Новини

Булклима: Alfea Extensa AI – новата серия термопомпи на Atlantic с възможност за управление от разстояние

13.06.2018 г.

Инверторните нискотемпературни термопомпи Alfea Extensa AI са сред най-новите предложения на френската компания Groupe Atlantic, утвърден производител на решения за отопление, вентилация, климатизация и подгряване на вода, разработени в съответствие с тенденцията за по-голяма свързаност между устройствата, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, която е единствен дистрибутор за България на термопомпите с марка Atlantic. „Благодарение на съвместимостта на тези термопомпи с приложението Cozytouch, тяхната работа може да бъде управлявана от разстояние, посредством таблет или телефон“, допълниха от фирмата.


Alfea Extensa AI са нискотемпературни сплит термопомпи въздух-вода, характеризиращи се с висока производителност, които са подходящи за широк кръг от приложения. Те могат да бъдат използвани както за отопление, така и за охлаждане, като са съвместими с всякакъв вид нискотемпературни отоплителни уреди, в това число подово отопление, радиатори и вентилаторни конвектори.


Серията включва 4 модела с мощности от 5 до 10 kW, които могат да бъдат използвани за новоизграждащи се системи или за подмяна на съществуващ котел. Всички модели са оборудвани с новия контролер Navistem 400S на Atlantic, чийто интуитивен потребителски интерфейс осигурява лесно управление. Коефициентът на преобразуване на тази серия термопомпи COP достига до 4.52.


Стандартно моделите Alfea Extensa AI се състоят от вътрешен хидравличен модул и инверторно външно тяло.


Вътрешният хидравличен модул е оборудван с циркулационна помпа с ниска консумация на енергия, датчик за външна температура, разширителен съд, манометър и помощен електрически нагревател (б.ред. налични са модели и без такъв). Във вътрешното тяло е вграден и буферен съд, в който е поместен патентован от Atlantic коаксиален топлообменник.


Сред основните елементи на външното тяло са: вентилатор, характеризиращ се с ниски шумови нива; мотор с променлив ток; инверторен контролен модул; високопроизводителен изпарител с алуминиеви ламели с анти-корозионно покритие и медни тръби; шумо и топлоизолиран инверторен компресор.


Като допълнителни опции се предлагат: готов комплект за втори отоплителен кръг; комплект за охлаждане; отделен БГВ резервоар; комплект за свързване на котел, както и стаен датчик.


Повече информация за Булклима ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Булклима, Groupe Atlantic

Още от ОВК