Новини

 • Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Усещането да стъпиш на добре затоплен под в студените зимни дни е безценно. Но как да гарантираме оптималното функциониране на подовото отопление вкъщи? Отговор на този въпрос дават специалистите от фирма Аква Системи. Смесителните групи с трипътен вентил от италианския производител BRV (Bonetti Rubinetterie Valduggia) са предназначени за настройка на нискотемпературен кръг в отоплителна система – например за подово-лъчисто отопление.

 • Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Искате да осигурите оптимален микроклимат в дома си? Но в същото време сте и ценител на изкуството? Тези два въпроса на пръв поглед нямат допирни точки помежду си. Изненадващо обаче те намират общ отговор по отношение на един определен вид продукти, а именно климатиците Artcool Gallery на LG – част от продуктовото портфолио на фирма Интерметал. По какъв начин Artcool Gallery допринасят за това климатът в дома ви да стане по-комфортен, а едновременно с това пространството по-изискано, Инженер.bg научи от доказаната българска търговска компания.

 • Ултразвуков топломер с надграждане на функционалността? Запознайте се със Sensus PolluStat E от Акварор

  Ултразвуков топломер с надграждане на функционалността? Запознайте се със Sensus PolluStat E от Акварор

  Предоставяйки надеждни и прецизни измервателни решения, компанията Sensus, част от групата на Xylem, затвърждава позицията си на лидер в областта на мониторинга на ВиК, ОВК и ел. инсталациите. Партньор на Sensus у нас е доказаното дружество Акварор – Бояджиев и синове, в чието портфолио присъстват ефективните и иновативни уреди от бранда Sensus. Днес, малко след началото на новия отоплителен сезон, Инженер.bg насочва вниманието си към ултразвуковите топломери модел PolluStat E.

 • Системата ThermoClean на Danfoss – ефективна защита срещу разпространението на Легионела

  Системата ThermoClean на Danfoss – ефективна защита срещу разпространението на Легионела

  ThermoClean® е компактно и ефективно системно решение на Danfoss за битово горещо водоснабдяване, което успешно се бори срещу бактерията Легионела. „Системата се предлага в два модела – с отделен съд за реакция или комбиниран буферен съд за съхранение, съдържащ блок за загряване. Агрегатите са оборудвани и със споени или комбинирани пластинчати топлообменници“, разказаха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление.

 • Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Когато избираме климатик за дома си, дали се замисляме за неприятния вятър, който той ще генерира, или за дискомфорта, който би ни създал? От Samusung са обърнали внимание на това и са разработили иновативна технология, която да не позволява образуването на вятър от устройството. Резултат от десетилетия опит и развитие на климатичните решения, технологията Wind-Free™ Cooling на Samsung оптимизира въздушния поток и осигурява комфорт без вятър в помещението.

 • Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Въпреки топлата есен, зимата „чука“ на вратата, а студът се усеща все по-ясно в мразовитите ранни утрини и вечери. Един от най-ефективните методи за постигане на комфорт, който се използва от десетилетия, включва използването на отоплителни радиатори. „Радиаторите на италианския производител Cordivari са с изключително елегантен и красив дизайн, а голямото разнообразие от форми и цветове е поредната им положителна черта”, разказаха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Началото на отоплителния сезон „дебне зад ъгъла“ и много домакинства и обществени сгради търсят по-удачен вариант за отопление спрямо миналогодишния. Българската компания Клима КГ, предлага оборудване за отоплителни инсталации, чрез което ефективността им би могла да се повиши. „Оборудването, с което се изгражда една отоплителната инсталация, е от значение не само за изправната ѝ работа, а също така и за нейната рентабилност“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Иновации в отоплението точно преди зимата да ни е връхлетяла! „Немският технологичен лидер Viessmann представи своя интелигентен термостат Viessmann tado°, с помощта на който потребителите могат да оптимизират енергийните си разходи. Комбинацията от специално приложение за SMART устройства и техническа иновативност прави управлението на отоплителните инсталации по-лесно от всякога“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.

 • Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Водещият производител на оборудване за ОВК системи Systemair Group представи наскоро нов корпоративен уебсайт с модерна визия и разширена функционалност, достъпен и на български език. Уебстраницата на Системеър България е с адаптивен и модерен интерфейс, който позволява лесна навигация, включително и през мобилни устройства. Тя дава достъп до подробна и разнообразна информация, разделена е в рубрики, които са организирани така, че да направят работата с платформата максимално бърза и удобна.

 • Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) осезаемо измени начина, по който човекът си взаимодейства с технологиите. „Следвайки тенденциите в дигиталната индустрия, водещият швейцарски производител Belimo разработва иновативни решения, съобразени със стандартите на тази концепция. Сред тези продукти са вентилите Belimo Energy Valve™, които са интегрирани към облачната платформа Belimo Cloud“, разказаха за Инженер.bg от Белимо България.

Още от ОВК