани на стена или на тавана, за вашия офис, индустриален обект или оранжерия, топловъздушните апарати Volcano EC са практично и ефективно решение за постигане на оптимален микроклимат в ежедневието ви. „Въздушните нагреватели Volcano са устройства от ново поколение, които съчетават иновативни технически решения и стилен дизайн, който лесно се вписва във всеки интериор“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени, водеща компания у нас в доставката и обслужването на продуктите от направление Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартерите VLT® на световния лидер Danfoss, разшири обхвата на предлаганите от нея изделия. Клиентите на българското дружество вече могат да се възползват от още по-голямо портфолио, обогатено с високоефективните и надеждни решения и системи за отопление на глобалния производител.

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

Още от ОВК