Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

10.02.2020 г.

 

 

 

 

  

Новите MiNi SMMS-e системи с по-висока мощност позволяват енергийно ефективно охлаждане, отопление и производство на топла вода на множество помещения чрез единно компактно техническо решение за по-голяма гъвкавост при инсталация. Toshiba, световен лидер в областта на високоефективните и висококачествени ОВК системи за търговски и битови приложения, обяви дебюта на най-новите модели от серията системи с променлив поток на хладилния агент (VRF), с мощност 8 HP и 10 HP“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АХИ Кериър HVAC България, която притежава правата за продажба и сервизна поддръжка на продуктите за климатизация с марка Carrier и Toshiba в България.

 

Осигурявайки охлаждане, отопление и производство на топла вода на множество помещения с едно външно тяло, системата MiNi SMMS-e на Toshiba предлага висока степен на икономия на енергия, гъвкавост на инсталацията и безшумна работа, което я прави оптимално решение за малки магазини, хотели, офис сгради и големи апартаменти.

 

Оптимизираната за подобни малки търговски приложения конструкция на MiNi SMMS-e със страничен въздушен поток е с размери 1740 mm x 990 mm x 390 mm. Това улеснява интеграцията й в сравнение с еквивалентни системи с изходящ въздушен поток от горната част", допълниха от българската фирма. С мощност от 8 HP или 10 HP (б.ред. съответстващо на 22 и 28 kW), новите външни тела могат да климатизират малки и средни по размер търговски сгради, жилищни сгради или офиси, а компактната им конструкция позволява лесна инсталация на телата в централните градски зони, зад параван или на покрив, където ненатрапчивият външен вид и безшумната работа са особено важни предимства.

 

Двойно-роторният инверторен компресор, който е разработен от Toshiba за покриване на нуждите от охлаждане и отопление, се отличава с прецизна работа по отношение на климатизацията на помещенията, като осигурява водещи за този клас нива на производителност и ефективност на системата", коментираха от АХИ Кериър HVAC България. Прецизният контрол на хладилния агент гарантира, че всяко вътрешно тяло (IDU) получава нужното количество хладилен агент в зависимост от експлоатационните изисквания и площта, което води до подобрено контролиране и управление на различните нужди във всяко едно помещение.


От компанията допълниха още, че в една система могат да бъдат свързани до 16 вътрешни тела, като тяхната безпроблемна съвместна работа е гарантирана. Комбиниране на разнообразни вътрешни тела (б.ред. до 13 вида с комбинация от над 80 тела, включително касетъчни, канални, конзолни, таванни и стенни), до 300 м. обща дължина на тръбопроводите и 30 м. денивелация между външни и вътрешни тела, системата Toshiba MiNi SMMS-e е възможно да бъде адаптирана за използване в разнообразни проекти. За осигуряване на подгряване на вода за подово отопление, радиатори и топла вода за битови нужди към системата може да бъде свързан и хидравличен модул. Използването на комуникационния протокол TTC Link на Toshiba означава, че всички контролери имат възможност да работят с новата система MiNi SMMS-e.


 

"MiNi SMMS-e осигурява също така водеща за класа си енергийна ефективност с 25% намалено количество хладилен агент в сравнение със стандартните системи с изходящ въздушен поток от горната част. Системите достигат високи нива на ефективност, 8 за SEER (б.ред. сезонен коефициент за режим охлаждане) и 4.5 за SCOP (б.ред. сезонен коефициент за режим отопление). Те са също така одобрен за използване от много европейски програми за насърчаване, включително ECA (Enhanced Capital Allowance) във Великобритания, EIA (Energy Investment Allowance) в Холандия и Conto Termico в Италия, които определят енергоспестяващото оборудване с право на данъчни облекчения", заявиха в заключение от АХИ Кериър HVAC България.

 

Разширената серия на Toshiba MiNi SMMS-e с външни тела с мощност 8 HP и 10 HP представлява компактно, гъвкаво и енергийно-ефективно решение, което отговаря на търсенето на такъв тип системи.

 

Повече информация относно тази многофункционална и енергийно ефективна система за отопление, охлаждане, вентилация и производство на топла вода в търговски обекти, изискващи ефективно решение с компактни размери, бихте могли да намерите на сайта www.toshiba-aircon.bg.


Източник на снимковия материал: Toshiba

Още от ОВК