Новини

 • Бер-Хелла Термоконтрол отпразнува петия си рожден ден в България

  Бер-Хелла Термоконтрол отпразнува петия си рожден ден в България

  Бер-Хелла Термоконтрол отбеляза тържествено петата си годишнина в България! Дружеството е част от структурата на водещия немски производител на електроника за климатични системи, използвана за нуждите на автомобилната индустрия, Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанията навлезе у нас през 2013 г., а през 2015 г. откри първата си производствена база в Индустриална зона София – Божурище. „Дългосрочните ни планове включват най-вече разширяването на нашите производствени центрове," заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • ТермоДизайнТотал: Нов модел предпазно-изпускателни вентили VSM FF от неръждаема стомана на CSA

  ТермоДизайнТотал: Нов модел предпазно-изпускателни вентили VSM FF от неръждаема стомана на CSA

  Италианската компания CSA, водещ производител на тръбопроводна арматура, обяви пазарния дебют на нов предпазно-изпускателен вентил, модел VSM FF, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, която предлага продуктите на CSA на българския пазар. Новият модел вентил се характеризира с висока производителност. Тялото и всичките му съставни елементи са изработени от неръждаема стомана. Това гарантира добра защита от корозия и предотвратява износването.

 • Рувекс с атрактивни условия за закупуване на кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI

  Рувекс с атрактивни условия за закупуване на кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI

  Фирма Рувекс, утвърден доставчик на продукти в областите ОВК и ВиК, отправя поредно неустоимо предложение към своите клиенти. „В момента всички наши клиенти имат възможност да закупят високоефективен кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI, в комплект с комин и термостат Honeywell CM907, и да получат 20% отстъпка“, информираха за Инженер.bg от Рувекс. Кондензните котли PMC-M 24/28 MI са предназначени за отопление и производство на вода за битово горещо водоснабдяване.

 • Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Водещият европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop представи два модела комбинирани регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC. Доброто хидравлично балансиране на отоплителните системи е от изключителна важност за тяхната ефективна работа. Комбинираните регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC осигуряват автоматично поддържане на хидравличния баланс, с което се гарантира оптимална работа на отоплителната система.

 • Елегантност и стил с дизайнерската серия радиатори на Radiatori 2000 от Интерметал

  Елегантност и стил с дизайнерската серия радиатори на Radiatori 2000 от Интерметал

  Италианската компания Radiatori 2000 е един от европейските лидери в производството на алуминиеви радиатори, изработени по метода леене под налягане. Радиаторите, произведени от фирмата, се отличават с иновативност, високо качество и надеждност. Те са разработени така, че да отговорят и на най-високите изисквания на клиентите, не само по отношение на висока енергийна ефективност, но и като дизайн. С голяма сила това важи за гамата от дизайнерски радиатори, включваща моделите Ottimo, Pietro, Ottimo +, Cover и Vulkano.

 • Grundfos поставя стандарти в управлението на помпени системи и създава нови бизнес решения с облачната платформа Sysmon

  Grundfos поставя стандарти в управлението на помпени системи и създава нови бизнес решения с облачната платформа Sysmon

  Дигитализация, облачни услуги, интернет на нещата - чувате ли за тях непрекъснато? Очаквате ли скоро да бъдете обслужени от робот в супермаркета? Е, ерата на дигиталния свят е вече факт, който променя всяка индустрия с много бързи темпове. Поредно доказателство за това е Sysmon - облачната платформа на Grundfos. „Това иновативно предложение представлява цялостна система, съставена от хардуер, софтуер и услуги", коментираха от Грундфос България.

 • Оставете влагата отвън с новата серия вентилационни слот-решетки AQUA на Systemair

  Оставете влагата отвън с новата серия вентилационни слот-решетки AQUA на Systemair

  Шведската компания Systemair, водещ производител не вентилационно оборудване, обяви пазарния дебют на нова серия вентилационни слот-решетки, предназначени за вентилация на басейни, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. „Вентилационните решетки от новата серия AQUA успешно защитават големи стъклени повърхности в помещения с мащабни открити водни пространства, като басейни например, от кондензация на водна пара“, допълниха от българския офис.

 • Ефективно съхранение на топла вода с новата енергоспестяваща централа Regucor WHS тип 500 на Oventrop

  Ефективно съхранение на топла вода с новата енергоспестяваща централа Regucor WHS тип 500 на Oventrop

  Едно от най-новите продуктови предложения на водещия европейски производител на ОВК оборудване Oventrop, енергоспестяващата централа Regucor WHS тип 500, е с енергийна ефективност клас А, съобщиха за Инженер.bg от офиса у нас. „При тези централи е използвана високоефективна вакуумна изолация, благодарение на която се постига много по-добро съхранение на топлата вода. А това е и основна предпоставка за постигането на висока ефективност“, допълниха от Овентроп.

 • Samsung DUCT S – компактен и високоефективен канален климатик

  Samsung DUCT S – компактен и високоефективен канален климатик

  Каналните климатици често са предпочитано решение, когато става въпрос за климатизация на офиси или търговски обекти. Техни основни предимства са скритият монтаж, малките размери и високата ефективност на работа. Каналният климатик Samsung DUCT S на концерна Samsung Electronics предлага и още много предимства. Той е с изключително компактен дизайн, благодарение на който неговите обем и тегло са с 30% по-малки в сравнение с конвенционалните климатици. Това го прави лесен и удобен за монтиране, дори и в малки пространства.

 • Булклима: Нов модел енергийно ефективен климатик KG на Fujitsu General с награда за стилен и оригинален дизайн

  Булклима: Нов модел енергийно ефективен климатик KG на Fujitsu General с награда за стилен и оригинален дизайн

  Новият модел енергоспестяващ климатик от серията KG на световно признатия японски концерн Fujitsu General Limited бе удостоен с наградата Good Design, която се спонсорира от Японския институт за дизайн и се връчва веднъж годишно на иновативни продукти, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, официален представител на Fujitsu General Limited у нас. „Моделът е предназначен за европейския пазар, а неговото производство стартира в края на 2017 г.“, допълниха от Булклима.

Още от ОВК