Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Надеждна превенция срещу Легионела с термична дезинфекция на сградната инсталация и MTCV вентили на Danfoss

  Надеждна превенция срещу Легионела с термична дезинфекция на сградната инсталация и MTCV вентили на Danfoss

  Дори и в периода на физическа изолация, фирма Данфосс, сегмент Отопление, остана близо до своите партньори, като проведе редица уебинари по актуални теми. Едно от събитията разгледа проблема с Легионелата в сградните инсталации за битова гореща вода (БГВ) и неговите решения, разработени от международния производител на регулиращо оборудване Danfoss. Ето какво научи екипът на Инженер.bg от инж. Гергана Константинова, която бе основен лектор на уебинара.

 • Камини и печки Edilkamin от Интерметал – класически уют с модернистична италианска визия и съвременни технологии

  Камини и печки Edilkamin от Интерметал – класически уют с модернистична италианска визия и съвременни технологии

  Като уважаващ себе си съвременен човек, който цени високо семейството и дома си, вероятно сте направили всичко възможно Вие и близките Ви да се почувствате наистина като в крепост, веднага щом прекрачите входната врата. И все пак… нещо липсва? И ние знаем какво е то – домашното огнище – буквално! Представяме Ви дизайнерските и изключително ефективни италиански камини, печки и котли с марка Edilkamin, за които ни разказаха от доказаната търговска компания Интерметал.

 • Открийте блаженството на прохладата без хрема и болки в гърба – с иновативната технология Samsung Wind-Free™

  Открийте блаженството на прохладата без хрема и болки в гърба – с иновативната технология Samsung Wind-Free™

  Усетихте ли вече? Лятото вече е тук, а първите жеги съвсем скоро ще ни накарат да потърсим хладно убежище у дома или в офиса, където ни чакат добре климатизирани помещения. Но нека си признаем – климатиците крият и редица неприятни усещания, на първо място от които е непрестанният студен вятър, който често ни носи хрема, схванат врат и болки в гърба. Сега обаче, можем да се насладим на прохлада без тези допълнителни „екстри“. А как, за Инженер.bg разказаха от SEACE.

 • Радиатор или газов котел – какви са „плюсовете“ и „минусите“ на различните методи за отопление – коментират от Рувекс

  Радиатор или газов котел – какви са „плюсовете“ и „минусите“ на различните методи за отопление – коментират от Рувекс

  Какво отопление е подходящо за моя дом? Въпросът не Ви звучи сезонен? Напротив – не сте прави, защото именно лятото е периодът, в който да се подготвим добре за следващата зима. А в днешния материал, заедно с експертите от доказаната българска компания Рувекс, ще разгледаме предимствата и недостатъците на някои от най-често срещаните методи за битово отопление. Ако се чудите дали да изберете радиатори или газов котел, четете нататък…

 • Чист въздух директно от вентилацията – без бактерии, вируси и плесени – с лампите Sitair UV от Аква Системи

  Чист въздух директно от вентилацията – без бактерии, вируси и плесени – с лампите Sitair UV от Аква Системи

  Чист въздух без бактерии, вируси и плесени! Вече не е нужно да отваряме прозореца, защото от българската компания Аква Системи имат предложение, което гарантира дезинфекция на въздуха във вентилационната система. „Sitair UV е серия ултравиолетови лампи, които се поставят във вентилационните въздуховоди и изчистват вътрешния въздух от микроорганизми“, съобщиха за Инженер.bg от Аква Системи. Тези дезинфекционни системи са предназначени за места с присъствието на много хора.

 • Климатик, радиатор и БГВ с едно единствено външно тяло – запознайте се с термопомпата EHS TDM на Samsung

  Климатик, радиатор и БГВ с едно единствено външно тяло – запознайте се с термопомпата EHS TDM на Samsung

  И Вие ли искате оптимална климатизация на дома ви, която същевременно да е надеждна, енергийно ефективна и компактна? Е, технологичният лидер Samsung има предложение за Вас. „Термопомпата EHS TDM може да работи с вода и с въздух, които се затоплят или охлаждат от едно външно тяло. По този начин става възможно да се комбинират стенни климатици с радиатори или подово отопление, както и да се произвежда битова гореща вода (БГВ)“, коментираха за Инженер.bg от SEACE.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Oventrop разработи свързващи групи за буферен съд и отоплителния кръг – специално за термопомпи

  Oventrop разработи свързващи групи за буферен съд и отоплителния кръг – специално за термопомпи

  Сами по себе си термопомпите представляват решения с външно и с вътрешно тяло, благодарение на които е възможно създаването на ефективно отопление и битова гореща вода. Нека не забравяме обаче, че за да бъдат те присъединени към сградните инсталации, е необходимо допълнително оборудване, което също трябва да ни гарантира надеждност и безопасност. Ето защо днес обръщаме внимание именно на тези продукти, и по-специално на свързващите групи за отоплителен кръг и за буферен резервоар на Oventrop.

 • Fine HVAC 19 от 4М – софтуерно решение за ОВК проектиране с изключително силна 3D визуализация

  Fine HVAC 19 от 4М – софтуерно решение за ОВК проектиране с изключително силна 3D визуализация

  Fine HVAC е продукт на софтуерната компания 4M, специализирана в развоя на доказани решения, основно за строителната индустрия. Представлява софтуер за проектиране на отоплителни, вентилационни и климатични системи, като отскоро на вниманието на ОВК специалистите се предлага най-новата му, 19-та версия. Fine HVAC 19 комбинира дизайн и изчисления в напълно интегрирана среда, пресмятайки необходимите действия за всяка ОВК инсталация, директно от чертежите.

Още от ОВК