Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Климатик, радиатор и БГВ с едно единствено външно тяло – запознайте се с термопомпата EHS TDM на Samsung

02.06.2020 г.


И Вие ли искате оптимална климатизация на дома ви, която същевременно да е надеждна, енергийно ефективна и компактна? Е, технологичният лидер Samsung има предложение за Вас. „Термопомпата EHS TDM може да работи с вода и с въздух, които се затоплят или охлаждат от едно външно тяло. По този начин става възможно да се комбинират стенни климатици с радиатори или подово отопление, както и да се произвежда битова гореща вода (БГВ)“, коментираха за Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), дъщерно дружество на международния концерн Samsung Electronics у нас.Иновативната функционалност на термопомпите EHS TDM позволява външният модул да работи в два режима. Интелигентното управление превключва между „въздух-вода“ и „въздух-въздух“, както и когато е необходимо. Тъй като модулът е само един, разходите за монтажа, както и необходимото пространство се съкращават на половина.


Технологията TDM (Time Division Multi) осигурява възможност за по-бърза и гъвкава климатизация и производство на БГВ. „Това иновативно решение ускорява процеса, като дава възможност за монтаж на вътрешно тяло на директно изпарение към термопомпата „въздух-вода“. Интегрираната система „въздух-въздух“ постига бързо стабилна температура. Така с термопомпите EHS TDM всеки може да се наслади на оптимален комфорт у дома”, поясниха от SEACE. Системата „въздух-вода“ от своя страна осигурява топла вода за радиаторите, подовото отопление и санитарните водоизточници.


„EHS TDM е рентабилна и екологична технология, при това изключително подходяща за приложения с ограничено монтажно пространство”, коментираха още от компанията.


Технически характеристики на термопомпата:

 - Капацитет на охлаждане: 5.60 kW;

 - Капацитет на отопление: 6.30 kW;

 - EER: 3.78;

 - COP: 4.05;

 - Вентилатор: от тип Turbo Fan;

 - Хладилен агент: R410A.

 - Звуково налягане: 43 / 40 / 37 dBA;

 - Звукова мощност: 64 dBA;

 - Размери на външното тяло (ШхВхД): 720x620x199 mm;

 - Нетно тегло на външното тяло: 16.0 kg.


Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материалSamsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Още от ОВК