Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

30.10.2019 г.


Иновации в отоплението точно преди зимата да ни е връхлетяла! „Немският технологичен лидер в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията Viessmann представи своя интелигентен термостат Viessmann tado°, с помощта на който потребителите могат да оптимизират енергийните си разходи. Комбинацията от специално приложение за SMART устройства и техническа иновативност прави управлението на отоплителните инсталации по-лесно от всякога“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.


 

Приложението на Viessmann за смартфони и таблети осигурява пълен контрол над отоплителната система, независимо дали в момента сте вкъщи на дивана, все още в офиса или се наслаждавате на оскъдните слънчевите лъчи в есенния следобед. А интерфейсът и новите интелигентни функции, интегрирани в софтуерния продукт, правят управлението на отоплението още по-лесно.


За разлика от повечето отоплителни системи, които нямат монтирани към тях стайни термостати, с комплекта Viessmann tado° с безжична връзка можете да управлявате температурата във всяка стая на дома или офиса, дори от разстояние.


Използвайки данните за местоположението на телефона, интелигентният термостат гарантира липсата на загуби на енергия и поддържа разходите ниски. Когато се намирате извън дома си, термостатът автоматично променя работния режим на съоръженията в по-икономичен. Viessmann tado° започва да отоплява според зададените от вас параметри веднага, щом монтираните в него сензори за движение установят, че в помещението вече има хора. Същевременно термостатът се адаптира към различни вътрешни и външни фактори, като например типа на сградата и атмосферното време, с цел максимално ефективно отопление.


„Генерираните месечни отчети за икономия на енергията позволяват проследяване на размера на спестените средства, които обикновено биха могли да бъдат отчетени в рамките на първата година след използването на термостата. По този начин, крайният потребител може много по-лесно да управлява личното си топлинно счетоводство“, посочиха от Висман.„Viessmann tado° е проектиран така, че да работи с повечето нови и по-стари отоплителни системи – независимо дали става въпрос за 30-годишен газов котел или за най-съвременната термопомпа. Именно съвместимостта му с продукти и на други производители прави термостатът уникален и единствен по рода си в Европа“, коментираха още от българското дружество.


Термостатът Viessmann tado° се монтира бързо и лесно, но въпреки това е препоръчително да се доверите за тази задача на експертите, препоръчаха в заключение специалистите от Висман.


Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Висман, Viessmann, pixabay.com

Още от ОВК