Новини

Новото поколение термопомпи UltraSource на Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия

23.04.2019 г.

На 24 април 2019 г. целият свят ще отбележи 24-ия Международен ден на осведомеността относно шума. Събитието е създадено от Центъра за изслушване и комуникация (CHC) през 1996 г., за да ни насърчи да вземаме мерки относно контрола върху шума на местата, на които работим и живеем, а децата ни учат и играят. Като компания, отговорна към околната среда и здравето, Hoval подкрепя инициативата и се стреми непрекъснато да оптимизира своите продукти, така че да са максимално безопасни и щадящи. А доказателство за това е най-новата им термопомпа UltraSource с ниво на отделяния шум от само 28 dBА.

 

 


Защо шумът има толкова голямо значение? „В краткосрочен план причинява стрес, а той има сериозни последици за здравето. В дългосрочен план, шумът може да доведе до трайна загуба на слуха. Хората вече не смятат, че шумът е естествена част от едно индустриално общество и все повече обръщат внимание на качеството на живот в града“, посочиха за Инженер.bg специалистите от българското дружество на Hoval. „Ние разбираме дълбочината на проблема и от момента, в който инсталирахме първата си помпа преди повече от 40 години, работим непрестанно, за да можем днес, когато проблемът е сериозен, да предоставим най-новото ни поколение термопомпи UltraSource®“, заявиха още от компанията.


 

Новата термопомпа на Hoval е високоефективно и изключително безшумно решение, сравнимо с нежния полъх на листата от вятъра. Нивото на шум е само 28 dBА на разтояние от 3 m. Освен това, тя се отличава с модерен, компактен дизайн и висока енергийна ефективност.

 

„Чрез подробен анализ и сравнения на шума с други източници, UltraSource® категорично развенчава митовете, че термопомпите са шумни, като звукът от външното тяло при нея почти не се чува. Вътрешните тела също не правят изключение – те работят много тихо, въпреки непрекъснатата смяна на мощността с цел да отговорят на нуждите от отопление или охлаждане в дадения момент“, поясниха от Ховал.


 

„Благодарение на силата на вятъра, птиците могат да пътуват на огромни разстояния, без да изразходват много енергия. Усъвършенстваната технология на UltraSource® по подобен начин може да спести сериозни количества енергия. Винаги оптимално се адаптира към конкретните нужди от отопление, охлаждане и топла вода, използвайки природни ресурси. Това носи предимства както за околната среда, така и за бюджетната и енергийна ефективност”, добавиха от компанията.Помпата се предлага в два варианта: въздух-вода с коефициенти COP: 4.4 (A2W35) и EER: 3.1 (A35W7) и вода-вода с COP: 5.0 (B0W35) и COP: 6.3 (W10W35). UltraSource® съчетава дизайн, ефективност, висока технологичност и компактност, взаимствани от природата и развити в абсолютна хармония с нея.

 

И тъй като свързаността по всяко време е изключително важна в съвременния свят, този аспект също е изцяло покрит. Възможността за контрол и наблюдение от разстояние е осигурена от системата TopTronic®E. Предимство е и следенето на прогнозата за времето 3 дни напред, което позволява допълнително да се намалят разходите с до 7%.„Компании като Hoval доказват, че с целенасочени усилия можем да си осигурим комфорта, който заслужаваме, и да намалим до минимум вредата, която в много случаи неосъзнато нанасяме на природата и здравето си. Нека намалим шума около нас, за да се чуваме по-добре“, коментираха в заключение от българското дружество.

 

Повече информация за Ховал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материалХовал България, Hoval, freepik.com

Още от ОВК