Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

27.02.2019 г.


Високотемпературните термопомпи Sherpa AquaDue гарантират до 75 °С битова гореща вода и разполагат с двустепенен електрически нагревател, с което се намалява необходимостта от използване на високообемен бойлер. Поради високата температура, която поддържа този тип съоръжение, инсталацията за отопление и БГВ е предпазена от развитието на микроорганизми, които са опасни за човешкото здраве и живот, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, която е търговски представител на италианския лидер в областта на климатизацията, отоплението и термопомпените системи Olimpia Splendid за България.Поради високата температура на кондензация, този тип термопомпи имат възможността сами да поддържат температура на БГВ до 75 ˚С. „Това съответно ги прави по-безопасни, защото елиминират възможността от развитие на бактерии във водата, особено опасната Легионела“, коментираха от Булклима. „Когато системата влезе в режим „Антилегионела“, температурата достига максималната си работна стойност и по този начин цялата инсталация се дезинфекцира“, допълниха експертите от Булклима.Sherpa AquaDue е първата по рода си инверторна термопомпа, разработена на базата на патентована AquaDue® технология, която едновременно осигурява комфорт на охлаждане/отопление и комфорт при загряване на битова гореща вода (БГВ), с два различни температурни кръга. „Сред възможностите на инверторните термопомпи AquaDue са две зададени температури да се програмират за режим на охлаждане и три при режим на отопление, едната, от които е за БГВ. Всички те могат да се конфигурират дистанционно“, поясниха от Булклима.


Двустепенният електрически нагревател, който е част от термопомпената система, се конфигурира на една степен или на две степени. Може да се активира като резервен източник на мощност, след като управлението установи недостиг на мощност на термопомпата. За да се оптимизира консумацията, всяка степен се активира, само когато това е необходимо.


Друга функция, която поддържат инверторните темпопомпи AquaDue, е т.нар. нощен режим. „Тя осигурява до 20% пестене на енергия“, заявиха в заключение от Булклима.


Повече информация за Булклима ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Булклима, Olimpia Splendid, pexels.com

Още от ОВК