Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Системата ThermoClean на Danfoss – ефективна защита срещу разпространението на Легионела

19.11.2019 г.

    

ThermoClean® е компактно и ефективно системно решение на Danfoss за битово горещо водоснабдяване, което успешно се бори срещу бактерията Легионела и намира приложение в болници, спортни центрове, хотели, жилищни сгради и др. „Системата се предлага в два модела – с отделен съд за реакция или комбиниран буферен съд за съхранение, съдържащ блок за загряване. Агрегатите са оборудвани и със споени или комбинирани пластинчати топлообменници“, разказаха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление.


Среда за развитието на опасните бактерии, сред които е и Легионела, са съоръженията, при които водата е застояла. Такива например са бойлерите, буферните съдове, захранващите тоалетни казанчета, чешмите, душовете и ваните на хотелските стаи и къщите за гости, защото при тях консумацията на вода е малка, а в редица случаи те не се използват и по цял сезон.


„ThermoClean® използва метода на термична дезинфекция, при който се поддържа постоянна температура от около 70 °C. Освен това продуктът на Danfoss е оразмерен така, че водата да остане в реакционния съд за поне 5 минути. Целта е да се поддържа достатъчно количество гореща вода, тъй като така не се създават условия за развитие на вредни микроорганизми“, обясниха още от компанията.


Конфигурацията на ThermoClean® включва и контролери за регулиране на температурата на загряване и температурата в буферния съд. Системата e оборудвана с връзка за рециркулационна линия за БГВ, която включва баланс вентил, възвратен клапан, както и циркулационна помпа като опция.


Системите ThermoClean®-DL могат да се комбинират с допълнителни буферни съдове за осигуряване на необходимия капацитет за максимална консумация. „Буферният съд, пластинчатите топлообменници и тръбопроводите са изработени от неръждаема стомана, всички тръбни връзки са заварени, а блокът за загряване е монтиран върху отделна обща рамкова конструкция“, допълниха специалистите от Данфосс България, сегмент Отопление.


След като бъде монтиран, уредът Трябва да бъде свързан към водоподгревателя. От компанията споделиха и, че ключовите предимства на този тип системи и съоръжения са компактните им размери и лесния им монтаж, което ги прави удобни за инсталиране в технически помещения с ограничено пространство. Това също така, улеснява работата на проектантите и подпомага взимането на най-правилните решения според вида на проектираната или конструирана от тях сграда.


„Ефективното оползотворяване на сградното пространство създава чувство за комфорт и уют. А когато това е направено в комбинация със системата на Danfoss, смело можем да гарантираме постигането на ефективност на сградните ресурси и безопасност“, заключиха от дружеството.


Повече информация за Данфосс ЕООД, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 


Източник на снимковия материал: Danfoss, Данфосс България, сегмент Отопление

Още от ОВК