Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Не позволявайте на вятъра да се настани в дома ви с технологията Wind-Free™ от Samsung

  Когато избираме климатик за дома си, дали се замисляме за неприятния вятър, който той ще генерира, или за дискомфорта, който би ни създал? От Samusung са обърнали внимание на това и са разработили иновативна технология, която да не позволява образуването на вятър от устройството. Резултат от десетилетия опит и развитие на климатичните решения, технологията Wind-Free™ Cooling на Samsung оптимизира въздушния поток и осигурява комфорт без вятър в помещението.

 • Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Уют, комфорт, топлина и стил с дизайнерските радиатори Cordivari от ТермоДизайнТотал

  Въпреки топлата есен, зимата „чука“ на вратата, а студът се усеща все по-ясно в мразовитите ранни утрини и вечери. Един от най-ефективните методи за постигане на комфорт, който се използва от десетилетия, включва използването на отоплителни радиатори. „Радиаторите на италианския производител Cordivari са с изключително елегантен и красив дизайн, а голямото разнообразие от форми и цветове е поредната им положителна черта”, разказаха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Началото на отоплителния сезон „дебне зад ъгъла“ и много домакинства и обществени сгради търсят по-удачен вариант за отопление спрямо миналогодишния. Българската компания Клима КГ, предлага оборудване за отоплителни инсталации, чрез което ефективността им би могла да се повиши. „Оборудването, с което се изгражда една отоплителната инсталация, е от значение не само за изправната ѝ работа, а също така и за нейната рентабилност“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Иновации в отоплението точно преди зимата да ни е връхлетяла! „Немският технологичен лидер Viessmann представи своя интелигентен термостат Viessmann tado°, с помощта на който потребителите могат да оптимизират енергийните си разходи. Комбинацията от специално приложение за SMART устройства и техническа иновативност прави управлението на отоплителните инсталации по-лесно от всякога“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.

 • Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Водещият производител на оборудване за ОВК системи Systemair Group представи наскоро нов корпоративен уебсайт с модерна визия и разширена функционалност, достъпен и на български език. Уебстраницата на Системеър България е с адаптивен и модерен интерфейс, който позволява лесна навигация, включително и през мобилни устройства. Тя дава достъп до подробна и разнообразна информация, разделена е в рубрики, които са организирани така, че да направят работата с платформата максимално бърза и удобна.

 • Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Интегрирането на вентилите Energy Valve™ в облачното пространство на Belimo прави работата им абсолютно „прозрачна“

  Концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) осезаемо измени начина, по който човекът си взаимодейства с технологиите. „Следвайки тенденциите в дигиталната индустрия, водещият швейцарски производител Belimo разработва иновативни решения, съобразени със стандартите на тази концепция. Сред тези продукти са вентилите Belimo Energy Valve™, които са интегрирани към облачната платформа Belimo Cloud“, разказаха за Инженер.bg от Белимо България.

 • Нови вентилаторни конвектори SysLoop на Systemair поддържат различен микроклимат в отделни зони на една сграда

  Нови вентилаторни конвектори SysLoop на Systemair поддържат различен микроклимат в отделни зони на една сграда

  Systemair обяви пазарния дебют на нови вентилаторни конвектори SysLoop, разработени специално за работа с термопомпи. „Основно тяхно предимство е, че с тях могат да се охлаждат и нагряват едновременно отделни помещения в една сграда. Това прави конвекторите подходящо решение за сгради, в които има различни температурни зони, както и в които е необходимо да се поддържа различен микроклимат, като например търговски центрове, хотели или офиси“, обясниха за Инженер.bg от Системеър България.

 • ТермАдвайс – специалистът в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации

  ТермАдвайс – специалистът в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации

  Имате нужда от разработване на цялостен проект за отоплителните, вентилационните, климатичните и хладилните (ОВКХ) инсталации на вашия нов завод, хале, офис сграда или търговски обект? Търсите високо качество на изпълнение на конкурентни цени и доверен партньор, готов да изслуша вашите изисквания и удовлетвори всички ваши потребности? То тогава ТермАдвайс е вашият избор – експертният съвет в отоплителните, вентилационни, климатични и хладилни инсталации!

 • Безплатните приложения от Belimo Valve Sizer и RetroFit правят избора на точния вентил и механизъм по-лесен отвсякога

  Безплатните приложения от Belimo Valve Sizer и RetroFit правят избора на точния вентил и механизъм по-лесен отвсякога

  Имате нужда от подходящ вентил със съответстващия му изпълнителен механизъм? Или пък да замените стар механизъм със съвременно технологично решение? Всичко това вече е повече от лесно. А как ще ни разкажат от фирма Белимо България, която предлага продуктите на водещия швейцарски производител Belimo Automation на родния пазар. „Безплатните приложения Valve Sizer и RetroFit на Belimo могат да направят професионалния ви живот по-лесен“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Юроком 2000: Тръбната система NANO на HP trend – полезният ход за превенция на Легионела и E coli

  Юроком 2000: Тръбната система NANO на HP trend – полезният ход за превенция на Легионела и E coli

  Неведнъж разнищвахме темата за елиминирането и предпазването от Легионела. Специалистите в областта са безкомпромисни – превенция е необходима. Но, наред с температурното и химическото третиране на водите в инсталациите, има ли и друг полезен ход? Отговор на този въпрос дават от фирма Юроком 2000 в лицето на специалната патентована тръбна система NANO на чешкия производител HP trend. Ето какво разказаха пред Инженер.bg от Юроком 2000.

Още от ОВК