Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

18.06.2019 г.

In Macedonian


Въздухът, водата и храната са основа на човешкото съществуване. А питейната вода всъщност е най-важният продукт за нашето хранене. Тъй като е обект на строги указания и контрол, всеки човек би следвало да има достъп до висококачествена питейна вода. Застоялата вода зад водомера, старите или извънгабаритни резервоари за съхранение, както и лошо изолираните тръбопроводи обаче, са отлични „домакини“, благоприятстващи развитието на вредни патогенни бактерии. Сред тях е Легионелата – този недостатъчно познат, но много опасен „враг“ на човешкото здраве!Немският производител Oventrop е доказано име сред компаниите, инвестиращи в цялостни решения за борба с Легионелата. Нуждаете се от ефективно отопление и водоснабдяване, недопускащи развитието на опасната бактерия? Обърнете се към българския офис на компанията и оттам ще ви консултират по всички интересуващи ви въпроси!

 

А днес ще ви разкажем за термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop. Той е предварително настроен за работа при 57 °C и в повечето случаи може да се експлоатира без допълнителни настройки. При необходимост могат да се въведат различни температури на циркулация в рамките на обхвата на регулиране от 40 °C до 65 °C.Термостатичният вентил Aquastrom T plus поддържа функцията „Термичната дезинфекция“, която се изпълнява чрез повишаване температурата на питейната вода до над 70 °C в цялата система, съобщиха за Инженер.bg от от българския офис на утвърдената немска компания Oventrop.Термичната дезинфекция е функция, целяща унищожаване на патогенните бактерии, включително опасната Легионела. При рязко повишаване на температурата на питейната вода в системата, когато стойността ѝ достигне приблизително 6 °C над зададената стойност, остатъчният дебит в Aquastrom T plus се увеличава до изчисления. При превишаване на температура до приблизително 73 °С, обемният дебит се дроселира отново до стойностите на остатъчния. По този начин се поддържа и хидравличният баланс по време на режима на дезинфекция.


Максималният дебит може да се ограничи с помощта на двойнорегулиращ пусков вентил в последния щранг на инсталацията. Граничната стойност на спиране, зададена от фабричната настройка, се запазва, дори ако двойнорегулиращият пусков вентил е затворен за профилактика. След отстраняване на термометъра, изолираният щранг може лесно да се източи с помощта на интегриран дренажен кран с щуцер.


PWC – битова студена вода; PWH – битова гореща вода; PWH-C – циркулационна вода.


Бронзовият термостатен вентил Aquastrom T plus за циркулационни тръби на Oventrop се предлага в размере DN15/DN20/DN 25 с женско или плоско уплътнение с резба на двата отвора и с пресови съединения (Ø 15, 18, 22 и 28) mm) на двата порта.


Вентилът е сертифициран по строгите изисквания на DVGW, KIWA, SVGW, WRAS, ACS и VA и отговаря на DVGW W 554. Техническата му спецификация включва още клас на защита от пожар В1, топлинна проводимост 0.04 W/m.K и максимална работна температура 90 °С.


Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Овентроп, Oventrop, pixabay.com

Още от ОВК