Новини

Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

11.12.2019 г.


Усещането да стъпиш на добре затоплен под в студените зимни дни е безценно. Но как да гарантираме оптималното функциониране на подовото отопление вкъщи? Отговор на този въпрос дават специалистите от фирма Аква Системи. „Смесителните групи с трипътен вентил от италианския производител BRV (Bonetti Rubinetterie Valduggia) са предназначени за настройка на нискотемпературен кръг в отоплителна система – например за подово-лъчисто отопление“, заявиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания.Смесителните комплекти, предоставяни от Аква Системи, могат да бъдат оборудвани с:


 - Термостатичен трипътен смесителен вентил, модел 687 FIX, който се отличава с високи хидравлични показатели (Kvs=4.0) и настройваема температура на сместа в границите 20-45 °C или 35-60°C;

 - Трипътен смесителен вентил с електрическа задвижка модел 687 MIX с Kvs=6.8, който може да се моторизира със сервомотори от серията ModvlvS или със сервомотори от други производители.


Групите са съставени и от:


 - Високоефективна синхронна циркулационна помпа;

 - Термометър (0-60 °C);

 - Автоматичен обезвъздушител;

 - Предпазен термостат за обезопасяване със зададена фиксирана температура от 50 °C, който може да се поръча и отделно;

 - Директна връзка за свързване към колектора или посредством ексцентрикова част 15 mm или 30 mm.


„Благодарение на компактните си размери, те могат да се монтират директно в разпределителната кутия на инсталациите за лъчисто отопление, като позволяват монтаж както от дясната, така и от лявата страна на колектора. Възможно е уредът да се достави с включена циркулационна помпа или да бъде подготвен за циркулационна помпа DN15 с габаритна монтажна дължина 130 mm, която да се достави от клиента“, посочиха от фирмата.Техническите характеристики на смесителните групи включват и следните параметри:


 - Клас на налягане: PN 10;

 - Максимална температура: 110 °C;

 - Съответствие с изискванията на Директива PED 2014/68/EU 4.3;

 - Приложение за топлинна мощност до 9/15 kW с температурна разлика Δt=8K и максимален дебит 1000-1600 l/h за площ на подово-лъчистото отопление до 150 m2.


От Аква Системи могат да доставят оборудването със следните циркулационни помпи: Wilo Yonos Para RS 15/6 RKC, Wilo Yonos Para RS 15/7.5 RKC или Grundfos UPM3 Auto 15-70 130.


Ето какво научихме и за допълнителната окомплектовка на смесителните групи:


Предпазният термостат за колектори е със зададена температура 50 °C, максималната му работна температура е 120°C, а максималното налягане 80 bar.


Сервомотор M21: представлява 3-точков сервомотор за смесителен вентил, двупосочен, реверсивен, с фиксирани крайни изключватели за работен интервал под ъгъл от 90° със захранване 230 V. Времето за отваряне е 2 min, въртящият момент е 5 Nm, а класът на защита от външни въздействия – IP42.


Сервомотор с климатичен контролер за смесителни вентили AHC20: „Това е базов климатичен контролер със сервомотор и температурен сензор за външна температура. Оборудван е с климатично регулиране на смесителя и електронно управление“, поясниха от Аква Сиситеми. Двупосочен, реверсивен, с фиксирани крайни изключватели за работен интервал под ъгъл от 90° със захранване 230 V. Въртящият му момент е 6 Nm, а класът на защита – IP42.


Подобно на AHC20, сервомоторът AHC21 е базов климатичен контролер със сервомотор и температурен сензор, но за стайна температура.


Климатичен контролер с вграден сервомотор и сензорен дисплей CMP25-2 – моделът е с разширени функции, с вграден 3-точков сервомотор; специално проектиран за вграждане към помпени групи ModvlvS. Наличен е графичен интерфейс на 14 езика.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Аква Системи, freepik.com

Още от ОВК