Новини

Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

14.08.2019 г.

Известен факт е, че осигуряването на свеж въздух в дома е от изключително важно значение за това да се чувстваме добре. Тази задача обикновено се поверява на вентилационната система, която се грижи в дома ни да влиза достатъчно количество пресен въздух, и то с подходящата температура. „Сърцето на всяка една вентилационна система е вентилаторът. Той е този, който осигурява подаването на достатъчно количество пресен въздух в дома. Оптималното функциониране на системата обаче зависи и от наличието на добра система за управление. Като лидер в областта на вентилационната техника, Systemair предлага богата гама от решения в областта, а едно от най-новите предложение на компанията е системата за контрол на вентилацията - SAVECair“, разказаха за Инженер.bg от Системеър България.


SAVECair е интелигентна и удобна за използване система, подходяща за управление на вентилационните устройства от серията SAVE на Systemair. „SAVE е гама, включваща въздухообработващи агрегати, характеризиращи се с висока ефективност и нисък разход на енергия, и притежаващи Eurovent сертификат“, поясниха от Системеър. „С интелигентната система за управление SAVECair те лесно могат да бъдат управлявани, дори и от разстояние“, допълниха от компанията.


Новият контролен панел Systemair SAVECair стандартно е включен към всички вентилационни съоръжения от серията SAVE. Той може да се монтира върху стената в коридора или в кухнята например, ако е необходимо. Контролният панел е оборудван със сензорен дисплей, с удобен и лесен за използване интерфейс. Върху дисплея се визуализират данни за въздушния поток, температурата, активните режими, както и други функции. „SAVECair дава възможност вентилационната система да бъде управлявана и от разстояние, през смарт телефон, чрез добавяне на допълнителен модул за достъп до Интернет (Internet Access Module). По този начин се осигурява пълен контрол над вентилацията в дома, независимо къде се намирате, с което се гарантира поддържането на оптимален комфорт, като в същото време се пести енергия“, заявиха от Системеър.


Всички функции, които предлага SAVECair, могат да се видят върху основния екран на контролния панел и да се променят лесно, когато е необходимо. Режимите "Авто" и "Ръчно" или предварително зададени функции, като „Отсъстващ", „Ваканция", „Пренаселено", „Освежаване" или „Камина“ правят много лесно и бързо настройването на вентилацията според личните нужди.Функциите за управление, като контрол на температурата, относителната влажност и т.н., функцията ECO и връзката към BMS система също са лесни за настройка и осигуряват желания вътрешен климат.


SAVECair дава много предимства както за потребителите, така и за инсталаторите. За инсталаторите това са:

- Отдалечен достъп, поддръжка и въвеждане в експлоатация чрез Cloud (App);

- Лесна „Plug and play“ инсталация с помощник за стартиране и цветен сензорен дисплей;

- Кутия за свързване с лесна инсталация на външно оборудване като противопожарни амортисьори, щори, сензори и т.н.


Сред предимствата за крайните потребители са:

- Оптимизиране на качеството на въздуха в помещението чрез интелигентен контрол;

- Намалена консумация на енергия с наличния еко-режим;

- Предварително дефинирани потребителски режими за оптимална работа;

- Интерфейс, използващ модерен сензорен цветен дисплей.

 

Повече информация за Системеър България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Системеър България

Още от ОВК