Новини

 • Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Във вихъра на зимата специалистите от фирма Рувекс насочват вниманието на своите клиенти и партньори към пелетните котли и камини от серията Rossi, производство на утвърдената турска компания Kozlusan heating systems. „Тази серия камини и котли са специално разработени за ценителите на качеството, надеждността и дълготрайността. Те се отличават с модерен дизайн и висока енергийна ефективност”, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс.

 • Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Монтирани на стена или на тавана, за вашия офис, индустриален обект или оранжерия, топловъздушните апарати Volcano EC са практично и ефективно решение за постигане на оптимален микроклимат в ежедневието ви. „Въздушните нагреватели Volcano са устройства от ново поколение, които съчетават иновативни технически решения и стилен дизайн, който лесно се вписва във всеки интериор“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени, водеща компания у нас в доставката и обслужването на продуктите от направление Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартерите VLT® на световния лидер Danfoss, разшири обхвата на предлаганите от нея изделия. Клиентите на българското дружество вече могат да се възползват от още по-голямо портфолио, обогатено с високоефективните и надеждни решения и системи за отопление на глобалния производител.

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

 • Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Световнопризнатият японски концерн Fujitsu General Limited разширява изследователската си и развойна дейност в областта на климатичните системи, като за целта изгражда нов център в пристанищния град Кавазаки, разположен в североизточната част на Япония, съобщиха за Инженер.bg от Булклима, утвърдена компания в сферата на отоплението, вентилацията и климатизацията, която предлага решенията на Fujitsu General на българския пазар.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  Водещият производител на висококачествени компоненти за отопление, водоснабдяване и климатизация – италианската компания Caleffi, разработи нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал. „Dirtmagclean е отговорът на Caleffi на все по-високите изисквания за отстраняване на замърсяванията от отоплителните и климатичните системи, с оглед запазване на ефективната им работа в дългосрочен план“, допълниха те.

 • Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Международният технологичен концерн Liebherr неизменно следва мотото си „Ние сме иновативни“. Доказателство за това е престижната награда „Best Ideas and Innovation Management“ (Най-добри идеи и управление на иновациите), която компанията спечели през септември 2017 г. „Това е пътят, по който се развива и дивизията Домакински уреди“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица, българското дружество на световния производител.

 • Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Водещият доставчик на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация – фирма Интерметал, разшири своето портфолио с нови размери алуминиеви радиатори от серия Kalis. Те са производство на утвърдената италианска компания Radiatori 2000, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Серията Kalis включва екструдирани алуминиеви радиатори, които представляват оптимално съчетание между практичност и добра мощност.

 • Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Утвърденият немски производител на отоплителна и климатична техника Kampmann допълни своята серия подови вентилаторни конвектори Katherm с иновативен продукт – Katherm QK nano, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага решенията на Kampmann на българския пазар. Katherm QK nano е по-малкият „брат“ на добре познатия конвектор Katherm QK. Независимо от своите „нано“ размери, този конвектор предлага модерна визия и много добри експлоатационни характеристики.

 • ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  Италианската компания Thermocold, лидер в разработването, производството и предлагането на системи за отопление, вентилация и климатизация, представи нова гама модулни водоохлаждащи агрегати Domino XEA II, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, партньор на италианската компания. Гамата Domino XEA II включва водоохлаждащи агрегати с модулна конструкция и много компактни размери. Те са много подходящи в приложения с ограничено пространство.

Още от ОВК