Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Ви Ей Си България: Умно отопление от Schwank, осигурено с комуникационната технология ModBus

  Ви Ей Си България: Умно отопление от Schwank, осигурено с комуникационната технология ModBus

  Със стандартното внедряване на автоматично управление IC 4000 във всички нови системи на Schwank, компанията засвидетелства огромната важност, която има автоматизацията в разработването на съвременни решения за отопление. Новото управление IC 4000 формира „мозъка“ на всяка отоплителна система на Schwank. Посредством технологията ModBus, приборите могат лесно да бъдат свързани към централна управляваща система и да работят комбинирано с множество устройства.

 • Вътрешни климатични тела за скрит канален монтаж на Samsung – невидим, но неуморен експерт в постигането на комфорт

  Вътрешни климатични тела за скрит канален монтаж на Samsung – невидим, но неуморен експерт в постигането на комфорт

  Климатичните системи на Samsung са с доказано високо качество и са проектирани да работят оптимално при всякакви климатични условия, като осигуряват висок комфорт и през четирите сезона. Климатичните тела за скрит канален монтаж Samsung Slim Duct, MSP Duct и HSP Duct са високоефективни, с оптимален дебит на въздуха и с основание могат да се разглеждат като едно от най-желаните технически решения от интериорните дизайнери, тъй като работят безотказно, но остават скрити над окачен таван.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Иновативният софтуер Heat Selector вече е с интерфейс на български език

  Данфосс, сегмент Отопление: Иновативният софтуер Heat Selector вече е с интерфейс на български език

  Данфосс, сегмент Отопление, представя пред клиентите и партньорите си от цялата страна иновативната програма за избор на оборудване Heat Selector. Многократно доказал своите качества, софтуерът вече официално е наличен на български език. „По този начин той се превърна в първата подобна програма на нашия пазар, която работи с интерфейс на родния ни език. Това ще улесни неимоверно всички проектанти и клиенти на Danfoss в България“, коментираха от дружеството.

 • Електрическите бойлери BelliSlimo на TESY с дебют на изложението Aquatherm Moscow 2019

  Електрическите бойлери BelliSlimo на TESY с дебют на изложението Aquatherm Moscow 2019

  Aquatherm Moscow е водещо международно изложение и една от най-големите бизнес платформи за демонстрация на последните постижения в областта на битовото и промишлено отопление, водопроводните системи, климатизацията, оборудването за басейни, сауни и бани. През февруари тази година TESY взе участие в 23-ото издание на престижния форум, където за пръв път представи BelliSlimo – най-новото попълнение в продуктовата гама електрическите бойлери TESY Cloud с управление през интернет.

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • Фирма Бандени посреща пролетта, анонсирайки напълно обновените си корпоративни сайт и визия

  Фирма Бандени посреща пролетта, анонсирайки напълно обновените си корпоративни сайт и визия

  Казват, че през март Баба Марта изтупвала зимния си дюшек, за да се подготви за пролетта. Тогава падал и последният сняг за годината. Със същото старание и усърдие за новия сезон се подготвиха и от фирма Бандени! Българската компания е специализирана в предоставянето на цялостни технически решения за всички индустриални области и в сферата на строителството, и вече посреща виртуално клиентите си с напълно обновен сайт и нова визия.

 • Промивна станция Oventrop Regudrain предотвратява развитието на Легионела

  Промивна станция Oventrop Regudrain предотвратява развитието на Легионела

  Поради ниската температура, която се поддържа в повечето системи за БГВ, и студената вода във водопроводната мрежа се създава благоприятна среда за развитие на бактерията Легионела, която е животозастрашаваща за човешкия организъм. Промивната станция Oventrop Regudrain избягва застояването на топла и студена питейна вода в тръбните участъци с недостатъчен поток и по този начин се избягва повишеният риск от развитието на Легионела в системите за питейна вода, които не се използват за дълъг период от време.

 • Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Високотемпературните термопомпи Sherpa AquaDue гарантират до 75 °С битова гореща вода и разполагат с двустепенен електрически нагревател, с което се намалява необходимостта от използване на високообемен бойлер. Поради високата температура, която поддържа този тип съоръжение, инсталацията за отопление и БГВ е предпазена от развитието на микроорганизми, които са опасни за човешкото здраве и живот, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима.

 • Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Оптималният микроклимат в големи търговски, индустриални или административни сгради е въпрос с повишена трудност, особено ако решението трябва да отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност и логично – да бъде финансово изгодно. От фирма Аква Системи представят на вниманието на читателите на Инженер.bg именно такова решение в лицето на въздушните завеси Wing на техния партньор – полския производител на ОВК решения – VTS Group.

 • Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Мечтали ли сте си някога да извършвате по няколко неща едновременно? Например, докато си почивате на дивана, без да мърдате от него, да включите парното или да настроите желаната от вас температура. Всичко това е възможно. Данфосс сбъдва мечти! От компанията предлагат иновативно и ефективно решение за интелигентен дом – Danfoss Link™ и Danfoss Eco™. Как се работи с новите продукти?

Още от ОВК