Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

25.03.2020 г.


Жечко и Красен Кюркчиеви инициираха благотворителната кампания „Помогни сега“, чиято цел е набирането на средства за ограничаване разпространението и последиците от COVID-19 в Шумен и района. Двамата индустриалци са братя и са собственици на компаниите Теси и Фикосота. Те внесоха една от първите суми по дарителската сметка, като призоваха за същото и своите колеги от местния бизнес. „Парите ще се използват за закупуване на консумативи, материали, медицинско оборудване, защитни облекла, както и други дейности, свързани с преминаването през кризисната ситуация“, съобщиха за Инженер.bg от Теси.Идеята на Кюркчиеви е област Шумен да има на разположение средства за справяне с това предизвикателство, без да се минава по дългия път на обществените поръчки. „Вярваме, че колегите в района са хора с визия и отговорност и също ще се включат в това общо начинание. Българският бизнес се грижи за хората си, ето защо всички подобни кампании биха имали ефект“, коментира г-н Жечко Кюркчиев.


Мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са взети в Теси и останалите фирми от групата седмици преди да се въведе извънредното положение в страната. Закупени са предпазни средства, стартиран е ежедневен контрол на температурата на служителите, подготвени са информационни материали за хората, свързани с това как да се предпазват.


През 2020 г. се навършват 27 години от основаването на българската компания, която днес е един от лидерите в производството на електрически бойлери и отоплителни уреди в Европа. Продуктите с марка Tesy се продават в над 54 държави, като оборотът на фирмата за 2019 г. надхвърля 72 млн. евро. Общо 4 са заводите на предприятието, като се намират в Шумен и Смядова, а производственият капацитет на компанията е 1.5 милиона уреда годишно.


Титуляр на сметката на „Помогни сега“ е Сдружение „Стопанска камара“ – Шумен, откъдето също дадоха своя финансов принос. Освен Теси и Фикосота, в дарителската кампания се включиха и Алкомет АД, Ал и Ко АД, Херти АД, Славов кастинг-сервиз и технологии ЕООД, Индустриалния парк в Шумен, както и много граждани.


С решение на Общинския кризисен щаб вече са закупени ЕКГ апарат и респиратор за нуждите на МБАЛ – Шумен на стойност малко над 75 000 лв., както и 200 броя бързи тестове за COVID-19, 12 пулсоксиметри, консумативи, лични предпазни средства и дезинфектанти за здравните специалисти, медиаторите и за хора с рискови контакти, работещи в социални и общински фирми.


„Всяка криза може да се окаже своеобразен катарзис, който да ни направи по-мъдри и по-разбиращи истинските приоритети на обществото и бъдещето“, заяви още г-н Кюркчиев.


„Ако имате дори минимална финансова възможност, съчетана със съпричастност и желание да помогнете, можете да го направите онлайн или в някой банков клон. По важно от сумата е усещането, че сме заедно в това изпитание”, пък призоваха от Българска стопанска камара.


Ако желаете да направите дарение, ето банковата сметка:

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение Стопанска камара – Шумен

 

Повече информация за Теси ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Теси

Още от ОВК