Новини

 • Grundfos поставя стандарти в управлението на помпени системи и създава нови бизнес решения с облачната платформа Sysmon

  Grundfos поставя стандарти в управлението на помпени системи и създава нови бизнес решения с облачната платформа Sysmon

  Дигитализация, облачни услуги, интернет на нещата - чувате ли за тях непрекъснато? Очаквате ли скоро да бъдете обслужени от робот в супермаркета? Е, ерата на дигиталния свят е вече факт, който променя всяка индустрия с много бързи темпове. Поредно доказателство за това е Sysmon - облачната платформа на Grundfos. „Това иновативно предложение представлява цялостна система, съставена от хардуер, софтуер и услуги", коментираха от Грундфос България.

 • Оставете влагата отвън с новата серия вентилационни слот-решетки AQUA на Systemair

  Оставете влагата отвън с новата серия вентилационни слот-решетки AQUA на Systemair

  Шведската компания Systemair, водещ производител не вентилационно оборудване, обяви пазарния дебют на нова серия вентилационни слот-решетки, предназначени за вентилация на басейни, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. „Вентилационните решетки от новата серия AQUA успешно защитават големи стъклени повърхности в помещения с мащабни открити водни пространства, като басейни например, от кондензация на водна пара“, допълниха от българския офис.

 • Ефективно съхранение на топла вода с новата енергоспестяваща централа Regucor WHS тип 500 на Oventrop

  Ефективно съхранение на топла вода с новата енергоспестяваща централа Regucor WHS тип 500 на Oventrop

  Едно от най-новите продуктови предложения на водещия европейски производител на ОВК оборудване Oventrop, енергоспестяващата централа Regucor WHS тип 500, е с енергийна ефективност клас А, съобщиха за Инженер.bg от офиса у нас. „При тези централи е използвана високоефективна вакуумна изолация, благодарение на която се постига много по-добро съхранение на топлата вода. А това е и основна предпоставка за постигането на висока ефективност“, допълниха от Овентроп.

 • Samsung DUCT S – компактен и високоефективен канален климатик

  Samsung DUCT S – компактен и високоефективен канален климатик

  Каналните климатици често са предпочитано решение, когато става въпрос за климатизация на офиси или търговски обекти. Техни основни предимства са скритият монтаж, малките размери и високата ефективност на работа. Каналният климатик Samsung DUCT S на концерна Samsung Electronics предлага и още много предимства. Той е с изключително компактен дизайн, благодарение на който неговите обем и тегло са с 30% по-малки в сравнение с конвенционалните климатици. Това го прави лесен и удобен за монтиране, дори и в малки пространства.

 • Булклима: Нов модел енергийно ефективен климатик KG на Fujitsu General с награда за стилен и оригинален дизайн

  Булклима: Нов модел енергийно ефективен климатик KG на Fujitsu General с награда за стилен и оригинален дизайн

  Новият модел енергоспестяващ климатик от серията KG на световно признатия японски концерн Fujitsu General Limited бе удостоен с наградата Good Design, която се спонсорира от Японския институт за дизайн и се връчва веднъж годишно на иновативни продукти, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, официален представител на Fujitsu General Limited у нас. „Моделът е предназначен за европейския пазар, а неговото производство стартира в края на 2017 г.“, допълниха от Булклима.

 • Аква Системи: ModvSol на BRV - впечатляваща стъпка напред в развитието на комбинираните топлинни инсталации

  Аква Системи: ModvSol на BRV - впечатляваща стъпка напред в развитието на комбинираните топлинни инсталации

  Енергийната ефективност и грижата за околната среда се превърнаха в основни приоритети в развитието на съвременните технологии. В тази ясно очертана тенденция не остават по-назад и отоплителните системи – традиционните такива вече се видоизменят, така че да използват възобновяеми източници на енергия, сред които слънчевата топлина, геотермалната енергия и др. Системата ModvSol (Модусол) на BRV е едно такова предложение, представено от българската компания Аква Системи.

 • Пълен комплект от решения за вентилация на тунели в процес на израждане от Systemair

  Пълен комплект от решения за вентилация на тунели в процес на израждане от Systemair

  Изграждането на подземни автотранспортни, железопътни тунели и метрополитени е сред решенията за облекчаване на натоварения трафик, за бързо и сигурно придвижване. Намирайки се под земята обаче, тези съоръжения се нуждаят от добра вентилация, която да осигури необходимото количество пресен въздух, и то не само по време на тяхната експлоатация, но и в процеса на изграждането им. Шведската компания Systemair може да предложи богата гама от решения, предназначени за вентилация на транспортни тунели.

 • Сгрейте дома си за празниците с коледните и новогодишни намаления и изненади от фирма Рувекс

  Сгрейте дома си за празниците с коледните и новогодишни намаления и изненади от фирма Рувекс

  Внесете топлина и уют у дома за най-светлите семейни празници с продуктите и решенията за отопление на фирма Рувекс. „По случай предстоящите коледни и новогодишни празници сме подготвили за всички наши клиенти и партньори многобройни промоционални предложения, големи отстъпки, множество подаръци и изненади“, обявиха за Инженер.bg от утвърденото българско търговско дружество.

 • BHTC: „Предлагаме изключителен шанс за професионална реализация на инженери“

  BHTC: „Предлагаме изключителен шанс за професионална реализация на инженери“

  „Компанията Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC), утвърдена в производството на автомобилни климатични системи, предлага изключителен шанс за професионална реализация на инженери – отлични условия на работа, обучение, както и възможности за бързо кариерно израстване“, коментира пред екипа на Инженер.bg г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” на фирмата. С дамата разговаряхме по време на изложението за работодатели „Дни на кариерата“ в Технически университет – София, което се проведе за дванадесети пореден път.

 • Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  Интерметал провежда промоционална кампания, в рамките на която клиентите на фирмата могат да закупят газов кондензен котел Residence Condens 35 KIS на специална цена от 2208 лв. с ДДС, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. „Котлите Residence Condens 35 KIS на водещия италиански производител Riello са от ново поколение. Наред с високата си енергийна ефективност и ниския разход на газ, те дават възможност за безжичен контрол и управление посредством Riello RiCLOUD”, допълниха от Интерметал.

Още от ОВК