Новини

 • Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Международният технологичен концерн Liebherr неизменно следва мотото си „Ние сме иновативни“. Доказателство за това е престижната награда „Best Ideas and Innovation Management“ (Най-добри идеи и управление на иновациите), която компанията спечели през септември 2017 г. „Това е пътят, по който се развива и дивизията Домакински уреди“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица, българското дружество на световния производител.

 • Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Водещият доставчик на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация – фирма Интерметал, разшири своето портфолио с нови размери алуминиеви радиатори от серия Kalis. Те са производство на утвърдената италианска компания Radiatori 2000, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Серията Kalis включва екструдирани алуминиеви радиатори, които представляват оптимално съчетание между практичност и добра мощност.

 • Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Утвърденият немски производител на отоплителна и климатична техника Kampmann допълни своята серия подови вентилаторни конвектори Katherm с иновативен продукт – Katherm QK nano, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага решенията на Kampmann на българския пазар. Katherm QK nano е по-малкият „брат“ на добре познатия конвектор Katherm QK. Независимо от своите „нано“ размери, този конвектор предлага модерна визия и много добри експлоатационни характеристики.

 • ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  Италианската компания Thermocold, лидер в разработването, производството и предлагането на системи за отопление, вентилация и климатизация, представи нова гама модулни водоохлаждащи агрегати Domino XEA II, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, партньор на италианската компания. Гамата Domino XEA II включва водоохлаждащи агрегати с модулна конструкция и много компактни размери. Те са много подходящи в приложения с ограничено пространство.

 • Вило България дава старт на своята есенна кампания с мото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващи помпи Wilo“

  Вило България дава старт на своята есенна кампания с мото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващи помпи Wilo“

  Есента е на прага и Вило България обяви началото на своята традиционна есенна кампания. „Тази година тя ще се проведе в периода от 1 септември до 1 декември 2018 г. под мотото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващите помпи на Wilo“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. В рамките на кампанията, всеки клиент, които се довери на енергоспестяващите помпи Yonos PICO, Star-Z NOVA и Yonos MAXO на Wilo и изпълни съответните условия, ще получи полезен подарък – ролетка или тръбен ключ.

 • Булклима: VRF системата AIRSTAGE V-II на Fujitsu General Limited предлага енергийна ефективност, удобство и гъвкавост

  Булклима: VRF системата AIRSTAGE V-II на Fujitsu General Limited предлага енергийна ефективност, удобство и гъвкавост

  AIRSTAGE V-II е модулен тип VRF система, подходяща за охлаждане и отопление на жилищни и еднофамилни сгради, високи офис сгради, складови помещения, училища, хотели, къщи за гости, изложбени зали и др. Системата е разработка на японския концерн Fujitsu General Limited, чиито технически решения на българския пазар предлага утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Булклима. При тези климатични системи са приложени последните технологични новости в областта.

 • Термостатът Danfoss Eco бе отличен с награда за дизайн Red Dot Awards

  Термостатът Danfoss Eco бе отличен с награда за дизайн Red Dot Awards

  Danfoss, водещ разработчик на продукти и цялостни решения за отопление и охлаждане, грабна приза Red Dot Awards за високото качество на дизайна и творческите постижения в термостата Danfoss Eco, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Напредналите интелигентни системи за отопление обикновено изискват голяма инвестиция, което ограничава приложимостта им при масовия потребител. С Bluetooth и мобилно смарт приложение, Danfoss Eco е точно такъв продукт, но насочен към обикновените потребители”, допълниха от Данфосс.

 • Висман България с нов адрес в модерната бизнес сграда Вертиго Бизнес Тауър

  Висман България с нов адрес в модерната бизнес сграда Вертиго Бизнес Тауър

  Висман България, дъщерно дружество на един от водещите производители на отоплителна, вентилационна и климатична техника в света - немската компания Viessmann, вече посреща клиенти и партньори в нова елитна бизнес сграда, находяща се на бул. „България“ в София. „Новият ни дом се намира във Вертиго Бизнес Тауър, която е призната от немската строителна компания Schüco International KG за една от 12-те най-добри сгради в Европа. Тя ни осигурява необходимите удобство и простор ”, съобщиха за Инженер.bg от Висман България.

 • Системите ERV Plus на Samsung Electronics възстановяват до 70% от отпадната енергия от вентилационни системи

  Системите ERV Plus на Samsung Electronics възстановяват до 70% от отпадната енергия от вентилационни системи

  Възможностите за оползотворяване на енергията от вентилационните системи носят редица ползи, например по-ниски енергийни разходи, по-висока ефективност и мн.др. „Системата ERV Plus на световноизвестния концерн Samsung Electronics позволява да се сведат до минимум загубите на енергия, като в същото време в помещенията се осигури непрекъснат приток на пресен въздух“, информираха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Фирма Джи Ойл Експерт предлага просторна сграда под наем в индустриалната част на Нови Искър

  Фирма Джи Ойл Експерт предлага просторна сграда под наем в индустриалната част на Нови Искър

  Джи Ойл Експерт, утвърдена българска търговска и инженерингова фирма в областта на металообработващата промишленост, отдава под наем масивна двуетажна сграда в гр. Нови Искър. „Локацията е стратегическа, в близост до София, което я прави привлекателна за развитие на различни дейности“, съобщиха за Инженер.bg oт компанията. Голямо предимство на местоположението на сградата, която се предоставя под наем, е, че се намира в индустриалната част на град Нови Искър.

Още от ОВК