Новини

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

 • Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Световнопризнатият японски концерн Fujitsu General Limited разширява изследователската си и развойна дейност в областта на климатичните системи, като за целта изгражда нов център в пристанищния град Кавазаки, разположен в североизточната част на Япония, съобщиха за Инженер.bg от Булклима, утвърдена компания в сферата на отоплението, вентилацията и климатизацията, която предлага решенията на Fujitsu General на българския пазар.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  Водещият производител на висококачествени компоненти за отопление, водоснабдяване и климатизация – италианската компания Caleffi, разработи нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал. „Dirtmagclean е отговорът на Caleffi на все по-високите изисквания за отстраняване на замърсяванията от отоплителните и климатичните системи, с оглед запазване на ефективната им работа в дългосрочен план“, допълниха те.

 • Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Международният технологичен концерн Liebherr неизменно следва мотото си „Ние сме иновативни“. Доказателство за това е престижната награда „Best Ideas and Innovation Management“ (Най-добри идеи и управление на иновациите), която компанията спечели през септември 2017 г. „Това е пътят, по който се развива и дивизията Домакински уреди“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица, българското дружество на световния производител.

 • Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Интерметал добави към продуктовата си листа нови размери радиатори от серията Kalis на Radiatori 2000

  Водещият доставчик на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация – фирма Интерметал, разшири своето портфолио с нови размери алуминиеви радиатори от серия Kalis. Те са производство на утвърдената италианска компания Radiatori 2000, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Серията Kalis включва екструдирани алуминиеви радиатори, които представляват оптимално съчетание между практичност и добра мощност.

 • Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Акватерм: Конвекторите Katherm QK nano на Kampmann – голяма отоплителна мощност в конвектор с „нано“ размери

  Утвърденият немски производител на отоплителна и климатична техника Kampmann допълни своята серия подови вентилаторни конвектори Katherm с иновативен продукт – Katherm QK nano, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага решенията на Kampmann на българския пазар. Katherm QK nano е по-малкият „брат“ на добре познатия конвектор Katherm QK. Независимо от своите „нано“ размери, този конвектор предлага модерна визия и много добри експлоатационни характеристики.

 • ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  ТермоДизайнТотал: Гъвкавост и сигурност с новата гама компактни модулни чилъри Domino XEA II на Thermocold

  Италианската компания Thermocold, лидер в разработването, производството и предлагането на системи за отопление, вентилация и климатизация, представи нова гама модулни водоохлаждащи агрегати Domino XEA II, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, партньор на италианската компания. Гамата Domino XEA II включва водоохлаждащи агрегати с модулна конструкция и много компактни размери. Те са много подходящи в приложения с ограничено пространство.

 • Вило България дава старт на своята есенна кампания с мото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващи помпи Wilo“

  Вило България дава старт на своята есенна кампания с мото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващи помпи Wilo“

  Есента е на прага и Вило България обяви началото на своята традиционна есенна кампания. „Тази година тя ще се проведе в периода от 1 септември до 1 декември 2018 г. под мотото „Подгответе се за зимата с енергоспестяващите помпи на Wilo“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. В рамките на кампанията, всеки клиент, които се довери на енергоспестяващите помпи Yonos PICO, Star-Z NOVA и Yonos MAXO на Wilo и изпълни съответните условия, ще получи полезен подарък – ролетка или тръбен ключ.

 • Булклима: VRF системата AIRSTAGE V-II на Fujitsu General Limited предлага енергийна ефективност, удобство и гъвкавост

  Булклима: VRF системата AIRSTAGE V-II на Fujitsu General Limited предлага енергийна ефективност, удобство и гъвкавост

  AIRSTAGE V-II е модулен тип VRF система, подходяща за охлаждане и отопление на жилищни и еднофамилни сгради, високи офис сгради, складови помещения, училища, хотели, къщи за гости, изложбени зали и др. Системата е разработка на японския концерн Fujitsu General Limited, чиито технически решения на българския пазар предлага утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Булклима. При тези климатични системи са приложени последните технологични новости в областта.

 • Термостатът Danfoss Eco бе отличен с награда за дизайн Red Dot Awards

  Термостатът Danfoss Eco бе отличен с награда за дизайн Red Dot Awards

  Danfoss, водещ разработчик на продукти и цялостни решения за отопление и охлаждане, грабна приза Red Dot Awards за високото качество на дизайна и творческите постижения в термостата Danfoss Eco, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Напредналите интелигентни системи за отопление обикновено изискват голяма инвестиция, което ограничава приложимостта им при масовия потребител. С Bluetooth и мобилно смарт приложение, Danfoss Eco е точно такъв продукт, но насочен към обикновените потребители”, допълниха от Данфосс.

Още от ОВК