Новини

 • Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Жечко и Красен Кюркчиеви инициираха благотворителната кампания „Помогни сега“, чиято цел е набирането на средства за ограничаване разпространението и последиците от COVID-19 в Шумен и района. Двамата индустриалци са братя и са собственици на компаниите Теси и Фикосота. Те внесоха една от първите суми по дарителската сметка, като призоваха за същото и своите колеги от местния бизнес. Парите ще се използват за закупуване на консумативи, материали, медицинско оборудване и др.

 • И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  Във връзка с извънредната ситуация в страната, доказаната инженерингова и търговска фирма Рувекс съобщи, че продължава да обслужва клиентите си от цялата страна. Българското дружество, специализирано в областта на ОВК техниката, ще работи без директен достъп на външни лица до складовите си бази и търговския отдел, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс. Компанията остава на разположение на всички свои клиенти и партньори.

 • Гамата Flexline е решението на Danfoss за ефективни термопомпени системи в индустрията

  Гамата Flexline е решението на Danfoss за ефективни термопомпени системи в индустрията

  Термопомпите се налагат като ефективно и важно решение, когато става дума за отопление в индустриалния сектор, било то от централни системи, остатъчна топлина от индустриалните процеси или възобновяеми източници на енергия. Ето защо международният лидер в разработката и производството на ОВК продукти и цялостни системи Danfoss поддържа широко портфолио от решения, предназначени специално за термопомпени системи. Какво още научи Инженер.bg по темата, ще ви разкажем днес.

 • Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Професионалните климатични системи на Samsung Electronics за търговски и жилищни обекти използват модерни технологии, чрез които намаляват консумацията на енергия и текущите разходи, работейки безшумно и осигурявайки оптимален комфорт при максимална ефективност. Един от ярките примери за това е най-компактният вътрешен модул за охлаждане в целия свят – еднопосочната касета FCU Chiller. Благодарение на тънкия си и компактен дизайн, климатикът е подходящ за всеки тип интериор.

 • Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Новите MiNi SMMS-e системи с по-висока мощност позволяват енергийно ефективно охлаждане, отопление и производство на топла вода на множество помещения чрез единно компактно техническо решение за по-голяма гъвкавост при инсталация. Toshiba, световен лидер в областта на високоефективните и висококачествени ОВК системи за търговски и битови приложения, обяви дебюта на най-новите модели от серията системи с променлив поток на хладилния агент (VRF).

 • Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Доказаната серия газови кондезационни котли на Hoval вече има ново попълнение. UltraGas® 1550 предлага изключителна мощност от 1550 kW и ефективност, като същевременно изисква много по-малко от половината площ, в сравнение с други газови котли със същата мощност. Повече за новия модел пред Инженер.bg разказаха от българския офис на производителя. UltraGas® 1550 е подходящ за отопление на големи жилищни комплекси, производствени, логистични сгради, спортни и търговски центрове.

 • Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Основни цели при разработването на нови уреди за отопление и битово горещо водоснабдяване на доказаната българска компания Теси винаги са били осигуряване на максимален комфорт, нисък разход на електроенергия и грижа за околната среда. От тази година в портфолиото на компанията фигурират термопомпени бойлери, които са нашият отговор на директивите на Европейския съюз за ефективно използване на енергията и драстично намаляване на вредните емисии, характерни при ползването на горива като въглища, газ, дърва и дървесни продукти.

 • Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  „При изграждането на най-добрата отоплителна система е необходимо на разположение да бъде надежден помощник, който да гарантира контрола на климатичните условия в дома. Такъв е безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell, който се грижи не само за благоприятния микроклимат в жилището, но и за това сметките за енергия да бъдат по-малки“, разказаха пред Инженер.bg от утвърдената българска търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс.

 • Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Усещането да стъпиш на добре затоплен под в студените зимни дни е безценно. Но как да гарантираме оптималното функциониране на подовото отопление вкъщи? Отговор на този въпрос дават специалистите от фирма Аква Системи. Смесителните групи с трипътен вентил от италианския производител BRV (Bonetti Rubinetterie Valduggia) са предназначени за настройка на нискотемпературен кръг в отоплителна система – например за подово-лъчисто отопление.

 • Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Искате да осигурите оптимален микроклимат в дома си? Но в същото време сте и ценител на изкуството? Тези два въпроса на пръв поглед нямат допирни точки помежду си. Изненадващо обаче те намират общ отговор по отношение на един определен вид продукти, а именно климатиците Artcool Gallery на LG – част от продуктовото портфолио на фирма Интерметал. По какъв начин Artcool Gallery допринасят за това климатът в дома ви да стане по-комфортен, а едновременно с това пространството по-изискано, Инженер.bg научи от доказаната българска търговска компания.

Още от ОВК