Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Чист въздух директно от вентилацията – без бактерии, вируси и плесени – с лампите Sitair UV от Аква Системи

05.06.2020 г.


Чист въздух без бактерии, вируси и плесени! Вече не е нужно да отваряме прозореца, защото от българската компания Аква Системи имат предложение, което гарантира дезинфекция на въздуха във вентилационната система. „Sitair UV е серия ултравиолетови лампи, които се поставят във вентилационните въздуховоди и изчистват вътрешния въздух от микроорганизми“, съобщиха за Инженер.bg от Аква Системи.„Ултравиолетовата светлина, излъчвана от лампите, е с честота, която прониква в клетъчните стени на биологичните замърсители, увреждайки тяхната физиологична структура. Високият фактор на проникване на UV светлината позволява да се третира въздуха и да се намалят значително нивата на концентрация на микроби“, обясниха от доказаната българска компания.


Тези дезинфекционни системи са предназначени за пречистване на въздушни обеми с присъствието на хора. Особено подходящи са например, за здравни заведения в зоните, в които се струпват повече пациенти, или иначе казано – навсякъде, където има имунокомпроментирани лица. Други места за тяхното инсталиране са: офиси, чакални, училища, кина, частни къщи, ферми, лаборатории, фармацевтични, хранително-вкусови и промишлени предприятия и др.


Техническите характеристики на уредите включват:

 -Максимална скорост на въздуха: 4 m/s (серията AIRQ – до 10 m);

 -Захранване: 230 V – 50/60 Hz;

 -Жизнен цикъл на лампата: 9000 h;

 -Дължина на кабела: 90 cm;

 -Червен/зелен индикатор за коректна работа на лампата;

 -Свободен контакт за интегриране в BMS системи (за модели 80/150).


„Sitair UV дават възможност за монтаж на повече лампи в един въздуховод при големи дебити, като захранването може да е автономно на всяка лампа или общо на всички“, уточниха от Аква Системи.


Освен това се предлага и опция за защита на лампата от счупване, която трябва да бъде заявена отделно.


Производител на Sitair UV е италианската компания S.I.T.A. Srl (Societa 'Italiana Trattamento Acque). От 1982 г. S.I.T.A. разработва и произвежда UV дезинфекция и филтърни тръби от неръждаема стомана.

 

Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Аква Системи, S.I.T.A., pixabay.com

Още от ОВК