Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  Искате да се срещнете лично с мениджър от водеща компания? Любопитни сте да научите повече за неговата работа? Сега е моментът да действате! „Включете се в кампанията „Обядвай с шефа на ...“. Данфосс България е сред компаниите, които се включиха в инициативата, в рамките на която ще имате възможност да се запознаете с търговския ни директор – г-н Боян Кусаров“, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление, част от датската група Danfoss.

 • Видео: Осигурете си сигурност, енергийна ефективност и икономичност със зоновите вентили QCV от Belimo

  Видео: Осигурете си сигурност, енергийна ефективност и икономичност със зоновите вентили QCV от Belimo

  Ново от Belimo! Продуктовата серия вентили Belimo ZoneTight™ вече е разширена с нови вариации на зоновите вентили QCV. Сега QCV се предлагат и с външна резба, като намират още по-широко приложение и се отличават с по-висока ефективност на работа. Вентилите от серията са подходящи за вентилаторни радиатори, подово отопление, вентилаторни конвектори, котли, зонови нагреватели и охладители, охладителни тавани и греди, както и термопомпи.

 • Топло- и електроенергийни съоръжения на Viessmann осигуряват комфорт и висока ефективност в медицински център в Бавария

  Топло- и електроенергийни съоръжения на Viessmann осигуряват комфорт и висока ефективност в медицински център в Бавария

  Сред спиращи дъха гледки към Алпите, в слънчева Бавария, се намира градчето Bad Wiessee. То е известно с лековитите си води и ежегодно към него, още от далечната 1912 г. до наши дни, се стичат многобройни туристи. През последните години Bad Wiessee се позиционира като популярна СПА дестинация. Именно там е изграден впечатляващият болничен комплекс за рехабилитация и възстановяване Medical Park St. Hubertus. Собственик на базата е компанията Medical Park AG.

 • Изборът на продукти за разпределение на въздуха вече е много по-лесен със Systemair Dеsign

  Изборът на продукти за разпределение на въздуха вече е много по-лесен със Systemair Dеsign

  Огромно разнообразие от продукти с различни характеристики, приложна област и степен на автоматизация – това накратко е продуктовата листа на доказания шведски производител на цялостни решения за вентилация, отопление и климатизация Systemair. Но как да се ориентират клиентите на компанията в този „океан“ от продукти и предложения? Как да направят правилния избор? С тази цел от развойния екип на компанията са разработили Systemair Dеsign, за който ще ви разкажем в настоящия материал.

 • Клима КГ: Държим на подбраните материали и съоръженията, с които произвеждаме нашето вентилационно оборудване

  Клима КГ: Държим на подбраните материали и съоръженията, с които произвеждаме нашето вентилационно оборудване

  Клима КГ ЕООД e българска производствена компания, специализирана в областта на вентилационната, климатичната и отоплителната техника. Фирмата произвежда елементи от поцинкована ламарина и вентилационно оборудване. „Държим на подбраните материали и съоръженията, с които работим. Производствената ни база е оборудвана със съвременни машини, което гарантира реализирането на висококачествена продукция на конкурентни цени“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Бойлерите MaxEau на TESY – повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот

  Бойлерите MaxEau на TESY – повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот

  Серията бойлери MaxEau на утвърдената българска компания TESY е разработена в съответствие с европейските стандарти за безопасност и най-високите изисквания за качество. В MaxEau са интегрирани патентовани иновативни решения, разработени от нашия екип, които ги превръщат в енергийно-ефективни уреди с конструкция, осигуряваща повече топла вода и по-дълъг експлоатационен живот. Бойлерите се предлагат в две изпълнения. Бойлерите от тази серия са оптимално решение за свързване в цялостна система с алтернативни източници на енергия.

 • Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Въздухът, водата и храната са основа на човешкото съществуване. А питейната вода всъщност е най-важният продукт за нашето хранене. Тъй като е обект на строги указания и контрол, всеки човек би следвало да има достъп до висококачествена питейна вода. Застоялата вода зад водомера, старите или извънгабаритни резервоари за съхранение, както и лошо изолираните тръбопроводи обаче, са отлични „домакини“, благоприятстващи развитието на вредни патогенни бактерии.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

 • Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  На изложението за енергийна ефективност EE & BE, което се проведе паралелно с MachTech & InnoTech Expo 2019, участие взе и фирма Рувекс с атрактивни съоръжения, решаващи редица проблеми, свързани с отоплението и климатизацията. Компанията предлага уреди на производители като De Dietrich, Domusa Teknik, Global и др. „Търсейки съвършенство, Рувекс винаги е новатор в бранша и така успява да е в крак с бъдещите технически и пазарни тенденции“, разказаха от компанията за Инженер.bg.

Още от ОВК