Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Новини

 • Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Въпреки топлата есен, зимата „чука“ на вратата, а студът се усеща все по-ясно в мразовитите ранни утрини и вечери. Един от най-ефективните методи за постигане на комфорт, който се използва от десетилетия, включва използването на отоплителни радиатори. „Радиаторите на италианския производител Cordivari са с изключително елегантен и красив дизайн, а голямото разнообразие от форми и цветове е поредната им положителна черта”, разказаха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Началото на отоплителния сезон „дебне зад ъгъла“ и много домакинства и обществени сгради търсят по-удачен вариант за отопление спрямо миналогодишния. Българската компания Клима КГ, предлага оборудване за отоплителни инсталации, чрез което ефективността им би могла да се повиши. „Оборудването, с което се изгражда една отоплителната инсталация, е от значение не само за изправната ѝ работа, а също така и за нейната рентабилност“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Иновации в отоплението точно преди зимата да ни е връхлетяла! „Немският технологичен лидер Viessmann представи своя интелигентен термостат Viessmann tado°, с помощта на който потребителите могат да оптимизират енергийните си разходи. Комбинацията от специално приложение за SMART устройства и техническа иновативност прави управлението на отоплителните инсталации по-лесно от всякога“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.

 • Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Водещият производител на оборудване за ОВК системи Systemair Group представи наскоро нов корпоративен уебсайт с модерна визия и разширена функционалност, достъпен и на български език. Уебстраницата на Системеър България е с адаптивен и модерен интерфейс, който позволява лесна навигация, включително и през мобилни устройства. Тя дава достъп до подробна и разнообразна информация, разделена е в рубрики, които са организирани така, че да направят работата с платформата максимално бърза и удобна.

 • Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) осезаемо измени начина, по който човекът си взаимодейства с технологиите. „Следвайки тенденциите в дигиталната индустрия, водещият швейцарски производител Belimo разработва иновативни решения, съобразени със стандартите на тази концепция. Сред тези продукти са вентилите Belimo Energy Valve™, които са интегрирани към облачната платформа Belimo Cloud“, разказаха за Инженер.bg от Белимо България.

 • Нови вентилаторни конвектори SysLoop на Systemair поддържат различен микроклимат в отделни зони на една сграда

  Нови вентилаторни конвектори SysLoop на Systemair поддържат различен микроклимат в отделни зони на една сграда

  Systemair обяви пазарния дебют на нови вентилаторни конвектори SysLoop, разработени специално за работа с термопомпи. „Основно тяхно предимство е, че с тях могат да се охлаждат и нагряват едновременно отделни помещения в една сграда. Това прави конвекторите подходящо решение за сгради, в които има различни температурни зони, както и в които е необходимо да се поддържа различен микроклимат, като например търговски центрове, хотели или офиси“, обясниха за Инженер.bg от Системеър България.

 • ТермАдвайс – специалистът в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации

  ТермАдвайс – специалистът в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации

  Имате нужда от разработване на цялостен проект за отоплителните, вентилационните, климатичните и хладилните (ОВКХ) инсталации на вашия нов завод, хале, офис сграда или търговски обект? Търсите високо качество на изпълнение на конкурентни цени и доверен партньор, готов да изслуша вашите изисквания и удовлетвори всички ваши потребности? То тогава ТермАдвайс е вашият избор – експертният съвет в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации!

 • Безплатните приложения от Belimo Valve Sizer и RetroFit правят избора на точния вентил и механизъм по-лесен отвсякога

  Безплатните приложения от Belimo Valve Sizer и RetroFit правят избора на точния вентил и механизъм по-лесен отвсякога

  Имате нужда от подходящ вентил със съответстващия му изпълнителен механизъм? Или пък да замените стар механизъм със съвременно технологично решение? Всичко това вече е повече от лесно. А как ще ни разкажат от фирма Белимо България, която предлага продуктите на водещия швейцарски производител Belimo Automation на родния пазар. „Безплатните приложения Valve Sizer и RetroFit на Belimo могат да направят професионалния ви живот по-лесен“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Юроком 2000: Тръбната система NANO на HP trend – полезният ход за превенция на Легионела и E coli

  Юроком 2000: Тръбната система NANO на HP trend – полезният ход за превенция на Легионела и E coli

  Неведнъж разнищвахме темата за елиминирането и предпазването от Легионела. Специалистите в областта са безкомпромисни – превенция е необходима. Но, наред с температурното и химическото третиране на водите в инсталациите, има ли и друг полезен ход? Отговор на този въпрос дават от фирма Юроком 2000 в лицето на специалната патентована тръбна система NANO на чешкия производител HP trend. Ето какво разказаха пред Инженер.bg от Юроком 2000.

 • Оптимизирано управление на климатични системи с решението DMS 2.5 на Samsung

  Оптимизирано управление на климатични системи с решението DMS 2.5 на Samsung

  Сървърната система за управление на данни Samsung DMS 2.5 позволява да бъдат контролирани централизирано климатични системи с до 256 вътрешни тела. Благодарение на новата си функционалност за автоматичен контрол на съоръженията, тя е по-интелигентна в сравнение с предишни разработки. Samsung DMS 2.5 може да се интегрира към система за сградно управление, или т.нар. BMS, и по този начин да работи в синхрон с останалите сградни инсталации с цел осигуряване на висок комфорт в комбинация с енергийна ефективност.

Още от ОВК