Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

14.11.2019 г.

 

Когато избираме климатик за дома си, дали се замисляме за неприятния вятър, който той ще генерира, или за дискомфорта, който би ни създал? От Samusung са обърнали внимание на това и са разработили иновативна технология, която да не позволява образуването на вятър от устройството. „Резултат от десетилетия опит и развитие на климатичните решения, технологията Wind-Free™ Cooling на Samsung оптимизира въздушния поток и осигурява комфорт без вятър в помещението“, разказаха за Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), дъщерно дружество на международния концерн Samsung Electronics у нас.


 

Моделът за стенен монтаж Samsung AR9500M с Wind-Free™ Cooling технология е вторият продукт от цяла гама, чийто пазарен дебют бе обявен по-рано с пуснат на пазара подов климатик. И двата продукта поддържат постоянна температура, не образуват силна въздушна струя или т.нар. студени „петна“. Добавената стойност на моделите потребителят може да открие и в ниските разходи на електрическа енергия.


Необичайните подходи водят до ефективно решение


За да създадат климатична система, при която не се образува силна въздушна струя за охлаждане, експертите на Samsung променят начина на изтласкване на въздушната струя и регулирането на силата на въздушния поток. Те прилагат няколко иновативни метода, за да достигнат до най-ефективното решение.


„Отначало експертите на компанията изследваха с помощта на микроскоп разнообразни по вид тъкани. В резултат от това, те откриха, че система с множество отвори с размер под 1 mm би била най-доброто решение за нормалната циркулация на въздуха“, разказаха от SEACE.В хода на разработването на системата по всичко личи, че себестойността на новия климатик ще бъде ниска, а методът на производство - опростен. Въпреки това, развойните специалисти имат съмнения относно издръжливостта на уреда и насочват вниманието си към други материали. Пред екипа на Samsung все още стои типичен за климатиците от пластмаса и метал проблем, а именно – образуващият се в тях конденз. Причина за това е техният дизайн, който възпрепятства свободното преминаване на студените въздушни струи.


Дизайнът на едни съвсем различни технически устройства обаче, неочаквано насочва изследователите към решението за създаване на търсената климатична система – и това са говорителите. При тях също има „въздушни отвори“, подобни на тези в текстила, които подпомагат непрекъснатия въздушен поток. „С климатик, проектиран с многобройни отвори, ще се преустанови кондензацията и въздухът ще преминава безпрепятствено“, категорични са от развойни екип на Samsung.


Климатик с множество отвори и режим „охлаждане без вятър“ за оптимален микроклимат


„Вследствие от направените експерименти и тестове, ние от Samsung създадохме модела AR9500M, който има общо 21 000 микроотвора. Климатикът позволява на потребителя да управлява силата на студения въздух, а, за да не се образува конденз, прецизно е изчислена най-добрата относителна апертура на микроперфорирания панел на системата Wind-Free™ Cooling“, посочиха от SEACE. Когато климатикът не работи в режим на „охлаждане без вятър“ (Wind-Free Cooling), микроотворите ще създават среда с „тих въздух“ и лек бриз, който потребителят не може да усети.Технологията Wind-Free™ Cooling позволява охлаждането на всеки ъгъл от помещението за кратко време. Първоначално режимът на „Бързо охлаждане“ (Fast Cooling mode) задава желаната температура, а след това режимът на „Охлаждане без вятър“ (Wind-Free Cooling) поддържа микроклимат без температурни колебания.


„Системата Wind-Free поддържа няколко интелигентни функции, допълнително улесняващи потребителите. Smart Install се грижи за безпроблемната работа, а Smart Check сама установява възникнали проблеми в работата на климатичната инсталация. Wind-Free, също така, може да бъде управлявана дистанционно по всяко време и отвсякъде чрез приложението SmartThings. Мобилното приложение съдейства на потребителя и с решения на неизправности в системата“, обясниха още от фирмата.„Настройвайки вградените в климатика компресори за работа на минимални обороти и намалявайки честотата на въртене на вътрешния вентилатор до минимум, режимът на „Охлаждане без вятър“ може да намали с до 72% разхода на електроенергия“, допълниха в заключение от SEACE.


Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), Samsung HVAC

Още от ОВК