Новини

 • Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бер-Хелла Термоконтрол: Бизнес наградите, които извоювахме през годините, са израз на признание и стимул за нови постижения

  Бизнесът умее да цени „отличниците“, а белег за това са редицата класации и призове на браншовите организации и медиите, които вълнуват целия индустриален свят. Едно от българските производства, коeто e носител на не една престижна награда е Бер-Хелла Термоконтрол, подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). „Отличията, които спечелихме, са израз на признание за дейността на българското дружество“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Интелигентен контрол на домашна вентилация с новата система SAVECair на Systemair

  Известен факт е, че осигуряването на свеж въздух в дома е от изключително важно значение за това да се чувстваме добре. Тази задача обикновено се поверява на вентилационната система, която се грижи в дома ни да влиза достатъчно количество пресен въздух, и то с подходящата температура. Сърцето на вентилационната система е вентилаторът. Той е този, който осигурява достатъчно количество пресен въздух. Оптималното й функциониране обаче зависи и от наличието на добра система за управление.

 • Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro е система за производство на топла вода, в която е заложена съвсем нова концепция. Тя се състои от три ключови елемента - DVI компресор, технология за инжектиране на пара и турбо интеркулер, които гарантират отличните ѝ експлоатационни характеристики. „Системата Samsung DVM Hydro е гъвкава и ефективна. Тя може да осигури топла вода с температура 50 °C или 80 °C, в зависимост от избрания модел, информираха за Инженер.bg от SEACE.

 • Интелигентният термостат Danfoss Eco - сред финалистите в Danish Design Award

  Интелигентният термостат Danfoss Eco - сред финалистите в Danish Design Award

  Електронният радиаторен термостат Danfoss Eco на световния лидер в областта на решенията за отопление и охлаждане Danfoss е сред финалистите за Датската награда за дизайн - Danish Design Award, в категория „Сградни продукти“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас. „Danish Design Award е международна награда за дизайн, присъждана ежегодно от Организацията на дизайн на Дания (Design Danmark) и Датския център за дизайн (Danish Design Centre). Нейната задача е да демонстрира важността и въздействието, които дизайнът оказва.

 • Победителите от кампанията на Wilo за помпи Atmos PICO бяха част от публиката на мача Боруся Дортмунд - Хановер 96

  Победителите от кампанията на Wilo за помпи Atmos PICO бяха част от публиката на мача Боруся Дортмунд - Хановер 96

  Двамата победители от есенната промоционална кампания на Вило България за помпи Atmos PICO се завърнаха от своето посещение в гр. Дортмунд, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения немски производител. „Господин Камбуров и г-н Данчев имаха възможност да посетят завода на Wilo в града и да бъдат част от ВИП зрителите, наблюдаващи един от домакинските мачове на отбора от немската Бундеслига - Борусия Дортмунд, с тима на Хановер.

 • Станция за промиване Regudrain Duo и трипътен вентил Tri-CTR на Oventrop победители в Iconic Awards 2018

  Станция за промиване Regudrain Duo и трипътен вентил Tri-CTR на Oventrop победители в Iconic Awards 2018

  Два продукта на утвърдения европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop бяха обявени от Германския съвет по дизайн за победители в конкурса „Iconic Awards 2018: Innovative Interior”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на компанията у нас. Отличените продукти са станцията за химическо промиване Regudrain Duo и трипътният разпределителен и смесителен вентил Tri-CTR, които спечелиха наградата със своето високо качество, дизайн и функционалност.

 • Бер-Хелла Термоконтрол отпразнува петия си рожден ден в България

  Бер-Хелла Термоконтрол отпразнува петия си рожден ден в България

  Бер-Хелла Термоконтрол отбеляза тържествено петата си годишнина в България! Дружеството е част от структурата на водещия немски производител на електроника за климатични системи, използвана за нуждите на автомобилната индустрия, Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанията навлезе у нас през 2013 г., а през 2015 г. откри първата си производствена база в Индустриална зона София – Божурище. „Дългосрочните ни планове включват най-вече разширяването на нашите производствени центрове," заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • ТермоДизайнТотал: Нов модел предпазно-изпускателни вентили VSM FF от неръждаема стомана на CSA

  ТермоДизайнТотал: Нов модел предпазно-изпускателни вентили VSM FF от неръждаема стомана на CSA

  Италианската компания CSA, водещ производител на тръбопроводна арматура, обяви пазарния дебют на нов предпазно-изпускателен вентил, модел VSM FF, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, която предлага продуктите на CSA на българския пазар. Новият модел вентил се характеризира с висока производителност. Тялото и всичките му съставни елементи са изработени от неръждаема стомана. Това гарантира добра защита от корозия и предотвратява износването.

 • Рувекс с атрактивни условия за закупуване на кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI

  Рувекс с атрактивни условия за закупуване на кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI

  Фирма Рувекс, утвърден доставчик на продукти в областите ОВК и ВиК, отправя поредно неустоимо предложение към своите клиенти. „В момента всички наши клиенти имат възможност да закупят високоефективен кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI, в комплект с комин и термостат Honeywell CM907, и да получат 20% отстъпка“, информираха за Инженер.bg от Рувекс. Кондензните котли PMC-M 24/28 MI са предназначени за отопление и производство на вода за битово горещо водоснабдяване.

 • Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Водещият европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop представи два модела комбинирани регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC. Доброто хидравлично балансиране на отоплителните системи е от изключителна важност за тяхната ефективна работа. Комбинираните регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC осигуряват автоматично поддържане на хидравличния баланс, с което се гарантира оптимална работа на отоплителната система.

Още от ОВК