Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Oventrop разработи свързващи групи за буферен съд и отоплителния кръг – специално за термопомпи

  Oventrop разработи свързващи групи за буферен съд и отоплителния кръг – специално за термопомпи

  Сами по себе си термопомпите представляват решения с външно и с вътрешно тяло, благодарение на които е възможно създаването на ефективно отопление и битова гореща вода. Нека не забравяме обаче, че за да бъдат те присъединени към сградните инсталации, е необходимо допълнително оборудване, което също трябва да ни гарантира надеждност и безопасност. Ето защо днес обръщаме внимание именно на тези продукти, и по-специално на свързващите групи за отоплителен кръг и за буферен резервоар на Oventrop.

 • Fine HVAC 19 от 4М – софтуерно решение за ОВК проектиране с изключително силна 3D визуализация

  Fine HVAC 19 от 4М – софтуерно решение за ОВК проектиране с изключително силна 3D визуализация

  Fine HVAC е продукт на софтуерната компания 4M, специализирана в развоя на доказани решения, основно за строителната индустрия. Представлява софтуер за проектиране на отоплителни, вентилационни и климатични системи, като отскоро на вниманието на ОВК специалистите се предлага най-новата му, 19-та версия. Fine HVAC 19 комбинира дизайн и изчисления в напълно интегрирана среда, пресмятайки необходимите действия за всяка ОВК инсталация, директно от чертежите.

 • Чиста вода с надеждна циркулация в хотелски комплекси – вижте какво включва системата на Oventrop

  Чиста вода с надеждна циркулация в хотелски комплекси – вижте какво включва системата на Oventrop

  След като с помощта на специалистите от българския офис на Oventrop вече разгледахме примерна схема за осигуряване хигиена на питейната вода, подходяща за многофамилна къща, днес е време да обърнем внимание на по-мащабните сградни комплекси. Как да гарантираме качеството на водата в хотел и какво включва разпределителната система на Oventrop с включена циркулация за предпазване от застояване на водата в инсталациите за битова гореща вода, разкриваме в днешния материал.

 • Всички високоефективни топлообменници с марката Tesy включват патентованата технология, наречена турбулатор

  Всички високоефективни топлообменници с марката Tesy включват патентованата технология, наречена турбулатор

  Знаете ли каква е функцията на топлообменниците в бойлера? А какво е турбулатор? За да изясним тези въпроси, се обърнахме към специалистите от Теси. Българският производител на електрически бойлери и отоплителни уреди е сред водещите в Европа, като производственият капацитет на компанията е 1.5 милиона уреда годишно. Продуктите с марка Tesy се продават в над 54 държави по целия свят, а оборотът на фирмата за 2019 г. надхвърля 72 млн. евро. Ето какво обясниха експертите от Теси пред Инженер.bg.

 • Пазарен дебют на нов мултиканален контролер DEVIreg Multi от Danfoss с обновен и адаптиран софтуер

  Пазарен дебют на нов мултиканален контролер DEVIreg Multi от Danfoss с обновен и адаптиран софтуер

  Въпреки извънредната ситуация, в която е поставен светът, Danfoss не спира да работи и обяви пазарния дебют на нов мултиканален контролер на DEVI! „DEVIreg™ Multi е 7-канален електронен програмируем контролер за монтаж на DIN шина. Хардуерната си част той унаследява от MCX08M2 – доказан продукт от портфолиото на Данфосс, сегмент Хладилна и климатична техника, но тя вече е с обновен и адаптиран софтуер“, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Интерметал: Продължаваме да работим за нашите клиенти и партньори, като сме взели всички мерки за безопасност

  Интерметал: Продължаваме да работим за нашите клиенти и партньори, като сме взели всички мерки за безопасност

  Интерметал, една от най-големите компании у нас, занимаващи се с внос и търговия на материали от неръждаема стомана и компоненти за ОВК и ВиК, продължава да работи активно. „Във връзка с форсмажорните обстоятелства, наложени от разпространението на коронавирус на територията на България, сме предприели всички предписани от държавата мерки за обезопасяване на работните помещения и търговски части”, съобщиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Нова услуга от Вило България гарантира надежден дистанционен сервиз и онлайн комуникация с експерт в реално време

  Нова услуга от Вило България гарантира надежден дистанционен сервиз и онлайн комуникация с експерт в реално време

  Нова сервизна услуга предлага Вило България на своите клиенти. Wilo-Live Assistant ще осигурява онлайн помощ на операторите на помпени системи Wilo, които имат нужда от сервизен техник в периода на извънредната ситуация с COVID-19 у нас. „Приложението осъществява видео- и аудиовръзка с наш колега и ще може да се използва допълнителна опция за скициране и отбелязване в реално време”, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество на производителя.

 • Три предимства, които ще спечелите, ако управлявате Вашата отоплителна система Viessmann с приложението ViCare

  Три предимства, които ще спечелите, ако управлявате Вашата отоплителна система Viessmann с приложението ViCare

  Сигурност, икономичност и безгрижие – това предлагат от Viessmann с тяхното приложение за управление на домашна отоплителна система ViCare. „Благодарение на семплата графична визия на ViCare управлявате Вашето отопление интуитивно и лесно. С него имате контрол върху до 3 отоплителни кръга, като можете да задавате времеви програми за работа на системите“, коментираха за Инженер.bg от Висман – българското дъщерно дружество на немския технологичен лидер.

 • Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Собствениците на Теси и Фикосота инициираха кампания в помощ на Шумен за справяне с кризисната ситуация с COVID-19

  Жечко и Красен Кюркчиеви инициираха благотворителната кампания „Помогни сега“, чиято цел е набирането на средства за ограничаване разпространението и последиците от COVID-19 в Шумен и района. Двамата индустриалци са братя и са собственици на компаниите Теси и Фикосота. Те внесоха една от първите суми по дарителската сметка, като призоваха за същото и своите колеги от местния бизнес. Парите ще се използват за закупуване на консумативи, материали, медицинско оборудване и др.

 • И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  И в условията на епидемия експертите от фирма Рувекс са на разположение на своите клиенти от цялата страна

  Във връзка с извънредната ситуация в страната, доказаната инженерингова и търговска фирма Рувекс съобщи, че продължава да обслужва клиентите си от цялата страна. Българското дружество, специализирано в областта на ОВК техниката, ще работи без директен достъп на външни лица до складовите си бази и търговския отдел, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс. Компанията остава на разположение на всички свои клиенти и партньори.

Още от ОВК