Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Ултразвуков топломер с надграждане на функционалността? Запознайте се със Sensus PolluStat E от Акварор

22.11.2019 г.Предоставяйки надеждни и прецизни измервателни решения, компанията Sensus, част от групата на Xylem, затвърждава позицията си на лидер в областта на мониторинга на ВиК, ОВК и ел. инсталациите. Партньор на Sensus у нас е доказаното дружество Акварор – Бояджиев и синове, в чието портфолио присъстват ефективните и иновативни уреди от бранда Sensus. Днес, малко след началото на новия отоплителен сезон, Инженер.bg насочва вниманието си към ултразвуковите топломери модел PolluStat E.


Sensus PolluStat E е ултразвуков уред, използван за измерване на топлинна енергия в системи с централно захранване, както и в локални инсталации – например в търговски и административни сгради и др.“, обясниха от Акварор. Моделът е стандартно оборудван с интегриращо устройство и разполага с две гнезда за модули – за пренос на данни и за дистанционно отчитане, които могат да бъдат обновени и надградени и след инсталацията на топломера. Опционалните модули за топломера поддържат M-Bus съгласно EN 13757-3.


PolluStat E се отличава със здрава конструкция и работи отлично съвместно с метални дебитомери, като се предлага с подвижен интегратор. Уредът е подходящ за системи с температурни сензори на дебитомерите от 5 °C до 130 °C. „Този топломер разполага с тарифна функция за гъвкаво изчисление на консумацията на топлина, в зависимост от топлинната мощност или от температурата на обратния поток“, посочиха от българското дружество, което предлага продукта.


С лесен за четене LCD екран, интеграторът е в състояние да показва осем знака в основния ред за четене и шест знака във второстепенната линия. Други 12 допълнителни символа подпомагат коректното отчитане. Потребителското меню показва натрупаното потребление, както и моментните параметри и номера на клиента. За електронно отчитане и свързване към системи за сградна автоматизация са на разположение разнообразни модули за надстройка, които могат да се добавят по всяко време.„Обхватът на измерване (от минимален до номинален дебит) е от 1:200, като уредът е одобрен за клас 2, съгласно стандарта EN 1434“, заявиха в заключение от Акварор – Бояджиев и синове.


А знаете ли, че фирма Акварор – Бояджиев и синове разполага с богато портфолио от услуги. Експертите от екипа могат да извършат за вас специализирани дейности по:

- Проверка, пломбиране и ремонт на водомери и топломери;

- Мониторинг и сервиз на системи за дистанционно отчитане;

- Монтаж, подмяна и ремонт на ВиК инсталации.

 

 

Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, freepik.com

Още от ОВК