Новини

 • Vitovalor - новото високоефективно решение на Viessmann за едновременно производство на топлина и електроенергия

  Vitovalor - новото високоефективно решение на Viessmann за едновременно производство на топлина и електроенергия

  Отоплителна система, съчетаваща производството на топлинна и електроенергия, е сред най-новите предложения на водещия производител на оборудване за отопление, вентилация и климатизация – Viessmann, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Vitovalor е иновативна отоплителна система, която е оборудвана с горивни клетки. Това дава възможност на собствениците на жилища да генерират електричество, докато отопляват домовете си.

 • Интерметал: Термопомпите LG Therma V гарантират добър топлинен комфорт с грижа за околната среда

  Интерметал: Термопомпите LG Therma V гарантират добър топлинен комфорт с грижа за околната среда

  Осигуряването на комфортна температура в дома формира сериозна част от общите разходи на всяко домакинство. Предвид този факт, производителите на отоплителна и охладителна техника се стремят да предлагат енергийно-ефективни решения, постигащи оптимален комфорт с възможно най-ниските разходи. Термопомпите въздух – вода Therma V на LG са създадени именно с тази цел. Те могат да осигурят добър топлинен комфорт в дома, като в същото време допринасят за намаляване на сметките.

 • Булклима: Alfea Extensa AI – новата серия термопомпи на Atlantic с възможност за управление от разстояние

  Булклима: Alfea Extensa AI – новата серия термопомпи на Atlantic с възможност за управление от разстояние

  Инверторните нискотемпературни термопомпи Alfea Extensa AI са сред най-новите предложения на френската компания Groupe Atlantic, утвърден производител на решения за отопление, вентилация, климатизация и подгряване на вода, разработени в съответствие с тенденцията за по-голяма свързаност между устройствата, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, която е единствен дистрибутор за България на термопомпите с марка Atlantic.

 • UltraSource – новата компактна и много тиха термопомпа от Hoval

  UltraSource – новата компактна и много тиха термопомпа от Hoval

  Hoval е не само световно признат производител на отоплителна и климатична техника, но и един от основните двигатели и иноватори в областта на ОВК решенията. „Представеният наскоро от компанията нов модел термопомпа Hoval UltraSource е поредното доказателство за това. Hoval инсталира първата си термопомпа през далечната 1975 г. Новият модел UltraSource отразява този над 40-годишен опит в областта“, коментираха за Инженер.bg от Ховал България. Hoval UltraSource e високоефективна термопомпа за еднофамилни къщи, която сега дава още повече предимства.

 • Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бизнесът умее да цени „отличниците“, а белег за това са редицата класации и призове на браншовите организации и медиите, които вълнуват целия индустриален свят. Едно от българските производства, коeто e носител на не една престижна награда е Бер-Хелла Термоконтрол, подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). „Отличията, които спечелихме, са израз на признание за дейността на българското дружество“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Известен факт е, че осигуряването на свеж въздух в дома е от изключително важно значение за това да се чувстваме добре. Тази задача обикновено се поверява на вентилационната система, която се грижи в дома ни да влиза достатъчно количество пресен въздух, и то с подходящата температура. Сърцето на вентилационната система е вентилаторът. Той е този, който осигурява достатъчно количество пресен въздух. Оптималното й функциониране обаче зависи и от наличието на добра система за управление.

 • Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro е система за производство на топла вода, в която е заложена съвсем нова концепция. Тя се състои от три ключови елемента - DVI компресор, технология за инжектиране на пара и турбо интеркулер, които гарантират отличните ѝ експлоатационни характеристики. „Системата Samsung DVM Hydro е гъвкава и ефективна. Тя може да осигури топла вода с температура 50 °C или 80 °C, в зависимост от избрания модел, информираха за Инженер.bg от SEACE.

 • Интелигентният термостат Danfoss Eco - сред финалистите в Danish Design Award

  Интелигентният термостат Danfoss Eco - сред финалистите в Danish Design Award

  Електронният радиаторен термостат Danfoss Eco на световния лидер в областта на решенията за отопление и охлаждане Danfoss е сред финалистите за Датската награда за дизайн - Danish Design Award, в категория „Сградни продукти“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас. „Danish Design Award е международна награда за дизайн, присъждана ежегодно от Организацията на дизайн на Дания (Design Danmark) и Датския център за дизайн (Danish Design Centre). Нейната задача е да демонстрира важността и въздействието, които дизайнът оказва.

 • Победителите от кампанията на Wilo за помпи Atmos PICO бяха част от публиката на мача Боруся Дортмунд - Хановер 96

  Победителите от кампанията на Wilo за помпи Atmos PICO бяха част от публиката на мача Боруся Дортмунд - Хановер 96

  Двамата победители от есенната промоционална кампания на Вило България за помпи Atmos PICO се завърнаха от своето посещение в гр. Дортмунд, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения немски производител. „Господин Камбуров и г-н Данчев имаха възможност да посетят завода на Wilo в града и да бъдат част от ВИП зрителите, наблюдаващи един от домакинските мачове на отбора от немската Бундеслига - Борусия Дортмунд, с тима на Хановер.

 • Станция за промиване Regudrain Duo и трипътен вентил Tri-CTR на Oventrop победители в Iconic Awards 2018

  Станция за промиване Regudrain Duo и трипътен вентил Tri-CTR на Oventrop победители в Iconic Awards 2018

  Два продукта на утвърдения европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop бяха обявени от Германския съвет по дизайн за победители в конкурса „Iconic Awards 2018: Innovative Interior”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на компанията у нас. Отличените продукти са станцията за химическо промиване Regudrain Duo и трипътният разпределителен и смесителен вентил Tri-CTR, които спечелиха наградата със своето високо качество, дизайн и функционалност.

Още от ОВК