Новини

Интелигентният термостат Danfoss Eco - сред финалистите в Danish Design Award

25.04.2018 г.

Електронният радиаторен термостат Danfoss Eco на световния лидер в областта на решенията за отопление и охлаждане Danfoss е сред финалистите за Датската награда за дизайн - Danish Design Award, в категория „Сградни продукти“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас. „Danish Design Award е международна награда за дизайн, присъждана ежегодно от Организацията на дизайн на Дания (Design Danmark) и Датския център за дизайн (Danish Design Centre). Нейната задача е да демонстрира важността и въздействието, които дизайнът оказва днес, както и да вдъхновява и стимулира използването на дизайнерски решения и мислене в компаниите и обществото“, допълниха от Данфосс ЕООД.


При представянето на Danfoss Eco, журито на Danish Design Award, съставено от хора с дизайнерски и бизнес умения, коментира: „Разработването на електронен термостат за постигане на енергийно-ефективно отопление в дома, само по себе си не е новаторско решение. Досега обаче, повечето подобни интелигентни решения за отопление бяха недостъпни за масовия потребител, поради високата им цена и трудното боравене с тях. Именно възможността Danfoss Eco да бъде използван от обикновения потребител е това, което го превръща в иновация. Така той може да бъде от полза за милиони потребители, имащи стремежа да намалят разходите си за отопление“.„За нас е чест и гордост, че Danfoss Eco бе номиниран за престижната награда за дизайн Danish Design Award 2018 и достигна до финалите", коментира Торбен Педерсен (Torben Pedersen), президент на дивизия „Жилищни отоплителни системи“ в Danfoss. „Екипът, разработил термостата, свърши изключително много работа, за да може този нов продукт да достигне до пазара. В резултат Danfoss Eco е енергийно-ефективно решение, отговарящо на нуждите на отоплителната индустрия. Днес, за да растем и да се развиваме, трябва да предлагаме продукти с нов и атрактивен дизайн, и то на достъпна цена, а Danfoss Eco е всичко това плюс естетичност, свързаност и лесна приложимост", допълни той.„Независимо от включените модерни функции за пестене на енергия, Danfoss Eco е интуитивен и лесен за използване в ежедневието. Той е подходящ избор, ако искате да спестите пари от сметката си за енергия, съчетано с грижа за околната среда", коментира Мортен Бьорг Кофод (Morten Bjerg Kofod), мениджър стратегически проекти в дивизия „Жилищно отопление“ в Данфосс.


На церемонията по награждаването, която ще се състои на 28 май 2018 г. в Dansk Industri (Конфедерация на датската индустрия), ще бъдат обявени общо 50 финалисти и крайни победители в отделните категории. В тази, в която Danfoss Eco е финалист - „Сградни продукти“, има още четири продукта, достигнали до финала.Допълнителна информация за интелигентния термостат с Bluetooth технология - Danfoss Eco, бихте могли да намерите в Инженер.bg и в ДигиталнаИндустрия.


Повече информация за Данфосс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Danfoss

Още от ОВК