Новини

 • Висман България с нов адрес в модерната бизнес сграда Вертиго Бизнес Тауър

  Висман България с нов адрес в модерната бизнес сграда Вертиго Бизнес Тауър

  Висман България, дъщерно дружество на един от водещите производители на отоплителна, вентилационна и климатична техника в света - немската компания Viessmann, вече посреща клиенти и партньори в нова елитна бизнес сграда, находяща се на бул. „България“ в София. „Новият ни дом се намира във Вертиго Бизнес Тауър, която е призната от немската строителна компания Schüco International KG за една от 12-те най-добри сгради в Европа. Тя ни осигурява необходимите удобство и простор ”, съобщиха за Инженер.bg от Висман България.

 • Системите ERV Plus на Samsung Electronics възстановяват до 70% от отпадната енергия от вентилационни системи

  Системите ERV Plus на Samsung Electronics възстановяват до 70% от отпадната енергия от вентилационни системи

  Възможностите за оползотворяване на енергията от вентилационните системи носят редица ползи, например по-ниски енергийни разходи, по-висока ефективност и мн.др. „Системата ERV Plus на световноизвестния концерн Samsung Electronics позволява да се сведат до минимум загубите на енергия, като в същото време в помещенията се осигури непрекъснат приток на пресен въздух“, информираха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Фирма Джи Ойл Експерт предлага просторна сграда под наем в индустриалната част на Нови Искър

  Фирма Джи Ойл Експерт предлага просторна сграда под наем в индустриалната част на Нови Искър

  Джи Ойл Експерт, утвърдена българска търговска и инженерингова фирма в областта на металообработващата промишленост, отдава под наем масивна двуетажна сграда в гр. Нови Искър. „Локацията е стратегическа, в близост до София, което я прави привлекателна за развитие на различни дейности“, съобщиха за Инженер.bg oт компанията. Голямо предимство на местоположението на сградата, която се предоставя под наем, е, че се намира в индустриалната част на град Нови Искър.

 • Vitovalor - новото високоефективно решение на Viessmann за едновременно производство на топлина и електроенергия

  Vitovalor - новото високоефективно решение на Viessmann за едновременно производство на топлина и електроенергия

  Отоплителна система, съчетаваща производството на топлинна и електроенергия, е сред най-новите предложения на водещия производител на оборудване за отопление, вентилация и климатизация – Viessmann, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Vitovalor е иновативна отоплителна система, която е оборудвана с горивни клетки. Това дава възможност на собствениците на жилища да генерират електричество, докато отопляват домовете си.

 • Интерметал: Термопомпите LG Therma V гарантират добър топлинен комфорт с грижа за околната среда

  Интерметал: Термопомпите LG Therma V гарантират добър топлинен комфорт с грижа за околната среда

  Осигуряването на комфортна температура в дома формира сериозна част от общите разходи на всяко домакинство. Предвид този факт, производителите на отоплителна и охладителна техника се стремят да предлагат енергийно-ефективни решения, постигащи оптимален комфорт с възможно най-ниските разходи. Термопомпите въздух – вода Therma V на LG са създадени именно с тази цел. Те могат да осигурят добър топлинен комфорт в дома, като в същото време допринасят за намаляване на сметките.

 • Булклима: Alfea Extensa AI – новата серия термопомпи на Atlantic с възможност за управление от разстояние

  Булклима: Alfea Extensa AI – новата серия термопомпи на Atlantic с възможност за управление от разстояние

  Инверторните нискотемпературни термопомпи Alfea Extensa AI са сред най-новите предложения на френската компания Groupe Atlantic, утвърден производител на решения за отопление, вентилация, климатизация и подгряване на вода, разработени в съответствие с тенденцията за по-голяма свързаност между устройствата, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, която е единствен дистрибутор за България на термопомпите с марка Atlantic.

 • UltraSource – новата компактна и много тиха термопомпа от Hoval

  UltraSource – новата компактна и много тиха термопомпа от Hoval

  Hoval е не само световно признат производител на отоплителна и климатична техника, но и един от основните двигатели и иноватори в областта на ОВК решенията. „Представеният наскоро от компанията нов модел термопомпа Hoval UltraSource е поредното доказателство за това. Hoval инсталира първата си термопомпа през далечната 1975 г. Новият модел UltraSource отразява този над 40-годишен опит в областта“, коментираха за Инженер.bg от Ховал България. Hoval UltraSource e високоефективна термопомпа за еднофамилни къщи, която сега дава още повече предимства.

 • Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бизнесът умее да цени „отличниците“, а белег за това са редицата класации и призове на браншовите организации и медиите, които вълнуват целия индустриален свят. Едно от българските производства, коeто e носител на не една престижна награда е Бер-Хелла Термоконтрол, подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). „Отличията, които спечелихме, са израз на признание за дейността на българското дружество“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Известен факт е, че осигуряването на свеж въздух в дома е от изключително важно значение за това да се чувстваме добре. Тази задача обикновено се поверява на вентилационната система, която се грижи в дома ни да влиза достатъчно количество пресен въздух, и то с подходящата температура. Сърцето на вентилационната система е вентилаторът. Той е този, който осигурява достатъчно количество пресен въздух. Оптималното й функциониране обаче зависи и от наличието на добра система за управление.

 • Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro е система за производство на топла вода, в която е заложена съвсем нова концепция. Тя се състои от три ключови елемента - DVI компресор, технология за инжектиране на пара и турбо интеркулер, които гарантират отличните ѝ експлоатационни характеристики. „Системата Samsung DVM Hydro е гъвкава и ефективна. Тя може да осигури топла вода с температура 50 °C или 80 °C, в зависимост от избрания модел, информираха за Инженер.bg от SEACE.

Още от ОВК