Новини

 • Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  Доказалата се като лидер Systemair представя нов модел въздухообработващи агрегати, предназначени за жилищна вентилация. Те са част от продуктовата линия SAVE, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. Новият модел агрегати SAVE VTR 700 са с горно свързване и са оборудвани с високоефективни ротационни топлообменници. Към отличителните им характеристики се включва и управление чрез интелигентната система за контрол SAVECair.

 • Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  През 2017 г. датската компания DEVI, част от концерна Danfoss, отбелязва своята 75-та годишнина. Още от своето основаване през 1942 г., в Копенхаген, DEVI се утвърждава като водеща европейска марка в производството на компоненти и системи за електрическо отопление. Печелившата формула, на която залага компанията, е използване на най-добрите в класа си технологии, уникално техническо нау-хау, пълно продуктово портфолио и познаване на същността на пазара в детайли.

 • Рувекс: Новата серия кондензни котли Inovens на De Dietrich – висока ефективност с грижа за околната среда

  Рувекс: Новата серия кондензни котли Inovens на De Dietrich – висока ефективност с грижа за околната среда

  Новата серия стенни газови котли Inovens на водещия френски производител De Dietrich е сред актуалните продуктови предложния на фирма Рувекс. „Inovens е иновативна серия високоефективни кондензни котли с мощност от 15 до 35 kW, които са оборудвани с обемни бойлери за битова гореща вода. „Те представляват интелигентно решение за отопление, което осигурява оптимален комфорт, висока производителност, пестене на енергия и ниско ниво на вредни емисии”, коментираха от фирма Рувекс.

 • Контрол върху потреблението на енергия с Belimo Energy Valve и облачните услуги на Belimo Cloud

  Контрол върху потреблението на енергия с Belimo Energy Valve и облачните услуги на Belimo Cloud

  Обединявайки в едно двупътен регулиращ вентил, обемен разходомер, сензори за температура и задвижващ механизъм с интегрирана логика, Belimo Energy Valve на утвърдения швейцарски производител съчетава многобройни функции в едно удобно и лесно за монтаж изделие. Поредното нововъведение е интегрирането на вентила в облака на Belimo, което осигурява още по-добри възможности на потребителите да управляват потреблението на енергия, разказаха от Белимо България.

 • Вило България: „Циркулационните помпи Wilo-Atmos PICO ще изпратят двама наши клиенти на мач на Борусия Дортмунд“

  Вило България: „Циркулационните помпи Wilo-Atmos PICO ще изпратят двама наши клиенти на мач на Борусия Дортмунд“

  Вило България, дъщерно дружество на утвърденият немски производител Wilo, обяви условията на новата си сезонна игра, в която ще бъдат раздадени много награди и подаръци, а двама от участниците ще гледат мач на Борусия Дортмунд от VIP зоната. „За всеки пет закупени и регистрирани циркулационни помпи Wilo-Atmos PICO ще подарим раница, а за всеки десет – поларен елек с фирменото ни лого. Участникът, регистрирал най-много продукти, ще гледа първокласен футбол на живо”, поясниха от компанията.

 • Иновативна соларна охладителна система на Termogamma – част от продуктовото портфолио на КуатроДжи

  Иновативна соларна охладителна система на Termogamma – част от продуктовото портфолио на КуатроДжи

  Генерирането на охладителна енергия от слънцето вече може да бъде икономически изгоден и с много по-малък отпечатък върху околната среда процес. Това е възможно благодарение на иновативната соларна система за климатизация на въздуха OASIS на италианския лидер в производството на индивидуални, високоефективни решения за добив на енергия Termogamma, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи – представител на компанията за българския пазар.

 • Каталог 2017 г. с продуктите, решенията и многобройни системни приложения на Oventrop вече е наличен на български език

  Каталог 2017 г. с продуктите, решенията и многобройни системни приложения на Oventrop вече е наличен на български език

  Компанията Oventrop, водещ европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи, публикува своя онлайн каталог за 2017 г. изцяло преведен на български език, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на дружеството. „Каталогът включва изключително богат асортимент от технически решения, разделени по категории, сред които регулиране на стайна температура, повърхностно отопление, хидравличен баланс, системи за соларна енергия и мн.др.“, поясниха от Овентроп.

 • Рувекс с атрактивно предложение за едно по-прохладно лято

  Рувекс с атрактивно предложение за едно по-прохладно лято

  В разгара на лятото фирма Рувекс отправя атрактивно предложение в унисон с горещините навън. „В момента всеки наш клиент, закупил единична сплит система, участваща в промоционалното ни предложение, ще може да се възползва от по-ниска цена за монтаж. Отстъпката в стойността на монтажа е в размер на 50%”, информираха за Инженер.bg от фирма Рувекс. В предложението на компанията са включени различни модели единични сплит системи с марките Carrier, Hitachi и Toshiba, които са водещи имена в областта на климатичната техника.

 • Реализирай своя инженерен потенциал със стипендиантската програма на Либхер

  Реализирай своя инженерен потенциал със стипендиантската програма на Либхер

  Либхер-Хаусгерете Марица, част от международния технологичен концерн Liebherr, даде старт на своята стипендиантска програма за инженерни специалности 2017 г. „За вас студенти, следващи техническа специалност в някоя от областите: машиностроене, електроника, автоматизация, топлотехника и информационни технологии, Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД предлага атрактивна стипендиантска програма“, обявиха за Инженер.bg от българското дружество. Посредством инициативата компанията ще подпомогне бъдещите инженери чрез изплащане на месечна стипендия.

 • КАД Пойнт с промо кампания за продукти от серията LT на Autodesk

  КАД Пойнт с промо кампания за продукти от серията LT на Autodesk

  Утвърдената компания КАД Пойнт, златен партньор за България на Autodesk, обяви специални цени за серията продукти AutoCAD LT, информираха за Инженер.bg от дружеството. „Само сега можете да закупите годишни лицензи на всички продукти от фамилията AutoCAD LT с 30% намаление. Изберете най-подходящия професионален софтуер за проектиране в зависимост от вашите потребности – AutoCAD LT 2018, Revit LT Suite 2018, Revit LT 2018, Inventor LT Suite 2018 или Autodesk Maya LT 2017“, съобщиха от КАД Пойнт.

Още от ОВК