Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

България Терм: Система за домашна автоматизация WATTS® Vision осигурява комфорт при оптимален разход на енергия

30.05.2019 г.

Най-високо ниво на комфорт у дома, при това с максимална икономия на енергия? Вече е напълно възможно с новата система WATTS® Vision® за домашна автоматизация. Повече за найните възможности и предимства Инженер.bg научи от България Терм, утвърдено дружество в областта на техниката и техническите решения за отопление, вентилация и газификация. „Системата е разработка на нашия дългогодишен партньор Watts Industries Italia. Тя е изключително гъвкава и може лесно да бъде разширявана с широка гама от продукти“, заявиха от българската компания.Какво можете да постигнете с WATTS® Vision?


 - Новата система в портфолиото на България Терм предоставя следните възможности:

 •  - Контрол и управление на водно подово, радиаторно и конвекторно отопление;

 •  - Контрол и управление на електрическо подово отопление;

 •  - Контрол и управление на различни електрически консуматори;

 •  - Контрол и управление на системи за сигурност;

 •  - Статистика за консумацията на електрическа енергия от отделните уреди;

 •  - Програмиране и показване на настройката на всяко контролирано устройство в няколко зони.


„Управлението на цялата система се осъществява чрез контролен панел, снабден с цветен 4.3“ дисплей с чувствителен на допир екран. Захранването му е 230V/50Hz или чрез USB кабел“, уточниха от българското дружество.


Комуникацията между отделните устройства на системата и контролния панел се осъществява по два начина:


 •  - Чрез радиочестота 868 MHz по протокол на Watts;

 •  - Чрез Wi-Fi (2.4 GHz) през смартфон, таблет (iOS, Android) и чрез Web страница.


„Всички приложения са безплатни, като контролният панел може да управлява до 50 зони (отопление, осветление, контакти и др.) с дневно и седмично програмиране. Синхронизирането със свързаните устройства е автоматично, а интерфейсът за потребителя е многоезичен“, подчертаха от България Терм.Кои са основните компоненти на WATTS® Vision?


Основните елементи на системата WATTS® Vision® са показани на долната фигура.


 

BT-TH02 RF – електронен програмируем термостат за радиатори


Може да се използва самостоятелно или в системата чрез контролния панел. Има 9 предварително заложени програми и 4 програми за персонализиране от потребителя, като позволява дневно и седмично програмиране. Работата с него е изключително опростена и лесна, а командите са интелигентни. Позволява бърз монтаж на термостатични радиаторни вентили с резби М30 х 1.5 и М28 х 1.5.


„Електронната термостатична глава разполага с много тих стъпков двигател, както и със системa за интелигентен контрол на температурата – ITCS. Дисплеят е тип LCD със задно осветление в синьо. Температурата се регулира пропорционално през 0.5 °С с помощта на бутони“, посочиха от Бълграия Терм и допълниха: „Има функции за блокиране на бутоните, такава против заклинване на вентила и откриване на отворен прозорец. Възможни са следните режими: форсиран, комфортен, автоматичен, икономичен, против замръзване, изключен и ваканция“.


BT-A02 RF – радиоуправляем електронен аналогов термостат за контрол на различни отоплителни системи.


Регулирането е пропорционално и се базира на вътрешни сензори. Може да бъде включен външен датчик, без да има нужда от допълнително захранване. Светодиод индикира дали отоплението е включено.


BT-DP02 RF RH – дигитален програмируем радиоуправляем термостат с LCD дисплей за контрол на различни видове отоплителни системи.


Устройството функционира подобно на BT-A02 RF, като са възможни и следните режими на работа: комфортен, икономичен, против замръзване и ваканция.


BT-HCM02 RF – радиоуправляем модулен бокс за контрол на система за подово отопление и охлаждане.


Може да се интегрира със системата WATTS® Vision® с помощта на модулния бокс BT-M6Z02 RF. Боксът приема искането за топлина/студ чрез следните входове:


 •  - Вход свободен контакт от термопомпа;

 •  - Вход свободен контакт от ръчен изключвател;

 •  - От NTC сонда за измерване температурата на подаваната вода;

 •  - От контролния панел, конфигуриран в режим Slave.


  Модулът разполага с изходи за активиране на: помпата на системата, обезвлажнител, котел или климатик.


BT-M6Z02 RF – Радиоуправляем модулен бокс за контрол на система за подово отопление чрез електротермични задвижки ON/OFF НО или НЗ.


Лесна възможност за разширяване до 12 зони с допълнителни модули. Регулирането е пропорционално-интегрално или хистерезисно в зависимост от свързания термостат.


BT-WR02 HC RF – Радиоприемник за контрол на отоплението в една зона съвместно с радиоуправляемите термостати, разгледани по-горе.


Съвместно с контролния панел на системата WATTS® Vision®, приемникът позволява пълен контрол на отоплителната система от една единствена точка. Обхватът на сигнала е 100 m на открито и 30 m в помещения.

 

BT – FR02 RF – Радиоприемник за вграждане, проектиран за контрол на системи за отопление съвместно с радиоуправляемите термостати, посочени по-горе.


Позволява включването на датчик за температурата на пода. Съвместно с контролния панел на системата WATTS® Vision® позволява пълен контрол на отоплителната система от една единствена точка. 

Максимален товар 16А. Обхват на сигнала – 100 m на открито и 30 m в помещения.

 

BT – PR02 RF – Приемник тип шуко контакт


Приемникът е разработен да управлява електрически уреди с максимален товар 16А (електродомакински уреди, електрически радиатори, вътрешно осветление и др.). Управлява се от контролния панел на системата WATTS® Vision®. Обхватът на сигнала отново е 100 m на открито и 30 m в помещения.

 

 

 

Източник на снимковия материал: България Терм

Още от ОВК