Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Комфортна и безшумна среда с най-компактния вътрешен модул за охлаждане на Samsung

  Професионалните климатични системи на Samsung Electronics за търговски и жилищни обекти използват модерни технологии, чрез които намаляват консумацията на енергия и текущите разходи, работейки безшумно и осигурявайки оптимален комфорт при максимална ефективност. Един от ярките примери за това е най-компактният вътрешен модул за охлаждане в целия свят – еднопосочната касета FCU Chiller. Благодарение на тънкия си и компактен дизайн, климатикът е подходящ за всеки тип интериор.

 • Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Системите MiNi SMMS-e от Toshiba – високоефективно решение за оптимален климат

  Новите MiNi SMMS-e системи с по-висока мощност позволяват енергийно ефективно охлаждане, отопление и производство на топла вода на множество помещения чрез единно компактно техническо решение за по-голяма гъвкавост при инсталация. Toshiba, световен лидер в областта на високоефективните и висококачествени ОВК системи за търговски и битови приложения, обяви дебюта на най-новите модели от серията системи с променлив поток на хладилния агент (VRF).

 • Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Hoval обяви пазарния дебют на нов котел UltraGas® 1550, съчетаващ изключителна мощност в компактна конструкция

  Доказаната серия газови кондезационни котли на Hoval вече има ново попълнение. UltraGas® 1550 предлага изключителна мощност от 1550 kW и ефективност, като същевременно изисква много по-малко от половината площ, в сравнение с други газови котли със същата мощност. Повече за новия модел пред Инженер.bg разказаха от българския офис на производителя. UltraGas® 1550 е подходящ за отопление на големи жилищни комплекси, производствени, логистични сгради, спортни и търговски центрове.

 • Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Термопомпи – новата продуктова линия на TESY

  Основни цели при разработването на нови уреди за отопление и битово горещо водоснабдяване на доказаната българска компания Теси винаги са били осигуряване на максимален комфорт, нисък разход на електроенергия и грижа за околната среда. От тази година в портфолиото на компанията фигурират термопомпени бойлери, които са нашият отговор на директивите на Европейския съюз за ефективно използване на енергията и драстично намаляване на вредните емисии, характерни при ползването на горива като въглища, газ, дърва и дървесни продукти.

 • Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  „При изграждането на най-добрата отоплителна система е необходимо на разположение да бъде надежден помощник, който да гарантира контрола на климатичните условия в дома. Такъв е безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell, който се грижи не само за благоприятния микроклимат в жилището, но и за това сметките за енергия да бъдат по-малки“, разказаха пред Инженер.bg от утвърдената българска търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс.

 • Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Осигурете стабилна работа на подовото отопление със смесителните групи BRV от Аква Системи

  Усещането да стъпиш на добре затоплен под в студените зимни дни е безценно. Но как да гарантираме оптималното функциониране на подовото отопление вкъщи? Отговор на този въпрос дават специалистите от фирма Аква Системи. Смесителните групи с трипътен вентил от италианския производител BRV (Bonetti Rubinetterie Valduggia) са предназначени за настройка на нискотемпературен кръг в отоплителна система – например за подово-лъчисто отопление.

 • Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Пренесете духа на изкуството в дома си с климатиците Artcool Gallery от Интерметал

  Искате да осигурите оптимален микроклимат в дома си? Но в същото време сте и ценител на изкуството? Тези два въпроса на пръв поглед нямат допирни точки помежду си. Изненадващо обаче те намират общ отговор по отношение на един определен вид продукти, а именно климатиците Artcool Gallery на LG – част от продуктовото портфолио на фирма Интерметал. По какъв начин Artcool Gallery допринасят за това климатът в дома ви да стане по-комфортен, а едновременно с това пространството по-изискано, Инженер.bg научи от доказаната българска търговска компания.

 • Ултразвуков топломер с надграждане на функционалността? Запознайте се със Sensus PolluStat E от Акварор

  Ултразвуков топломер с надграждане на функционалността? Запознайте се със Sensus PolluStat E от Акварор

  Предоставяйки надеждни и прецизни измервателни решения, компанията Sensus, част от групата на Xylem, затвърждава позицията си на лидер в областта на мониторинга на ВиК, ОВК и ел. инсталациите. Партньор на Sensus у нас е доказаното дружество Акварор – Бояджиев и синове, в чието портфолио присъстват ефективните и иновативни уреди от бранда Sensus. Днес, малко след началото на новия отоплителен сезон, Инженер.bg насочва вниманието си към ултразвуковите топломери модел PolluStat E.

 • Системата ThermoClean на Danfoss – ефективна защита срещу разпространението на Легионела

  Системата ThermoClean на Danfoss – ефективна защита срещу разпространението на Легионела

  ThermoClean® е компактно и ефективно системно решение на Danfoss за битово горещо водоснабдяване, което успешно се бори срещу бактерията Легионела. „Системата се предлага в два модела – с отделен съд за реакция или комбиниран буферен съд за съхранение, съдържащ блок за загряване. Агрегатите са оборудвани и със споени или комбинирани пластинчати топлообменници“, разказаха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление.

 • Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Когато избираме климатик за дома си, дали се замисляме за неприятния вятър, който той ще генерира, или за дискомфорта, който би ни създал? От Samusung са обърнали внимание на това и са разработили иновативна технология, която да не позволява образуването на вятър от устройството. Резултат от десетилетия опит и развитие на климатичните решения, технологията Wind-Free™ Cooling на Samsung оптимизира въздушния поток и осигурява комфорт без вятър в помещението.

Още от ОВК