Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Промивна станция Oventrop Regudrain предотвратява развитието на Легионела

27.02.2019 г.


Поради ниската температура, която се поддържа в повечето системи за БГВ, и студената вода във водопроводната мрежа се създава благоприятна среда за развитие на бактерията Легионела, която е животозастрашаваща за човешкия организъм. Промивната станция Oventrop Regudrain избягва застояването на топла и студена питейна вода в тръбните участъци с недостатъчен поток и по този начин се избягва повишеният риск от развитието на Легионела в системите за питейна вода, които не се използват за дълъг период от време или се експлоатират при продължителни периоди на ниска консумация, съобщиха за Инженер.bg от Овентроп България.Regudrain е само едно от решенията на Oventrop в битката с Легионелата. „Фирмата ни оценява сериозността на последствията, до които може да доведе появята и развитието на опасната бактерия, и затова от години инвестираме в развоя на различни технически решения за превенция и борба с нея“, коментираха от българския офис на водещия производител.


Кои са критичните приложения за появата на Легионела?


Бактерията Легионела се появява в зони от сградните ОВК и ВиК инсталации, характеризиращи се с дълги периоди отсъствие на експлоатация. Например, в сезонен хотел, чиито стаи не са заети в продължение на седмици, в многоетажен блок с индивидуални жилища, които са празни за няколко месеца, в студентски общежития, които не се използват месеци, или дори в училищния салон по време на дългата лятна ваканция. „Именно в подобни приложения има висок риск застоялата вода да развие микроорганизми и за съжаление често бактерията Легионела.Поради тази причина от Oventrop са създали промивната станция Regudrain, която предотврятява застояването на топла и студена питейна вода в тръбните участъци с недостатъчна консумация.


Интервалите на промиване (според времето, обема и/или температурата) се управляват посредством вградения електронен контролер Regtronic HS с WLAN и LAN интерфейс. Реализирана е и възможност за интегриране на промивната станция в централизирана система за контрол и управление на сградата.


Oventrop предлага два модела на сертифицираната станция за промиване DVGW:
- Regudrain Uno за защита на един щранг (PWC или PWH);

- Regudrain Duo за защита на два щранга (PWC и PWH или два PWC или два PWH щранга).


Многогодишният ни опит в битката с Легионелата ни позволява да предложим на нашите клиенти доказани в практиката продукти и решения, които работят в широко разнообразие от приложения по целия свят“, коментираха в заключение от Овентроп България.


Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Oventrop, Овентроп, pixabay.com

Още от ОВК