Новини

Станция за промиване Regudrain Duo и трипътен вентил Tri-CTR на Oventrop победители в Iconic Awards 2018

04.04.2018 г.

Два продукта на утвърдения европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop бяха обявени от Германския съвет по дизайн за победители в конкурса „Iconic Awards 2018: Innovative Interior”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на компанията у нас. „Отличените продукти са станцията за химическо промиване Regudrain Duo и трипътният разпределителен и смесителен вентил Tri-CTR, които спечелиха наградата благодарение на своето високо качество, дизайн и функционална ефективност”, коментираха от Овентроп.

 

Станцията за химическо промиване Regudrain Duo е предназначена да поддържа добра хигиена в системите за питейна вода. Това се постига посредством редовни процеси на промиване, които се задействат от станцията. Наличието на програмируем контролер позволява задаване и на индивидуални процеси на промиване. „С Regudrain Duo, наред с всичките ползи, свързани с поддържането на добра хигиена в системата, се предотвратява и развитието на бактерията Легионела (Legionella)”, поясниха от Овентроп.

 

Tri-CTR е трипътен вентил, който може да работи както като смесителен, така и като разпределителен вентил. „В сградните инсталации често се налага смесване или разпределяне на протичащия през системата топлоносител. Причините за това могат да бъдат различни, например наличие на температурни промени. С трипътният вентил Tri-CTR, тези две задачи се изпълняват от един вентил”, коментираха от Овентроп. „Това осигурява работа на системата при оптимални условия, допринася за постигане на добра ефективност и гарантира безопасността на системата”, допълниха от фирмата.

 

Наградата в състезанието „Iconic Awards: Innovative Interior” се присъжда от Германския съвет по дизайн. С нея се удостояват продукти, които отговарят в най-голяма степен на цялостната концепция, залегнала зад различни критерии за оценка. „Наградените продукти се отличават със своя дизайн, иновативност, естетичност и дълготрайност“, заявиха в заключение от Овентроп.

 

Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Овентроп

Още от ОВК