Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Оптимизирано управление на климатични системи с решението DMS 2.5 на Samsung

04.09.2019 г.Сървърната система за управление на данни Samsung DMS 2.5 позволява да бъдат контролирани централизирано климатични системи с до 256 вътрешни тела. Благодарение на новата си функционалност за автоматичен контрол на съоръженията, тя е по-интелигентна в сравнение с предишни разработки. „Samsung DMS 2.5 може да се интегрира към система за сградно управление, или т.нар. BMS, и по този начин да работи в синхрон с останалите сградни инсталации с цел осигуряване на висок комфорт в комбинация с енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) – поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника у нас.

 

Във все по-технологично развиващия се свят, в който сградите са „умни“, управлението на съоръженията в тях е от съществено значение. „Затова и пазарният лидер Samsung инвестира в развоя на иновативната си система за управление Samsung DMS 2.5. Тя представлява сървърно решение, което централизира управлението на всички климатични системи в дадена сграда“, поясниха от SEACE. „Тази система осигурява възможност да се управляват централизирано както външни, така и вътрешни тела, като позволява да се увеличи максимално удобството при експлоатацията и работните параметри на съществуващите климатични системи“, допълниха от офиса на SEACE у нас.Посредством мрежовото решение на Samsung S-NET 3 се мониторират и контролират климатичните системи в група сгради, чрез централизирани сървъри за управление на данни, които индивидуално управляват инсталацията във всяка сграда. „Интернет-базираната система поддържа гъвкав и пълен контрол в голямо разнообразие от приложения. Това е голямо удобство както за крайния потребител, така и за персонала, занимаващ се с поддръжката на дадена сграда или група от сгради, обединени в една DMS 2.5 система“, коментираха от SEACE.Лесно се установява наличието на нередности, например на повреди, откази, течове и т.н., в която и да е от управляваните сгради в конкретната група. Системата DMS 2.5 е съвместима с всички климатични системи на Samsung, независимо дали става дума за водни чилъри, мултисплит или моносплит системи, като най-често се използва при VRF тритръбни или четиритръбни системи. „Работните параметри на всяко едно съоръжение могат да се следят в реално време, както и да се борави със стойности, снети в конкретни часове, като така лесно се прави диагностика“, заявиха в заключение от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe.


 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), Samsung HVAC

Още от ОВК