Новини

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Бойлерите MaxEau на TESY – повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот

  Бойлерите MaxEau на TESY – повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот

  Серията бойлери MaxEau на утвърдената българска компания TESY е разработена в съответствие с европейските стандарти за безопасност и най-високите изисквания за качество. В MaxEau са интегрирани патентовани иновативни решения, разработени от нашия екип, които ги превръщат в енергийно-ефективни уреди с конструкция, осигуряваща повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот. Бойлерите се предлагат в две изпълнения. Бойлерите от тази серия са оптимално решение за свързване в цялостна система с алтернативни източници на енергия.

 • Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Въздухът, водата и храната са основа на човешкото съществуване. А питейната вода всъщност е най-важният продукт за нашето хранене. Тъй като е обект на строги указания и контрол, всеки човек би следвало да има достъп до висококачествена питейна вода. Застоялата вода зад водомера, старите или извънгабаритни резервоари за съхранение, както и лошо изолираните тръбопроводи обаче, са отлични „домакини“, благоприятстващи развитието на вредни патогенни бактерии.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

 • Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  На изложението за енергийна ефективност EE & BE, което се проведе паралелно с MachTech & InnoTech Expo 2019, участие взе и фирма Рувекс с атрактивни съоръжения, решаващи редица проблеми, свързани с отоплението и климатизацията. Компанията предлага уреди на производители като De Dietrich, Domusa Teknik, Global и др. „Търсейки съвършенство, Рувекс винаги е новатор в бранша и така успява да е в крак с бъдещите технически и пазарни тенденции“, разказаха от компанията за Инженер.bg.

 • Булклима: Kaisai обяви пазарния дебют на нови въздушни завеси с елегантен дизайн и усъвършенствани характеристики

  Булклима: Kaisai обяви пазарния дебют на нови въздушни завеси с елегантен дизайн и усъвършенствани характеристики

  И през 2019 г. продуктовото портфолио на доказаната полска компания Kaisai Еurope бе разширено с нови модели въздушни завеси Platinum New, които се отличават с елегантен дизайн и лесен монтаж. „Подобрената им визия и високата ефективност ги правят лесни за интегриране във всеки интериор, затова са предпочитано решение от архитекти, интериорни дизайнери и взискателни клиенти“, споделиха от фирма Булклима, която предлага изделията на Kaisai у нас.

 • България Терм: Система за домашна автоматизация WATTS® Vision осигурява комфорт при оптимален разход на енергия

  България Терм: Система за домашна автоматизация WATTS® Vision осигурява комфорт при оптимален разход на енергия

  Най-високо ниво на комфорт у дома, при това с максимална икономия на енергия? Вече е напълно възможно с новата система WATTS® Vision® за домашна автоматизация. Повече за найните възможности и предимства Инженер.bg научи от България Терм. „Системата е разработка на нашия дългогодишен партньор Watts Industries Italia. Тя е изключително гъвкава и може лесно да бъде разширявана с широка гама от продукти“, заявиха от българската компания.

 • Рувекс: Изключителен дизайн и висока ефективност, осигурени от радиаторите Global VOX

  Рувекс: Изключителен дизайн и висока ефективност, осигурени от радиаторите Global VOX

  Иновативна технология и изключителен дизайн – този нов продукт на компанията Global осигурява най-доброто от това, което един радиатор може да даде. Дългият им експлоатационен живот, лесният монтаж и сертификатът за качество ги превръщат в едно изключително конкурентно решение за радиаторно отопление. Елегантният дизайн удовлетворява изискванията както на крайния потребител, така и на всеки архитект и интериорен дизайнер, споделиха за Инженер.bg от фирма Рувекс.

 • Новото поколение термопомпи UltraSource на Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия

  Новото поколение термопомпи UltraSource на Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия

  На 24 април 2019 г. целият свят ще отбележи 24-ия Международен ден на осведомеността относно шума. Събитието е създадено от Центъра за изслушване и комуникация (CHC) през 1996 г., за да ни насърчи да вземаме мерки относно контрола върху шума на местата, на които работим и живеем, а децата ни учат и играят. Като компания, отговорна към околната среда и здравето, Hoval подкрепя инициативата и се стреми непрекъснато да оптимизира своите продукти, така че да са максимално безопасни и щадящи.

 • Ви Ей Си България: Умно отопление от Schwank, осигурено с комуникационната технология ModBus

  Ви Ей Си България: Умно отопление от Schwank, осигурено с комуникационната технология ModBus

  Със стандартното внедряване на автоматично управление IC 4000 във всички нови системи на Schwank, компанията засвидетелства огромната важност, която има автоматизацията в разработването на съвременни решения за отопление. Новото управление IC 4000 формира „мозъка“ на всяка отоплителна система на Schwank. Посредством технологията ModBus, приборите могат лесно да бъдат свързани към централна управляваща система и да работят комбинирано с множество устройства.

Още от ОВК