Новини

Интерметал: Термопомпите LG Therma V гарантират добър топлинен комфорт с грижа за околната среда

21.06.2018 г.

Осигуряването на комфортна температура в дома формира сериозна част от общите разходи на всяко домакинство. Предвид този факт, производителите на отоплителна и охладителна техника се стремят да предлагат енергийно-ефективни решения, постигащи оптимален комфорт с възможно най-ниските разходи. „Термопомпите въздух – вода Therma V на LG са създадени именно с тази цел. Те могат да осигурят добър топлинен комфорт в дома, като в същото време допринасят за намаляване на сметките, благодарение на използването на енергията на околния въздух. Така те изразходват много по-малко енергия в сравнение с конвенционалните отоплителни системи“, разказаха за Инженер.bg от фирма Интерметал, която предлага богата гама от високоефективни термопомпи, производство на глобалния лидер LG Electronics.Термопомпите LG Therma V са се доказали в практиката, печелейки доверието на множество потребители не само в Европа, но и в световен мащаб. „Технологията, използвана при тези термопомпи, се прилага успешно вече повече от 50 години“, поясниха от Интерметал. „Те могат да осигурят не само комфортно отопление, охлаждане и производство на топла вода с ниска консумация на електроенергия, но и грижа за околната среда, използвайки възобновяем източник на енергия (в случая въздух и вода), което е гаранция за ниски нива на въглеродни емисии“, допълниха от фирмата.


Системите се лесни за управление. Те разполагат с вграден контролен панел, позволяващ едновременно управление на цялата система. Осигуряването на желаният комфорт се подпомага от възможността за автоматичен режим на работа, вграден интелигентен сензор, както и от използването на инверторни компресори. „Чрез автоматичния режим се осигурява автоматично регулиране на отоплението и охлаждането, както и подаването на топла вода, в зависимост от външната температура, а чрез разработения от LG интелигентен сензор с технология за управление на налягането и температурата се следи налягането, за да може системата да реагира по-бързо и по-точно на промените в натоварването“, поясниха от Интерметал.Сред основните предимства на тези термопомпи е и възможността за работа в авариен режим. „Дори при възникване на грешка, Therma V продължава да генерира топлина до извършване на необходимото сервизно обслужване. При малка грешка, поради неизправност на сензора например, термопомпата продължава да работи принудително, независимо от възникналата грешка. При наличието на по-големи грешки, например проблем в някой от елементите на помпата, за да не се прекъсне отоплението, се задейства електрически нагревател“, уточниха от Интерметал.

 

Термопомпите Therma V се предлагат в различни размери, мощности и възможни режими на работа – само отопление, отопление и охлаждане или отопление, охлаждане и производство на вода за битово горещо водоснабдяване.Повече информация за Интерметал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Интерметал, LG Electronics

Още от ОВК