Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Булклима: Инверторните термопомпи Sherpa AquaDue на Olimpia Splendid поддържат функция антилегионела

  Високотемпературните термопомпи Sherpa AquaDue гарантират до 75 °С битова гореща вода и разполагат с двустепенен електрически нагревател, с което се намалява необходимостта от използване на високообемен бойлер. Поради високата температура, която поддържа този тип съоръжение, инсталацията за отопление и БГВ е предпазена от развитието на микроорганизми, които са опасни за човешкото здраве и живот, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима.

 • Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Аква Системи: Въздушните завеси Wing са eфeктивно решение за големи сгради и спестяват до 60% от електроенергията

  Оптималният микроклимат в големи търговски, индустриални или административни сгради е въпрос с повишена трудност, особено ако решението трябва да отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност и логично – да бъде финансово изгодно. От фирма Аква Системи представят на вниманието на читателите на Инженер.bg именно такова решение в лицето на въздушните завеси Wing на техния партньор – полския производител на ОВК решения – VTS Group.

 • Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Danfoss представя интелигентно отопление от ново поколение. Използвай гласа си и разкрий тайните на иновативната технология

  Мечтали ли сте си някога да извършвате по няколко неща едновременно? Например, докато си почивате на дивана, без да мърдате от него, да включите парното или да настроите желаната от вас температура. Всичко това е възможно. Данфосс сбъдва мечти! От компанията предлагат иновативно и ефективно решение за интелигентен дом – Danfoss Link™ и Danfoss Eco™. Как се работи с новите продукти?

 • Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Рувекс: Изживейте зимата с високопроизводителни пелетни котли и камини Rossi на Kozlusan

  Във вихъра на зимата специалистите от фирма Рувекс насочват вниманието на своите клиенти и партньори към пелетните котли и камини от серията Rossi, производство на утвърдената турска компания Kozlusan heating systems. „Тази серия камини и котли са специално разработени за ценителите на качеството, надеждността и дълготрайността. Те се отличават с модерен дизайн и висока енергийна ефективност”, съобщиха за Инженер.bg от Рувекс.

 • Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Аква Системи: Топловъздушните апарати Volcano са устройства от ново поколение за оптимален микроклимат

  Монтирани на стена или на тавана, за вашия офис, индустриален обект или оранжерия, топловъздушните апарати Volcano EC са практично и ефективно решение за постигане на оптимален микроклимат в ежедневието ви. „Въздушните нагреватели Volcano са устройства от ново поколение, които съчетават иновативни технически решения и стилен дизайн, който лесно се вписва във всеки интериор“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени, водеща компания у нас в доставката и обслужването на продуктите от направление Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартерите VLT® на световния лидер Danfoss, разшири обхвата на предлаганите от нея изделия. Клиентите на българското дружество вече могат да се възползват от още по-голямо портфолио, обогатено с високоефективните и надеждни решения и системи за отопление на глобалния производител.

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

 • Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Булклима: Fujitsu General инвестира в развитието на климатичните си системи с нов развоен център в гр. Кавазаки, Япония

  Световнопризнатият японски концерн Fujitsu General Limited разширява изследователската си и развойна дейност в областта на климатичните системи, като за целта изгражда нов център в пристанищния град Кавазаки, разположен в североизточната част на Япония, съобщиха за Инженер.bg от Булклима, утвърдена компания в сферата на отоплението, вентилацията и климатизацията, която предлага решенията на Fujitsu General на българския пазар.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  ТермоДизайнТотал: Caleffi представя нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean

  Водещият производител на висококачествени компоненти за отопление, водоснабдяване и климатизация – италианската компания Caleffi, разработи нов самопочистващ се магнитен филтър Dirtmagclean, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал. „Dirtmagclean е отговорът на Caleffi на все по-високите изисквания за отстраняване на замърсяванията от отоплителните и климатичните системи, с оглед запазване на ефективната им работа в дългосрочен план“, допълниха те.

 • Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Liebherr успешно следва мотото „Ние сме иновативни“ с допълнителни обучения за управление на творческите техники

  Международният технологичен концерн Liebherr неизменно следва мотото си „Ние сме иновативни“. Доказателство за това е престижната награда „Best Ideas and Innovation Management“ (Най-добри идеи и управление на иновациите), която компанията спечели през септември 2017 г. „Това е пътят, по който се развива и дивизията Домакински уреди“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица, българското дружество на световния производител.

Още от ОВК