Новини

Аква Системи: ModvSol на BRV - впечатляваща стъпка напред в развитието на комбинираните топлинни инсталации

13.01.2018 г.

Енергийната ефективност и грижата за околната среда се превърнаха в основни приоритети в развитието на съвременните технологии. В тази ясно очертана тенденция не остават по-назад и отоплителните системи – традиционните такива вече се видоизменят, така че да използват възобновяеми източници на енергия, сред които слънчевата топлина, геотермалната енергия и др. Системата ModvSol (Модусол) на BRV е едно такова предложение, представено на вниманието на читателите на Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи – оторизиран дистрибутор на италианския производител у нас.


Какви са модерните отоплителни системи?


За да бъдат избегнати ниската енергийна ефективност и големия разход на ресурси на стандартните методи за отопление, технолозите от цял свят насочват усилията си към разработване и налагане на комбинирани системи, които обединяват традиционните и алтернативните инсталации. Целта е до крайния потребител да достигнат решения, гарантиращи максимален комфорт, безопасност и икономия на електроенергия.


„Новите комбинирани системи на BRV са оборудвани с последно поколение контролери, което гарантира оптималната им ресурсна ефективност. Обезпечен е и лесният им монтаж – всички температурни сензори, захранващи и управляващи кабели, термостати и дистанционни управления са предварително свързани“, разказаха от Аква Системи.


Управление на соларните компоненти с ModvSol


Контролът върху соларните топлинни елементи е определящ за ефективността и надеждността на цялата инсталация. „При непълни или недостатъчно ефикасни хидравлична и управляваща система е изложена на опасност не само оптималната производителност, но и безопасността на инсталацията.


„Нашите партньори от BRV имат дългогодишен опит в производството на слънчеви компоненти – най-новите типове контролери в техните системи са интегрирани в стилна топлоизолация“, разясниха от българското дружество и продължиха: „ModvSol управлява всички функции на слънчевата инсталация, независимо дали тя е с 1 или 2 полета от слънчеви колекторни батерии, 1 или няколко акумулатора. Чрез ModvSol се постига най-добрата температурна ефективност“.


Съхраняват топлината, получена в излишък


Соларните инсталации имат и функцията да съхраняват топлината, получена в излишък в часовете на силна слънчева радиация, за да се използва тя впоследствие, когато е необходима. В случаите, когато инсталацията е предназначена за гореща битова вода (ГБВ), модулът ModvFresh се грижи постоянно да доставя прясна топла вода от буферния съд. „Още едно предимство на решенията на BRV за ГБВ е, че те предотвратяват развитието на легионела“, добавиха от Аква Системи.


Комбинираната инсталация за отопление на BRV е:

Удобна: сглобена и готова за свързване към тръбите

Бърза: може да се свърже за по-малко от половин час

Надеждна: продуктите са снабдени с термометри, фланцови сферични кранове, възвратни клапи, байпасни клапи, смесителни вентили и др.

Стилна: модерен и приятен дизайн.

Цялата гама от разпределители, помпени агрегати, сервомотори, циркулационни помпи и агрегати за сигурност на BRV позволяват надеждно свързване, включително и на водопроводните връзки към котли. Италианската компания допълва досегашния си диапазон от DN25 и DN32 с нова серия – DN20. „Тази продуктова линия е изключително икономично решение за инсталации със средни и ниски топлинни мощности“, заявиха в заключение от Аква Системи.

  


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Аква Системи, BRV


Още от ОВК