Новини

 • Аква Системи: ModvSol на BRV - впечатляваща стъпка напред в развитието на комбинираните топлинни инсталации

  Аква Системи: ModvSol на BRV - впечатляваща стъпка напред в развитието на комбинираните топлинни инсталации

  Енергийната ефективност и грижата за околната среда се превърнаха в основни приоритети в развитието на съвременните технологии. В тази ясно очертана тенденция не остават по-назад и отоплителните системи – традиционните такива вече се видоизменят, така че да използват възобновяеми източници на енергия, сред които слънчевата топлина, геотермалната енергия и др. Системата ModvSol (Модусол) на BRV е едно такова предложение, представено от българската компания Аква Системи.

 • Пълен комплект от решения за вентилация на тунели в процес на израждане от Systemair

  Пълен комплект от решения за вентилация на тунели в процес на израждане от Systemair

  Изграждането на подземни автотранспортни, железопътни тунели и метрополитени е сред решенията за облекчаване на натоварения трафик, за бързо и сигурно придвижване. Намирайки се под земята обаче, тези съоръжения се нуждаят от добра вентилация, която да осигури необходимото количество пресен въздух, и то не само по време на тяхната експлоатация, но и в процеса на изграждането им. Шведската компания Systemair може да предложи богата гама от решения, предназначени за вентилация на транспортни тунели.

 • Сгрейте дома си за празниците с коледните и новогодишни намаления и изненади от фирма Рувекс

  Сгрейте дома си за празниците с коледните и новогодишни намаления и изненади от фирма Рувекс

  Внесете топлина и уют у дома за най-светлите семейни празници с продуктите и решенията за отопление на фирма Рувекс. „По случай предстоящите коледни и новогодишни празници сме подготвили за всички наши клиенти и партньори многобройни промоционални предложения, големи отстъпки, множество подаръци и изненади“, обявиха за Инженер.bg от утвърденото българско търговско дружество.

 • BHTC: „Предлагаме изключителен шанс за професионална реализация на инженери“

  BHTC: „Предлагаме изключителен шанс за професионална реализация на инженери“

  „Компанията Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC), утвърдена в производството на автомобилни климатични системи, предлага изключителен шанс за професионална реализация на инженери – отлични условия на работа, обучение, както и възможности за бързо кариерно израстване“, коментира пред екипа на Инженер.bg г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” на фирмата. С дамата разговаряхме по време на изложението за работодатели „Дни на кариерата“ в Технически университет – София, което се проведе за дванадесети пореден път.

 • Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  Интерметал провежда промоционална кампания, в рамките на която клиентите на фирмата могат да закупят газов кондензен котел Residence Condens 35 KIS на специална цена от 2208 лв. с ДДС, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. „Котлите Residence Condens 35 KIS на водещия италиански производител Riello са от ново поколение. Наред с високата си енергийна ефективност и ниския разход на газ, те дават възможност за безжичен контрол и управление посредством Riello RiCLOUD”, допълниха от Интерметал.

 • Ново предложение от Рувекс – високоефективни кондензни газови котли MPХ на De Dietrich

  Ново предложение от Рувекс – високоефективни кондензни газови котли MPХ на De Dietrich

  Утвърденият доставчик на отоплителна, климатична и вентилационна техника, фирма Рувекс, представя нова серия стенни кондензни газови котли MPX, производство на немския пазарен лидер De Dietrich. „В работата си непрекъснато се стремим да предоставяме нови, ефективни и ценово конкурентни продукти на клиентите ни. Сред най-новите ни предложения са кондензните газови котли MPX, подходящи за приложение както в нови, така и във вече съществуващи сгради”, коментираха от Рувекс.

 • Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  Водещият производител на системни решения за отопление и климатизация Hoval увеличава мощността на своята екологична кондензираща технология. Кондензният газов котел Hoval UltraGas (1000) вече е с допълнителна мощност от 150 kW. „Новият модел Hoval UltraGas (1150) предлага на клиентите впечатляващите 2300 kW при монтаж на система със сдвоен котел. UltraGas е подходящ както за компании, предлагащи комунални услуги, така и за жилищни асоциации, които се нуждаят от мощен и надежден топлоизточник“, коментираха от българския офис Ховал.

 • Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  Глобалният лидер в сферата на отоплението и климатизацията Viessmann обяви началото на атрактивна есенна кампания. „До края на ноември всички наши клиенти имат възможност да закупят високоефективни стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W с 10% отстъпка от цената. Те са изключително тихи и компактни, с елегантен дизайн и удобен осветен LCD дисплей. Коефициентът им на ефективност е до 109%“, коментираха за Инженер.bg от Висман България.

 • Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  Доказалата се като лидер Systemair представя нов модел въздухообработващи агрегати, предназначени за жилищна вентилация. Те са част от продуктовата линия SAVE, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. Новият модел агрегати SAVE VTR 700 са с горно свързване и са оборудвани с високоефективни ротационни топлообменници. Към отличителните им характеристики се включва и управление чрез интелигентната система за контрол SAVECair.

 • Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  През 2017 г. датската компания DEVI, част от концерна Danfoss, отбелязва своята 75-та годишнина. Още от своето основаване през 1942 г., в Копенхаген, DEVI се утвърждава като водеща европейска марка в производството на компоненти и системи за електрическо отопление. Печелившата формула, на която залага компанията, е използване на най-добрите в класа си технологии, уникално техническо нау-хау, пълно продуктово портфолио и познаване на същността на пазара в детайли.

Още от ОВК