Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

31.01.2020 г.


Доказаната серия газови кондезационни котли на Hoval вече има ново попълнение. UltraGas® 1550 предлага изключителна мощност от 1550 kW и ефективност, като същевременно изисква много по-малко от половината площ, в сравнение с други газови котли със същата мощност. Повече за новия модел пред Инженер.bg разказаха от българския офис на производителя.UltraGas® 1550 – безапелационният отговор на пазарните търсения


UltraGas® 1550 е подходящ за отопление на големи жилищни комплекси, производствени, логистични сгради, спортни и търговски центрове, както и централни отоплителни мрежи.


Пазарът на отоплителна техника търси високоефективни топлообменници във високия диапазон на мощности с минимално необходимо пространство. И UltraGas® 1550 е отговорът на Hoval. Освен изключително компактни размери, той се отличава с висока ефективност, постигната благодарение на съвременната технология на горелката и дизайна на топлообменника“, заявиха от Ховал.


Тайната на горелката


Горелката Ultraclean® е модулираща с предварително смесване и осигурява високо ниво на ефективност и ниски емисии на замърсителите в целия работен диапазон. Вентилатор за предварително смесване генерира хомогенна и следователно оптимална смес от горим газ и въздух. Количеството може да се регулира безстепенно с помощта на скоростта на вентилатора и да се модулира спрямо нуждите от топлина.


Горелката работи непрекъснато в обхвата си на модулация от 328 до 1550 kW и предотвратява чести спирания и пускания на котела, при които се консумира много енергия и се отделят повече емисии. Консумацията на енергия на вентилатора също намалява със скоростта.


Решетъчната горелка Ultraclean® работи тихо и почти без пламък.


Решение за тесни пространства


Конструкцията на UltraGas® 1550 е с вертикално разположени топлообменници, което е причината за значително намаленото необходимо монтажно пространство. Цялостната конструкция на котела също спестява място чрез изключително улеснената хидравлична интеграция.


UltraGas® 1550 има следните размери: 1550 mm ширина, 2152 mm дълбочина и 2547 mm височина.


Още добавена стойност от UltraGas® 1550


 - Голямата и плавна модулация на мощността и високото водно съдържание на котела са гарант за висока ефективност;

 - Вграденият интелигентен контролер TopTronic® E следи и контролира данните за мощността, съобразени с нуждите на сградата и в синхрон с прогнозата за времето;

 - Големият воден обем, вграден в котела, работи като буфер в системата за управление на дебитите и температурите на връщане;

 - Разделни входове за високо- и нискотемпературно връщане на топлоносителя, които спомагат за увеличаване на кондензния процес и съответно на ефективността и икономията на енергия.


Hoval UltraGas® 1550 вече може да се доставя като единичен котел, а през през пролетта на 2020 г. ще бъде наличен и като сдвоен котел с мощност 3100 kW“, анонсираха от Ховал.


Повече информация за Ховал EООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ховал

Още от ОВК