Новини

Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

22.10.2019 г.


Концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) осезаемо измени начина, по който човекът си взаимодейства с технологиите. Свързването на устройствата несъмнено повишава ефективността им на работа и улеснява тяхното управление. „Следвайки тенденциите в дигиталната индустрия, водещият швейцарски производител Belimo разработва иновативни решения, съобразени със стандартите на тази концепция. Сред тези продукти са вентилите Belimo Energy Valve™, които са интегрирани към облачната платформа Belimo Cloud“, разказаха за Инженер.bg от Белимо България.


 

Многофункционалност и висока ефективност на работа


Belimo Energy Valve™ се състои от сферичен двупътен вентил, температурни сензори, измерващи температурата на подаващата и връщащата вода, изпълнителен механизъм с интегрирана в него логика, както и дебитомер за измерване и управление консумацията на енергия. Устройството поддържа и функция за управление по мощност“, коментираха от компанията. Освен със своята мултифункционалност, Belimo Energy Valve™ се отличава и с лесна инсталация и експлоатация.


Вграденият ΔT мениджър повишава ефективността на работата на устройството. Той позволява да се наблюдава процеса и да се оптимизира топлинният обмен, предотвратявайки преразход на топло/студоносителя чрез поддържане на температурната разлика в избрани параметри.В случаите, в които студообменниците или топлообменниците функционират при твърде голям дебит, а същевременно се наблюдава много ниска температурна разлика, то над определена точка енергийната консумация на помпата и/или топло- или студогенераторите ще се повиши, без това да повиши топло- или студоотдаването.


„Управлението по ΔT, независимо дали вградено в Belimo Energy Valve™ или извършено от екипа на Belimo посредством облака Belimo Cloud, винаги осигурява ефективна работа на системата и предотвратява преразход на топло/студоносителя“, коментираха от Белимо България.


Целия материал можете да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК.

 

Повече информация за Белимо България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Белимо България, Belimo


Още от ОВК