Новини

Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

10.09.2018 г.

Утвърденият немски производител на отоплителна и климатична техника Kampmann допълни своята серия подови вентилаторни конвектори Katherm с иновативен продукт – Katherm QK nano, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага решенията на Kampmann на българския пазар. „Katherm QK nano е по-малкият „брат“ на добре познатия конвектор Katherm QK. Независимо от своите „нано“ размери, този конвектор предлага много добри експлоатационни характеристики, допълнени от модерна визия“, допълниха от Акватерм.Новият модел конвектори е оборудван с много тих тангенциален вентилатор, който заедно с използвания медно-алуминиев топлообменник с висока мощност позволява на Katherm QK nano да поддържа безпроблемно оптимален микроклимат в помещенията. Благодарение на високата си топлинна мощност, съчетана с ниски шумови емисии, Katherm QK nano успява да осигури ефективна преграда пред студения въздух, дори когато е поставен пред големи стъклени повърхности. Топлинната мощност на този конвектор е изпитана и оценена в съответствие с изискванията на стандарта BS EN 16430.

 


Със своите компактни размери, дълбочина 70 mm и ширина само 165 mm, Katherm QK nano е подходящо решение за отопление на всяка една сграда, независимо от нейното предназначение. „Тези конвектори са добро решение за жилищни сгради, офиси, административни центрове и хотели, въобще във всяко едно приложение, в което наличното пространство е ограничено“, коментираха от Акватерм. „Katherm QK nano дава възможност за оптимално използване на вътрешното пространство, което е важно условие в големи офисни сгради например”, допълниха от българското дружество.


 

Стандартно конвекторите Katherm QK nano се предлагат в пет различни дължини, но в допълнение към тях производителят дава възможност и за производството на модели, съответстващи на специфичните изисквания на конкретното приложение.


За добрия външен вид и успешното вписване във всеки интериор на Katherm QK nano, основна заслуга има покривната решетка FineLine. Тя е специално разработена за този модел като придава елегантен и ненатрапчив вид на конвекторите.

 

Сред предимствата на конвекторите Katherm QK nano е и наличието на различни възможности за тяхното управление. Конвекторите се предлагат в три различни конфигурации, които гарантират лесна интеграция в индивидуалните системи за управление. „Възможните варианти включват директна връзка към системите за сградно управление, контрол чрез стаен термостат или използване на разработената от Kampmann система за управление KaControl. Същевременно конвекторите Katherm QK nano могат да бъдат безпрепятствено интегрирани в системи за сградна автоматизация в KNX, Modbus или LON комуникационна среда“, заявиха в заключение от Акватерм.


 

Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК